Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tehnoloģijas

Nokia saņem divas Global Mobile Awards balvas

Barselona, Spānija – Mobile World Congress 2014 ietvaros Nokia saņēma divus Global Mobile Awards apbalvojumus tādās kategorijās kā “Labākais sākuma līmeņa mobilais tālrunis” (“Best Entry Level or Featurephone”) un “Labākais zemas cenas viedtālrunis” (“Best Low Cost Smartphone”).

OneTouch Smartbook – ierīce, kurai smadzenes ārpus ķermeņa

Kompānija Alcatel atvedusi uz izstādi MWC 2014 visai interesantu radījumu/klēpjdatoru, kuram dots nosaukums - OneTouch Smartbook. Pēc izskata tas ir visaprastākais klēpjdators. Tam ir ekrāns un klaviatūra, bet nav procesora un cietā diska vai SSD. Kā smadzeņu centrs šai ierīcei kalpo viedtālrunis. Turklāt atšķirībā no citu ražotāju risinājumiem, kuros telefons bija fiziski jāpievieno pie klēpjdatora, šeit to darīt nevajag.

Samsung paplašina viedpulksteņu klāstu ar Samsung Gear Fit

Samsung Electronics izveidojis nozarē pirmo viedpulksteni ar izliektu Super AMOLED ekrānu – Gear Fit. Ekrāns tika speciāli izstrādāts, lai ērti piekļautos lietotāja plaukstas locītavai. Gear Fit nodrošina visplašākās iespējas aktīvam dzīvesveidam un ir vairāk nekā tikai sporta aproce – ierīce informē lietotājus par ziņojumiem no Galaxy viedtālruņiem, piemēram, ienākošajiem zvaniem, e-pastiem, īsziņām, atgādinājumiem un aplikācijām. Gear Fit ir iespējams pielāgot arī individuālajam stilam, izvēloties aproci melnā, oranžā vai pelēkā krāsā.

Samsung atklāj jauno Galaxy S5 viedtālruni

Samsung Electronics prezentējis piektās paaudzes Galaxy S sērijas viedtālruni – Galaxy S5. Jaunais Galaxy S5 iekļauj vairākas būtiskas inovācijas, kas piemērotas ikdienai – tam ir uzlabota kamera, ātrāka datu pārraide ar Download Booster funkciju, vairākas aplikācijas aktīvam dzīvesveidam, kā arī uzlabota aizsardzība.

Nokia prezentē pirmos Android viedtelefonus(3)

Somijas mobilo telefonu gigants Nokia Barselonā notiekošajā izstādē Mobile World Congress prezentējis pirmos viedtelefonus, kas aprīkoti ar interneta giganta Google izstrādāto operētājsistēmu Android.

WhatsApp no gada vidus piedāvās bezmaksas zvanus(5)

Mobilās ziņapmaiņas pakalpojums WhatsApp, par kura iegādi paziņojis ASV sociālais komunikācijas gigants Facebook, pirmdien pavēstīja, ka līdz šā gada vidum plāno sākt piedāvāt bezmaksas balss zvanus.

MWC 2014 jaunumi – SanDisk laiž klajā 128 GB ietilpības microSDXC atmiņas karti

Lielākā problēma ar viedtālruņiem un planšetēm, vai vismaz viena no, pamatā ir nepietiekami daudz vietas vajadzīgo datu saglabāšanai. Par laimi pēdējā laikā parādījies pietiekami daudz dažādu lielas ietilpības atmiņas karšu. Turklāt cenas arī ir samērā demokrātiskas. Kompānija SanDisk spērusi soli tālāk, un laidusi klajā šobrīd ietilpīgāko microSDXC atmiņas karti.

LG iepazīstinās ar pirmo „kompakto” viedtālruni G2 mini

LG Electronics (LG)  Pasaules Mobilajā kongresā 2014 (WMC) prezentēs uzņēmuma pirmo „kompakto” viedtelefonu G2 Mini. Izstrādāts kā kompānijas flagmaņa tālruņa LG G2 mazāka versija, G2 mini viedtālrunis nodrošinās premium klases funkciju pieejamību plašākam patērētāju lokam.

Virsskaņas lidmašīnas S-512 konstruktori atsakās no logiem, un aizstās tos ar ekrāniem + (video)(3)

Kompānija Spike Aerospace, kura pagājušajā gadā paziņoja par ātrākas un ērtākas biznesa klases lidmašīnas izstrādi, nākusi klajā ar jaunu informācijas porciju par to kā virzās darbi. Lidmašīna, būs kā biznesa klases laineris, kurš lidos ar ātrumu 1900 km/h kas ir aptuveni 1,6 Ma (skaņas ātrums). Pasažieru skaits būs no 12 līdz 18, un attālumu no Ņujorkas līdz Londonai lidmašīna veiks trīs stundās.

Planšetdators ViewSonic ViewPad 10i ļauj lietot Windows un Android OS

Kompānija ViewSonic klusi un nemanāmi papildinājusi savu planšetdatoru klāstu ar modeli ViewPad 10i. Kā jau norāda nosaukums, tad planšetes ekrāns ir ar 10,1 collas diagonāli, un tā izšķirtspēja 1280 x 800. Datoram ir Intel Celeron N2910 Bay Trail-M procesors, 2 GB operatīvā un 64 GB pastāvīgā atmiņa.

BigRep ONE – lielākais 3D printeris + (video)

Nelauzīsim šķēpus, kas tad ir 3D printeri – liela inovācija, vai arī tikai šauri specializēts darba rīks. Pēdējā laikā to skaits vairojas, un arī šis un tas derīgs no tiem nāk laukā. Taču ir kāds neliels mīnuss. Ar tiem nevar izdrukāt vai radīt neko lielu. Neko lielāku par mantu ar 10 līdz 20 cm3 tilpumu.

Iegūst biodegvielu no latvāņiem un salmiem(23)

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki sadarbībā ar Vides risinājumu institūtu un kolēģiem no Gruzijas izstrādājuši tehnoloģiju biodegvielas ieguvei no latvāņiem, salmiem un aļģēm. Tehnoloģija nodrošina racionālu atjaunojamo dabas energoresursu un lauksaimniecības atkritumu izmantošanu, kā arī CO2 izmešu daudzuma samazināšanu, portālu _Diena.