Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tehnoloģijas

Samsung laptopus Eiropā vairs nevarēs nopirkt(9)

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics Co. paziņojis, ka pārtrauks portatīvo datoru tirdzniecību Eiropā, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo pieprasījumu.Šis lēmums skar arī Chromebook modeļus, kas iepriekš bija ieguvuši visai lielu patērētāju popularitāti.Samsung šādu paziņojumu publiskojis pēc tam, kad Sony šā gada sākumā paziņoja, ka pārdod Vaio personālo datoru biznesu un šo segmentu pamet pilnībā.

Ar izprintētu teleskopu uzņem kvalitatīvus Mēness attēlus © DIENA(5)

Šefīldas Universitātes pētnieku grupa publiskojusi pirmos Mēness fotoattēlus, kuri uzņemti ar "izprintētu" teleskopu. Aptuveni 100 britu mārciņas (127 eiro) vērtās iekārtas detaļas ir izdrukātas ar 3D printeri, un, kā apgalvo paši projekta autori, teleskopa veiktspēja pielīdzināma desmit reizes dārgāku modeļu parametriem.

Twitpic pārtrauc darbību(3)

Fotogrāfiju koplietošanas pakalpojums Twitpic ceturtdien paziņoja, ka pārtrauc darbību saistībā ar mikroblogošanas vietnes Twitter ultimātu kompānijai atteikties no savas firmas zīmes vai zaudēt pieeju interneta vietnei.

Google izgatavo bezpilota lidaparātu, kas piegādās preces(3)

ASV interneta gigants Google ceturtdien paziņoja, ka tas izgatavojis un veicis izmēģinājumus ar neliela izmēra bezpilota lidaparātiem, kas varētu tikt izmantoti preču piegādēm.Šo projektu izstrādā kompānijas struktūrvienība Google X, kas ir arī atbildīga par patstāvīgi braucošas automašīnas izstrādi.

Aplikācijas izaicina iesūnojušo takšu industriju(13)

Tādas taksometru izsaukšanas aplikācijas kā Uber un_ Lyft sākušas cilvēkiem piedāvāt ērtu alternatīvu tradicionālajiem pārvadājumiem, tomēr esošajai industrijai izdevīgas likumdošanas nianses var neļaut ieviest tādas inovācijas kā iespēju koplietot braucamo, ja izvēlēti sakritīgi maršruti, vēsta tehnoloģiju portāls Engadget_.

Opportunity uzstādījis ārpus Zemes nobraukta attāluma rekordu(4)

ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) Marsa izpētes pašgājējs robots Opportunity pa Marsa virsmu nobraucis lielāku attālumu nekā jebkāds cits cilvēka radīts pašgājējs uz ārpuszemes debesu ķermeņa.Kopš ierašanās uz Marsa 2004.gadā Opportunity nobraucis 40 kilometrus, pārspējot iepriekšējo rekordu, kas piederēja 1973.

Ķīna un Indija - viedtālruņu jomas uzlecošās zvaigznes © DIENA(6)

Vēl tikai pirms dažiem gadiem mobilo tālruņu tirgū nesatricināmas šķita Somijas ražotāja Nokia līderpozīcijas, taču pašlaik pārdošanas apjomu ziņā viedtālruņu nišā par globāla mēroga līderiem tiek uzskatīti Dienvidkorejas Samsung un ASV Apple. Šo uzņēmumu pārliecība par savu varenību gan var izrādīties maldīga, jo grandiozajos Ķīnas un Indijas tirgos, kuros jau tuvākajā laikā tiks pārdots vairāk par pusi visu pasaules viedtālruņu, samazinās globālo līderu un pieaug vietējo ražotāju tirgus daļas, pirmdien, 28.

Krievijas bezpilota kosmosa kuģis sekmīgi savienojies ar SKS(2)

Krievijas bezpilota kosmosa kravas kuģis ceturtdien sekmīgi savienojies ar Starptautisko kosmosa staciju (SKS), bet problēmas radušās ar zinātnisko satelītu Foton-M.Kravas kuģis Progress M-24M automātiski savienojās ar SKS plkst.6.31 pēc Latvijas laika - sešas stundas pēc pacelšanās gaisā no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā, paziņoja kosmosa aģentūra Roskosmos.

Trīsdimensiju kino varēs baudīt arī 10 kilometru augstumā(1)

Lidsabiedrības, kuru gaisa kuģu flotē būs atjaunotās aviolainera Airbus A330 versijas, saviem pasažieriem no 2017.gada otrās puses varēs piedāvāt iespēju baudīt arī 3D kino, vēsta Variety.Trīsdimensiju kino iespēja būs daļa no jaunās Airbus A330 Neo izklaides sistēmas. Pašlaik gan vēl nav zināms, vai pasažieriem nāksies vilkt speciālās 3D brilles, vai arī Airbus izmantos jaunākās paaudzes displejus, kas ļauj trīsdimensiju kino baudīt arī bez papildu aprīkojuma.Tāpat jaunā izklaides sistēma paredz uzlabotu attēla kvalitātim, kā arī ātrāku Wi-Fi interneta pieslēgumu.

BMW visā pasaulē atsauks 1,6 miljonus automašīnu(157)

Vācijas autobūves uzņēmums BMW visā pasaulē atsauks 1,6 miljonus automašīnu, teikts trešdien izplatītajā kompānijas paziņojumā.Automašīnu atsaukumu BMW skaidroja ar iespējamajām problēmām automašīnu gaisa spilvenos.Atsaukums attiecas uz BMW 3.sērijas modeļiem, kas ražoti laika periodā no 1999.gada maija līdz 2006.gada augustam.

Pieaug jauniešu atkarība no modernajām tehnoloģijām © DIENA(22)

Ātro uzkodu ēšana, sauļošanās, tetovēšanās, sociālo tīklu lietošana un datorspēles - lai gan daži šīs nodarbes varētu nemaz nesaistīt ar iespējamām problēmām, speciālisti tās sauc par mūsdienu atkarībām. Tāpat kā atkarība no alkohola vai narkotikām, tās var radīt nopietnas sekas. Protams, atkarība nerodas, ja pāris reižu tiek spēlētas interneta spēles vai ikdienā lietoti sociālie tīkli, tomēr pārmērīga pievēršanās šīm lietām var radīt problēmas, pirmdien raksta laikraksts Diena

Ķīnas interneta gigants Alibaba gatavojas triumfālam iznācienam Ņujorkas fondu biržā © DIENA(3)

Ķīnas interneta holdings Alibaba Group gatavojas akciju sākotnējai izvietošanai biržā (IPO) Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), un šī akciju izvietošana var kļūt par vienu no lielākajām, ja ne pašu lielāko IPO vēsturē, savukārt Alibaba pēc akciju izvietošanas biržā var iekļūt pasaules lielāko uzņēmumu pirmajā desmitā, rēķinot pēc tirgus kapitalizācijas, pirmdien raksta laikraksts Diena