Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tehnoloģijas

Apple pamet viens no iPhone radītājiem(3)

Viens no viedtelefona iPhone radītājiem - programmatūras inženieris Gregs Kristijs - nolēmis pamest ASV informācijas tehnoloģiju gigantu Apple Inc., trešdien paziņoja kompānijas preses pārstāvis.

Toyota pasaulē atsauc 6,39 miljonus automašīnu(1)

Japānas autobūves kompānija Toyota Motor Corp. trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauc 6,39 miljonus automašīnu saistībā ar piecām atšķirīgām problēmām, tādējādi raidot kārtējo triecienu pasaulē lielākā autoražotāja reputācijai.Uzņēmums norādīja, ka īstenos piecus atsaukumus, kas aptver 26 Toyota modeļus.

Zirnekļu dēļ Mazda ASV atsauc 42 000 automašīnu(2)

Zirnekļi, kas automašīnu degvielas tvertņu caurulēs auž tīklus, likuši Japānas autobūves kompānijai Mazda Motor Corp. ASV atsaukt 42 000 automašīnu, pirmdien paziņoja ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Microsoft pārtrauc Windows XP tehnisko atbalstu

Pēc teju 13 gadus ilgušas darbības ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft otrdien, 8.martā, pārtrauc tehniskā atbalsta sniegšanu populārajai operētājsistēmai Windows XP.

Microsoft otrdien pārtrauks Windows XP tehnisko atbalstu(7)

Pēc teju 13 gadus ilgušas darbības ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft otrdien, 8.aprīlī, pārtrauks sniegt tehnisko atbalstu populārajai operētājsistēmai Windows XP.Kaut arī Microsoft vairākkārt brīdinājis par nenovēršamo atbalsta pārtraukšanu Windows XP, nozares ekspertu aplēses liecina, ka populāro operētājsistēmu vēl joprojām izmanto 20-30% datorlietotāju.

Tele2 AB direktors: No ES regulācijas ieguvēji būs zemo cenu operatori

Ja esošajā redakcijā tiks pieņemtas Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentes Nellijas Krusas iecerētās sakaru tirgus regulas, tad, visdrīzāk, ieguvēji būs tieši Eiropas zemo cenu mobilie operatori, sarunā biznesa portālam "Nozare.lv" bilda zviedru telekomunikāciju koncerna "Tele2 AB" grupas direktors Mats Granrīds.

Latvijā bāzētā kompānija Dartz izstrādājusi superizturīgu bruņumašīnu Ķīnas bagātniekiem(16)

Latvijā bāzētā kompānija Dartz izstrādājusi jaunu baltu luksusa bruņumašīnas Prombron modifikāciju White Horse, lai piesaistītu Ķīnas bagātāko cilvēku uzmanību.Prombron White Horse ir automašīnas Black Dragon versija ar zelta krāsas elementiem.Dartz plāno pārdot tikai 12 šādas automašīnas, kuru bruņu stikli ir telefona grāmatu biezumā un spēj izturēt Kalašņikova automāta ložu krusu.

Cukerbergs pērn pamatalgā saņēmis vienu dolāru(9)

ASV sociālā komunikācijas uzņēmuma Facebook dibinātājs un direktors Marks Cukerbergs sekojis citu tehnoloģiju gigantu vadītāju piemēram un par pagājušo gadu pamatalgā saņēmis vien vienu dolāru, liecina regulatoriem iesniegtais kompānijas ziņojums.

CERT.LV: Tā dēvētā VID datorvīrusa izplatītājs varētu būt saistīts ar Latviju(5)

Tā dēvētā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datorvīrusa, kad tiek izsūtītas maldinošas e-pasta vēstules, ka kāds klients vērsies ar sūdzību VID, grupējums, vai cilvēks, kas to izplata, varētu būt saistīts ar Latviju, pirmdien LNT raidījumā_ 900 sekundes sacīja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV_ vadītājas vietnieks Varis Teivāns. 

LIKTA: Par Baltijas kibernoziedzības centra izveidi vēl jādiskutē(9)

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) piekrīt valdības nostājai, ka Baltijas kibernoziedzības centra izveidi vajadzētu atlikt, kamēr jautājums nav vairāk apspriests ar nozares speciālistiem, biznesa portālam Nozare.lv paziņoja LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Eksperts: Vecie mobilie telefoni ir drošāki par viedtālruņiem © DIENA(33)

Pagājušajā nedēļā plaši izskanēja skandāls par Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Paeta un Eiropas Savienības augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrinas Eštones telefonsarunas noklausīšanos un ieraksta noplūdināšanu internetā. Šis un citi līdzīgi gadījumi uzjundījuši sabiedrības interesi par to, kā kaut kas tāds ir iespējams un vai tas var skart arī līdzcilvēkus.

eBay par 53% samazina vadītāja atalgojumu(1)

ASV interneta izsoļu un tirdzniecības kompānija eBay Inc. samazinājusi vadītāja Džona Donahjū kopējā atalgojuma apjomu par 53%, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Dažas lielās interneta kompānijas masveidā uzpērk nelielus konkurentus © DIENA(1)

Lai gan informācijas tehnoloģiju (IT) un virtuālo komunikāciju nozari pēdējos gados ierasts uzskatīt par inovatīvu un jauniem biznesa plāniem bagātu jomu, patlaban radušās bažas gan par ideju apsīkumu vairākos lielajos uzņēmumos, gan arī par dažu gigantu kontroles pieaugumu visā globālajā tīmeklī. Šīs bažas it īpaši aktualizējušās pēc tam, kad sociālais tīkls Facebook vienojās ar mobilās ziņapmaiņas servisu WhatsApp par vērienīgu pārņemšanas darījumu, pirmdien raksta laikraksts Diena.