Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Zelenskis kritizē Ķīnu par palīdzību Putinam

Viesojoties Āzijā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis kritizējis Ķīnu par palīdzību Krievijai izjaukt nākamnedēļ Šveicē plānoto starptautisko konferenci, kas veltīta miera panākšanai Ukrainā, vēsta Associated Press. Ķīna palīdzot Krievijai izdarīt spiedienu uz citām valstīm, lai to līderi atteiktos braukt uz Šveices konferenci.

"Krievija, izmantojot Ķīnas ietekmi reģionā, izmantojot arī Ķīnas diplomātus, dara visu, lai traucētu miera samitam. Diemžēl tāda liela un varena valsts kā Ķīna ir instruments Putina rokās," preses konferencē Singapūrā paziņoja Ukrainas prezidents. Ķīna viņa izteikumus oficiāli nav komentējusi.

Gan Ukraina, gan Šveice iepriekš bija paudušas cerību, ka kāds no Ķīnas līderiem piedalīsies miera konferencē, uz kuru Krievija nav aicināta. Taču piektdien Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāve Mao Nina paziņoja, ka tas nenotiks.

Pēc dalības starptautiskā aizsardzības forumā Singapūrā nedēļas nogalē svētdienas vakarā V. Zelenskis ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Filipīnās, kur pirmdien tikās ar prezidentu Ferdinandu Markosu. Pēc tikšanās viņš pauda gandarījumu, ka Filipīnas arī piekritušas piedalīties Šveices konferencē. "Mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai veicinātu mieru un karadarbības izbeigšanu," pēc tikšanās ar V. Zelenski paziņoja F. Markoss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēriens politiķiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vakar Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdē sacīja salīdzinoši īsu, tomēr, manuprāt, ar skaidriem vēstījumiem piepildītu uzrunu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē