Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tehnoloģijas

Lenovo no Google iegādājas par $2,91 miljardu kompāniju Motorola Mobility

Tas ir noticis, un ar lielu pompu un par $12,5 miljardiem iegādāto kompāniju Motorola Mobility, Google klusām un mierīgi pārdevuši Lenovo. Pārdevuši par „nieka” $2,91 miljardu. Starpība liela, taču ņemot vērā to, ka Google rīcībā paliek lielākā daļa patentu un Motorola pētījumu un izstrādes centrs, tas ir pat adekvāti.

Radīts ledusskapis ar saules baterijām + (video)

Ikdienā esam pieraduši, ka saules enerģija tiek lietota, lai kaut ko sasildītu, uzkarsētu, utt. Taču izrādās, ka saules enerģiju var izmantot arī lai kaut ko atvēsinātu. Tā radusies saldētava Solar Cooler, kura darbojas ar saules baterijām. Šis nelielais ledusskapis sver 25 kilogramus, un tā virsējā vākā ir iebūvētas saules baterijas.

PhoneSoap – viedtālruņu lādētājs ar pievienoto vērtību + (video)

Viedtālrunis kopā ar savu lietotāju mūsdienās ir vienmēr un visur. Un tā nu tas vienmēr un visur, tas visticamāk arī savāc dažādas nejaucības, mikrobus, utt. tāpēc cilvēkiem, kuri vēlas būt absolūti pārliecināti par savu veselību un mobilā drauga tīrību un sterilitāti, radīts telefonu lādētājs ar pievienoto vērtību – PhoneSoap.

Philips Xenium X1560 – mobilais telefons ar darba laika ilgumu, par kuru viedtālruņi pat nesapņo(1)

Kā apgalvo dažādas reklāmas, tad viss mūsdienās ir tik vieds, tik gudrs, tik ērts, un arī ar tik sasodīti īsu darba laiku. Protams ir jau jauki atvērt viesnīcas numuriņa durvis ar viedtālruni, un iesēsties lidmašīnā bez liekiem papīru žūkšņiem, tikai ļaujot nolasīt QR kodu jūsu viedtālruņa ekrānā. Taču jauki nav tad, ja pēkšņi esiet aizmirsuši savu viedo draugu, sauktu arī par viendienīti, uzlādēt.

Fujifilm laiž klajā retro stila kameru X-T1 + (video)

Fototehnikas ražotājs Fujifilm oficiāli izziņojis savu jaunāko veikumu bezspoguļa kameru ar maināmajiem objektīviem lauciņā – fotoaparātu Fujifilm X-T1. Šis aparāts ir ieturēts retro stilā un vienlaikus ir paredzēts profesionālais lietošanai samērā skarbos apstākļos. Tā kameras detaļu savienojuma vietas ir aizsargātas ar 75 gumijas membrānām, lai tur nevarētu iekļūt ne putekļi, ne mitrums, vai vēl kāda cita nejaucība.

Sony piedāvā nelielu un elegantu ārējo HDD ar USB 3.0 savienojumu

Kompānija Sony izziņojusi jaunu ārējā cietā diska modeli - HD-SG5, kuram pārdošanā jāparādās jau februāra mēnesī. Jaunums ir 500 GB ietilpīgs, un tas pieslēdzams datoriem ar Windows ХР/Vista/7/8 un Mac OS X 10.4 (un augstāk) operētājsistēmām. Savienojums ar datoru notiek izmantojot USB 3.0. Komplektā ar disku ir programma Data Transfer Accelerator, kura palielina datu kopēšanas ātrumu, kā arī Backup Manager, kura paredzēta rezerves datu kopiju veidošanai un datu atjaunošanai.

Atklātībā nonāk Samsung Tizen viedtālruņa attēli(1)

Nav īsti saprotama Samsung centība, mēģinot izveidot un bīdot tirgū vēl vienu mobilo operētājsistēmu. Jo godīgi sakot, diezin vai kādam to vajag. Taču centība ir uzteicama lieta, un Samsung par spīti problēmām ir izcīnījušies līdz reālam telefonam, kuram dots nosaukums Samsung ZEQ9000, un kurš strādās ar Tizen OS.

Kompānija Aurisonics sola austiņas no titāna un mūža garantiju piedevām + (video)(1)

Visai savdabīgu projektu vietnē Kickstarter piedāvā kompānijas Aurisonics. Runa ir par austiņām ar nosaukumu Rockets, kuras būs drošākas par seifu un pēc ražotāju teiktā, arī mūža ilgums tām būšot kā Stounhedžai. Austiņu korpuss būs izgatavots no titāna, un tām būs dubultīgi silikona uzliktņi, kuri nodrošinās ērtu un komfortablu lietošanu un stabilu atrašanos lietotāja ausīs.

Samsung sāk pastiprināti izjust konkurenci mobilo ierīču segmentā(1)

Par spīti tam, ka gada beigās svētku dēļ parasti pieaug elektropreču pieprasījums, Dienvidkorejas elektronikas koncerna Samsung Electronics (Samsung) mobilo ierīču atzars darbojies ar 18% zemāku peļņu nekā iepriekšējā rudens ceturksnī, teikts kompānijas ziņojumā par finanšu rādītājiem.

Spēle GTA: San Andreas tagad arī WP8 viedtālruņos

Windows Phone veikalā parādījusies populārā spēle GTA: San Andreas. Tās aprakstā teikts, ka tā var tikt uzstādīta un darbosies tikai un vienīgi viedtālruņos - Nokia Lumia 1520, Lumia 1320, Lumia 822, Lumia 820, Lumia 810 un HTC 8XT. Taču variet mēģināt, iespējams tā darbojas arī uz citiem aparātiem. Taču ar kā minimums 1 GB operatīvo atmiņu jārēķinās, un arī ar to, ka spēles izmērs lejupielādē ir 2,5 gigabaiti.

Atklātībā parādās viedtālruņa Nokia Lumia 1520 mini attēli

Internetā parādījušies attēli ar viedtālruni Nokia Lumia 1520 mini, kurš zināms arī ar nosaukumu Nokia Lumia 1520v. Ir informācija, ka jaunums būs tādi paši tehniskie raksturlielumi, kā pašreizējam Nokia flagmanim, taču mazāka izmēra ekrāns. Attēlos šis aparāts redzams blakus ar Nokia Lumia 1520 un Apple iPhone. Pagaidām zināms, ka Nokia Lumia 1520v būs  4,45 collu diagonāles ekrāns ar 1280 x 768 izšķirtspēju, kā arī 14 Mpix izšķirtspējas kamera un 2370 mAh akumulators. Atklātībā jaunumam būtu jānāk aprīļa mēnesī, bet tik pat iespējams, ka tas notiks jau februārī, MWC laikā.

Stratasys laiž klajā pasaule pirmo 3D printeri, kurš var drukāt vairākas krāsas vienlaikus + (video)

Kompānija Stratasys, kura specializējas 3D printeru ražošanā, laidusi klajā savu jaunāko lolojumu, kuram dots Objet500 Connex3 vārds. Šis 3D printeris ir pasaulē pirmais, kurš var vienlaikus drukāt krāsās un izmantot vienlaikus vairākus materiālus ar dažādām īpašībām. Printera Objet500 Connex3 drukājošā galva var darbā vienlaikus izmantot trīs dažādus bāzes materiālus, tādejādi var vienlaikus izmantot tāds materiālu īpašības kā stiprība, lokanums un caurspīdīgums.

Samsung samazinās mobilo ierīču reklāmas izdevumus

Jā, jā, jūs nekādi nepārlasījāties un acis rāda pareizi. Samsung nolēmuši samazināt savus tēriņus mobilo ierīču reklāmai. Līdz šim masveidā notiekošais reklāmas uzbrukums ar sporta, kino u.c. veida slavenību piedalīšanos Samsung mobilo ierīču jomā, tiks samazināts. Vismaz salīdzinot ar to, kā tas notika pagājušajā gadā.

Fin – viedais gredzens, kurš paredzēts dažādu ierīču vadībai + (video)

Interneta vietnē Indiegogo parādījies projekts, kuram dots nosaukums Fin, un sākta līdzekļu vākšana tā realizācijai. Fin ir gredzens, kurš noderēs dažādu ierīču kontrolei un vadībai. Ierīce veidota gredzena formā, taču  tā nav noslēgta. Viens no gadžeta galiem ir pavērsts 90 grādu leņķī. Ir paredzēts, ka nēsāt šo mantu varēs uz īkšķa, un tajā iebūvēti daudz un dažādi sensori, kā arī  Bluetooth 4.