Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Tehnoloģijas

Intel aprīko sava centrālā biroja tualetes ar NFC tehnoloģiju

Kompānija Intel nolēmusi būt tehnoloģiska un progresīva arī tādā vietā, kā kompānijas galvenajā birojā esošajās tualetēs. Iemesls tam pavisam vienkāršs. Ne jau tikai pie mums, bet visā plašajā pasaulē cilvēki saskaras ar to, ka tualetē beidzies papīrs, nestrādā krāns vai roku žāvētājs, vai galu galā kaut kas nav kārtībā ar podu.

Nokia 515 – vienkārši, eleganti, racionāli, un ar pārliecības sajūtu(2)

Visi viedi, visi sociāli, visi mobili un vēl sazin kādi. Tā ir mūsdienu realitāte, un turklāt visās jomās. Par laimi vēl nav nācies sastapties ar viedo kafijas paciņu vai maizes klaipu, kas mēģinātu paši no sevis pieregulēt apēstos daudzumus un garšu, atkarībā no kaut kādiem ražotāja vai sociālo tīklu pieņēmumiem.

Pētījums parāda, ka sociālie tīkli likvidē cilvēkos spēju patstāvīgi un analītiski domāt(1)

Tieši pie šāda secinājuma ir nonākuši zinātnieki no Abu Dabī bāzētā Masdaras zinātnes un tehnoloģiju institūta (Masdar Institute of Science and Technology). Zinātnieki ir veikuši pētījumu ar Oregonas universitātes studentiem, un secinājuši, ka sociālie tīkli iznīcina cilvēkos spēju domāt patstāvīgi. Ir nenoliedzams fakts, ka sociālo tīklu lietotāji var kļūt gudrāki un zina vairāk, taču tikai ar nosacījumu, ka viņiem šie tīkli ir pieejami.

Shimano CM-1000 – videokamera ekstrēmo sporta veidu cienītājiem + (video)(1)

Kompānija Shimano, kura vairāk saistās ar velosportu un makšķerēšanu, piedāvā videokamera CM-1000. Šis jaunus ir ar pilnībā hermētisku korpusu, kas ļauj to izmantot arī zem ūdens, līdz 10 metru dziļumam, kā arī kamera ir ērti piestiprināma pie ķiveres, velosipēda, motocikla, u.c. kameras pamatā ir 16 megapikseļu izšķirtspējas 1/3,8 collu CMOS attēla matrica.

Samsung pieprasa, lai sportisti Olimpiādē 2014 slēptu Apple logotipu(3)

Karstākā ziņa nākamo pāris nedēļu laikā noteikti būs Olimpiāde 2014, kura notiks Sočos. Taču kāds gan tehnoloģijām ar to sakars? Izrādās vistiešākais. „Lielā, varenā un vadošā”, vismaz tā viņa sevi parasti dēvē, kompānija Samsung parūpējusies par jaunumiem olimpiādes sakarā. Samsung ir Olimpiādes 2014 sponsors, un apsolījusi katram sportistam uzdāvināt Galaxy Note 3 aparātu.

Fujitsu laiž klajā klēpjdatoru omītēm(1)

Kompānija Fujitsu laidusi klajā klēpjdatoru, kurš paredzēts cilvēkiem gados, un kuram dots nosaukums - Grannote (Lifebook AH90/P). Jaunums ir speciāli pielāgots tam, lai to varētu lietot cilvēki, kuri vecāki par 60 gadiem. Datorā tiek izmantotas tādas tehnoloģijas kā Intellicolor un Awaseru Voice. Pirmā no tām atbild par attēla spilgtuma automātisku regulēšanu atkarībā no apkārtējā apgaismojuma daudzuma.

IBM pēc ASV militāristu pasūtījuma izstādās elektroniku, kura pašiznīcināsies(1)

Kā vēsta ASV valsts iepirkumu oficiālā interneta vietne, militāro pētījumu organizācija DARPA uzticējusi kompānijai IBM elektronisko komponentu, kuri spēs pašiznīcināties, izstrādi. Šim darbam atvēlēti $3,4 miljoni, un programmai dots nosaukums Vanishing Programmable Resources. Mērķis ir tikai viens – neļaut nevienam piekļūt militārajām tehnoloģijām.

Hasselblad HV - spoguļkamera tiem, kuri kaunas lietot Sony A99(1)

Zviedru foto kameru ražotājs Hasselblad jau jādu laiku cītīgi darbojas kopā ar Sony un piedāvā sava veida „uzlabojumus” parastajiem Sony fotoaparātiem. Tā lūk arī jaunums, kuram dots vārds Hasselblad HV ir veidots par pamatu izmantojot Sony spoguļkameru A99. Būtībā jau tā arī ir Sony A99, jo jaunumā tiek izmantota Sony 24.

LG Nexus 5 tagad būs pieejams arī sarkanā krāsā

Nexus 5 kļūs par pirmo Google un LG viedtālruni, kurš tiks piedāvāts trīs krāsās: sarkanā, baltā un melnā. Nexus 5 lieliski apvieno jaudīgu veiktspēju ar funkcionalitāti un ērtībām, ko nodrošina LG uzticamā aparatūra un labākā Google programmatūra, un pakalpojumi. Viedtālrunis ir aprīkots ar Qualcomm Snapdragon 800 procesoru un iespaidīgu piecu collu Full HD IPS displeju, turklāt tas ir pasaulē pirmais viedtālrunis, kas aprīkots ar jaunāko  Android operētājsistēmu 4.4 KitKat.

Bils Geitss gatavojas atgriezties pie Microsoft programmatūras izstrādes

Internetā sākušas parādīties ziņas, un to avots ir autoritatīvā un nopietnā aģentūra Bloomberg, ka iespējams Microsoft radītājs Bils Geitss, atkal varētu atgriezties pie tā, ko darīja pirmsākumos. Runa ir par to, ka Geitss gatavojas atstāt direktoru padomes vadītāja posteni, un pats atkal ņemt dalību Microsoft jaunāko produktu izstādē.

Brīvais kritiens no 39000 metru augstuma, no lēcēja skata punkta + (video)(1)

2012. gada 14. oktobrī austrietis Felikss Baumgartners veiksmīgi veica lēcienu no stratosfēras – vairāk kā 39 kilometru augstuma. Kritiens/lidojums ilga 4 minūtes un 20 sekundes, un tā laikā tika sasniegts ātrums 1342,8 km/h, kas pārsniedz skaņas ātrumu. Tagad, pēc vairāk kā gada, parādījies samontēts un ļoti kvalitatīvs video, kurš uzņemts ar vairākām GoPro Hero2, kuras bija piestiprinātas pie Feliksa Baumgartnera kombinezona un ķiveres.

Lāzera gravēšanas ierīce, no diviem veciem DVD lasītājiem, paša spēkiem + (video)

Ja nu jums laiku pa laikam ir vēlme pašam kaut ko izgatavot, un vēlams, ko tādu, kas var noderēt saimniecībā, jums varētu patikt pamācība kā izgatavot lāzera gravēšanas iekārtu. Turklāt to var izdarīt, izmantojot divus vecus DVD lasītājus/rakstītājus, detaļas aptuveni $10 vērtībā un Raspberry Pi mini datoru. Tieši to izdarīja džentlmenis vārdā Xiang Zhai. Kas no tā visa sanāca, skatieties video materiālā, bet pamācību, kā to paveikt pašam, lasiet šeit.

Archos gatavojas ražot WP viedtālruņus

Franču kompānija Archos, kura ļoti komfortabli un ar labiem panākumiem darbojas budžeta klases elektronikas un gadžetus lauciņā, gatavojas paplašināt savu piedāvājumu, un sākt ražot viedtālruņus ar Windows Phone operētājsistēmu. Ar šādu paziņojumu klajā nācis kompānijas ģenerāldirektors Loic Poirier. Līdz šim Archos izmantoja tikai un vienīgi Android OS savā ierīcēs, taču kā šobrīd esot pienācis brīdis pievērsties arī WP ierīcēm. Nav gan vēl zināms konkrēts laiks, kad mēs varētu ieraudzīt pirmo Archos ierīci ar Microsoft mobilo operētājsistēmu.