Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

EP prezidents: Mūsu vērtīgākais resurss ir mūsu iedzīvotāju cilvēcīgums

Eiropas Savienības (ES) iestādes ir stingri apņēmušās atbildēt pilsoņu un dalībvalstu vajadzībām gan Covid-19 krīzes laikā, gan pēc tās, atklājot Eiropas Parlamenta (EP) ārkārtas plenārsesiju, sacīja Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, Sasoli izteica arī līdzjūtību Covid-19 upuru ģimenēm un pateicās veselības aprūpes darbiniekiem, kā arī ES iedzīvotājiem un ikvienam, kas cīnās pret krīzi. Sasoli uzsvēra, ka "mūsu vērtīgākais resurss ir mūsu iedzīvotāju cilvēcīgums".

EP priekšsēdētājs norādīja, ka pašreizējās cīņas priekšgalā ir veselības aprūpes darbinieki, kas ir pelnījuši atbalstu, apbrīnu un pateicību par paveikto darbu un nesavtīgumu, ko spēj izrādīt pat šajos sarežģītajos apstākļos.

Viņš pateicās visiem strādājošajiem, tostarp lauksaimniekiem un zvejniekiem, telekomunikāciju speciālistiem un lielveikalu kasieriem, kuri strādā ar augstu disciplīnu un atbildības sajūtu. Tāpat Sasoli pateicās ikvienam iedzīvotājam, kas ievēro profilaktiskos pasākumus, iepērkas vecāka gadagājuma cilvēku vietā un rūpējas par visneaizsargātākajiem.

Parlaments ir atļāvis Briseles, Luksemburgas un Strasbūras pašvaldībām lietot savas telpas krīzes pasākumu īstenošanai.

Viņš pateicās arī EP deputātiem un darbiniekiem par to, ka viņi spējuši rast jaunus darba veidus, uzsverot, ka demokrātija turpina darboties.

Ievadot plenārsesijas darbu, Sasoli norādīja, ka ES rīkojas, lai atbalstītu veselības aizsardzības sistēmas un darītu pieejamas svarīgas medicīniskās preces, atbalstītu pētniecību, palīdzētu saglabāt darba vietas un atbalstītu ģimenes un visneaizsargātākos, kā arī sniegtu palīdzību lauksaimniekiem, zvejniekiem un uzņēmumiem.

EP deputāti apspriedīs un balsos par rezolūciju, kurā izklāsta savu skatījumu par saskaņotu ES rīcību cīņā pret pandēmiju un tās sekām, tostarp par stratēģiju izkļūšanai no izolācijas.

Jau ziņots, ka EP Briselē ceturtdien un piektdien notiek ārkārtas plenārsesija, lai strādātu pie pasākumiem Covid-19 pandēmijas apkarošanai.

EP deputātu darba kārtībā ir debates ar ES Padomi un Eiropas Komisiju (EK), kā arī balsojums par rezolūciju, kurā EP paudīs savas prasības attiecībā uz saskaņotu ES rīcību cīņā pret Covid-19 pandēmiju un tās sekām.

EP būšot gatavs balsot arī par visiem tiesību aktu vai budžeta priekšlikumiem, ko līdz tam laikam būs sagatavojusi un iesniegusi EK.

Top komentāri

ha, ha
h
Vairāk gan noderētu dzīvnieciskums, jo, atšķirībā no cilvēka, dzīvnieki parasti rīkojas racionāli.
Pravietisnejaukais
P
Kas ir "cilvēcīgums". Varbūt tas, ko raksturo Marka evaņģēlija 7-21?
VVZ
V
Eiropieši ir cilvēcīgi, bet šis cilvēcīgums nelietīgi tiek izmantots, atbalstot cilvēku kontrabandas biznesu un nelegālo imigrāciju. Parīze un daudzas citas Eiropas pilsētas ir pārvērstas par noziedzības perēkļiem un izgāztuvēm, bet ES turpina nesargāt savas robežas un nepadzen iebrucēju ordas. Cilvēcīgums ir pazudinājis Eiropu, un Eiropa ir atdota iebrucējiem bez viena šāviena.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē