Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lukašenko ieinteresēts pievienoties Putina centieniem stiprināt saites ar Ziemeļkoreju

Krievijas līderis Vladimirs Putins piektdien tikās ar Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, kas jau ierosinājis, ka Minska varētu pievienoties Maskavai tās centienos atdzīvināt seno aliansi ar Ziemeļkoreju.

Lukašenko ar šo ierosmi nāca klajā, tiekoties ar Putinu Sočos, kur Krievijas līderis sacīja, ka informēs Baltkrievijas kolēģi par trešdien Krievijas Tālajos Austrumos notikušo tikšanos ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu.

"Es gribētu jūs informēt par diskusijām par situāciju reģionā, kas ir diezgan svarīgs, kā arī pieskarties visakūtākajam jautājumam - situācijai Ukrainā," sanāksmes sākumā sacīja Putins.

"Mēs varētu padomāt par trīspusēju sadarbību," atbildēja Lukašenko. "Man šķiet, ka zināms darbs šeit būtu atrodams arī Baltkrievijai."

ASV un to sabiedrotie uzskata, ka Kims, visticamāk, Krievijai piegādās munīciju, ko tā varēs izmantot karā pret Ukrainu., savukārt Ziemeļkoreja no Krievijas apmaiņā saņems modernus ieročus un tehnoloģijas. Tiesa gan, ar to tiktu pārkāptas ANO sankcijas, ar ko aizliegta bruņojuma tirdzniecība ar Ziemeļkoreju.

Piektdien Sočos notiekošās sarunas šogad ir jau septītā Putina un Lukašenko tikšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē