Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tehnoloģijas

Aptauja: Ceturtdaļai amerikāņu nav zināms, ka Zeme riņķo ap Sauli(27)

Lai arī amerikāņus ļoti interesē zinātne, ceturtdaļai nav zināms, ka Zeme riņķo ap Sauli, liecina jauni aptaujas rezultāti.Respondentiem tika lūgts atbildēt uz desmit jautājumiem fizikā un bioloģijā un rezultāti bija viduvēji - 6,5 balles.Tikai 74% respondentu zināja, ka Zeme riņķo ap Sauli, liecina Amerikas zinātnes attīstības sabiedrības izplatītie aptaujas rezultāti.Mazāk nekā pusei - 48% - bija zināms, ka cilvēki attīstījušies no agrākām dzīvnieku sugām.Nacionālā zinātnes fonda veiktajā aptaujā ASV piedalījās 2200 cilvēku.

Twitter sāk rādīt arī Rīgas trendus(5)

Sociālais tīkls Twitter savā trendu blokā pievienojis iespēju sekot populārākajām tēmām Rīgā, Mekā un Medinā, Minskā un vēl 28 pilsētās, teikts paziņojumā, kas piektdien publicēts tvitera oficiālajā blogā.Kopumā pakalpojuma Twitter Trends atjaunināšana skārusi 20 pasaules valstis.Līdzās Latvijas, Saūda Arābijas un Baltkrievijas pilsētām blokam pievienota Austrijas Vīne, Ēģiptes galvaspilsēta Kaira, Izraēlas pilsētas Telaviva, Jeruzaleme un Haifa, kā arī vairākas citas lielās pilsētas.

Baumas nav patiesas – safīra stikla ekrānu saņems tikai Apple viedais pulkstenis iWatch(1)

Pirms dažām dienām mēdijos sāka parādīties informācija, ka Apple gatavojas savam jaunajam viedtālruņa modelim iPhone 6 ekrānu pilnībā pārklāt ar safīra stiklu. Jau tajā brīdī radās jautājums par to, cik tad šāds telefons maksās, un vai Apple tādejādi nerok sev lielu bedri. Kā zināms tad mākslīgais safīrs, kurš ir krietni izturīgāks par plaši pielietoto Gorilla Glass, ir arī daudz dārgāks ražošanā.

Planšetdatoriem Microsoft Surface 2 dota atļauju lidojumiem(1)

ASV federālā civilās aviācijas pārvalde (FAA) devusi atļauju Microsoft planšetdatoriem atļauju sākt lidojumus. Protams, planšetes pašas nekur nelidos, bet civilās aviācijas piloti varēs tās izmantot visos lidojuma posmus, jo saņēmušas FAA Class 1 un Class 2 sertifikāciju. Tas nozīmē, ka pilot visu ar lidojumu saistīto papīra dokumentāciju varēs aizstāt ar dokumentāciju planšetēs. Līdz šim atļauju lidojumiem bija saņēmušas tikai Apple iPad planšetes. Jau tagad zināms, ka aviokompānija Delta nolēmusi iepirkt saviem pilotiem 11 tūkstošus planšetdatoru Microsoft Surface 2.

Samsung Brazīlijā piedāvā viedtālruni ar 3 SIM kartēm - Galaxy Star Trios

Lai nezaudētu konkurences cīņā, viedtālruņu ražotājiem nākas darboties ātri un visu laiku sekot, ko tad dara konkurenti. Īpaši tas jūtams Android OS laukā. Tā pietika LG Brazīlijā parādīt budžeta klases viedtālruni ar 3 SIM kartēm - LG Optimus L1 II Tri, kā arī Samsung sasparojās, un nedēļu vēlāk atklāja savu piedāvājumu - Galaxy Star Trios.

Canon iepazīstina ar jauno EOS 1200D -skaistiem DSLR attēliem(1)

Šodien Canon iepazīstina ar EOS 1200D – jaunu iesācēju līmeņa DSLR, kas ļauj uzņemt skaistus foto un Full HD video ērtāk un vieglāk nekā līdz šim. EOS 1200D ir izstrādāta tiem, kuri pirmoreiz iegādājas DSLR, un vēlas nekavējoties uzņemtu izcilus attēlus. Tas ir pirmais Canon modelis ar EOS Companion lietojumprogrammu[1] mobilajām ierīcēm, kas piedāvā noderīgus padomus un vadlīnijas, lai jūs optimāli izmantotu jaunās kameras sniegtās iespējas.

Nākotnes Parka viesredaktors Vigants Lesausks piedāvā: 3D PRINT - apvērsums visās jomās, jo tagad izprintēt var visu! Gandrīz visu

Izdzirdot vārdu salikumu 3D printeri, nevajadzētu aprobežot sevi ar idejām par mazu printerīti biroja stūrī, kurā var izdrukāt kādu mazu nieciņu. Padomāsim par to plašāk -- jau tuvā nākotonē mums vairs nebūs jāiet uz veikalu un jāpērk kāds gatavs produkts. Liela daļa produktu būs personalizēti, izdrukāti speciāli šim pircējam, kuram ir konkrētas vēlmes un prasības dizainā vai materiālā.

Virtuālās 3D modelēšanas ierīce MakeVR tuvojas realitātei + (video)

Interneta vietnē Kickstarter veiksmīgi savākusi līdzekļus kompānija Sixense, kuras lolojums ir ierīce 3D modeļu veidošanai. Taču tā radikāli atšķiras no tām, kuras līdz šim izmantoja šādām vajadzībām, darbs ar šo ierīci vairāk atgādina darbu ar virtuāliem Lego klucīšiem, kad vari katru no elementiem paņemt rokā, pagrozīt un pievienot vajadzīgajā vietā.

Sony pamet arī e-grāmatu biznesu

Japānas elektronikas koncerns Sony izlēmis likvidēt e-grāmatu veikalu un esošos klientus pārvirzīt uz Kobo e-grāmatu servisu, teikts kompānijas ziņojumā presei.

Klaviatūra Shortcut-S speciāli Photoshop lietotājiem + (video)

Ikdienā lietojot datorus cilvēki ir pieraduši pie klaviatūras, un neko citu pat iedomāties nespēj. Taču pēc būtības šī klaviatūra ir patapināta no rakstāmmašīnas, un nekam daudz vairāk kā teksta drukāšanai, arī nav domāta. Ja jums jāveic darbs ar kādu speciālu programmu, kurai ir daudz funkcijas un kontekstuālās izvēlnes, darbs ir ļoti komplicēts.

Samsung sagaida lielas problēmas, jo nebūs idejas kuras kopēt(1)

Tieši ar šādu viedokli, ka lielajam elektronikas gigantam būs problēmas, jo nebūs no kā „aizņemties” idejas, klajā nākuši Korejas lielākās brokeru un investīciju firmas KDB Daewoo Securities speciālisti. Viņi uzskata, ka Samsung sagaida ļoti problemātiska situācija, ja viņu gaidāmais viedtālrunis Galaxy S5 nebūs patiešām revolucionārs produkts.

Latvieši konkurēs ar populāro Raspberry Pi minidatoru(14)

Latviešu kompānija _Baltic Embedded _nākusi klajā ar minidatora plati, ko iespējams pielāgot dažādiem lietojumiem, arī padarīt jaudīgāku par pašlaik populāro minidatoru Raspberry Pi, uzzināja biznesa portāls Nozare.lv.Patlaban kompānija ir līdz galam izstrādājusi minidatora pamatplati, ko atkarībā no prasībām var papildināt ar dažādiem spraudņiem un dažādas ietilpības operatīvās un failu uzglabāšanas atmiņas mikroshēmām, paskaidroja Baltic Embedded dibinātājs Viesturs Zeps.

Ozone prezentē jaunu datorspēļu peli + (video)

Datorspēļu aksesuāru ražotājs Ozone paziņojis par savu jauno datorspēlētājiem paredzēto peli Neon. Tā būs apveltīta ar augstas jutības 6400 DPI lāzera sensoru. Tai būs arī iebūvēta neliela 128 Kb atmiņa, kur varēs saglabāt makro komandas. Tās varēs iestatīt astoņām programmējamām pogām. Peles sensora jutība arī ir regulējama, iestatot vai nu 6400, 3500, 1800 vai 800 DPI, par kura maiņu signalizēs LED uz pašas peles. Pelei būs arī gumijots pārklājums, lai spēles karstumā roka no tās nenoslīdētu. Pieejamība tirdzniecība būs nodrošināta tuvākajā laikā par 49.90 eiro.

Pininfarina rada pildspalvu, kura nekad nepārstās rakstīt

Pininfarina ir Itālijas dizaina kompānija, kas pazīstama pasaulē, veidojot dizainus tādām auto markām kā Ferrari, Maserati un Alfa Romeo. Reizi pa reizei uzņēmums veido dizainu arī kādai sadzīves ierīcei vai priekšmetam, un šoreiz tā ir pildspalva. 4.EVER Pininfarina Cambiano būs pildspalva, kurai nebūs tradicionālais tintes kārtridžs, bet speciāls metālisks uzgalis, kas aiz sevis atstās redzamu nospiedumu – līdzīgi kā grafīta zīmulis.

Eksperti no Errata Security pieķer NBC korespondentu melos + (video)

Pirms pāra dienām pa visu pasauli ļoti skaļi izskanēja NBC korespondenta Ričarda Engela reportāža par to, cik gan ātri ļaunie krievu hakeri inficējuši viņa datoru ar vīrusiem. Un tas viss noticis, tikko nabaga korespondents pieslēdzies Sočos pie interneta. Izrādās šis sižets ir safabricēts no sākuma līdz beigām.

Google kaitina Krieviju ar olimpisko tematiku(1)

Izskatās, ka Olimpiāde 2014, kura tūlīt sāksies, vairāk ieies vēsturē ar lieliem tēriņiem un pamatīgiem kašķiem par dažādiem tematiem. Viens no tiem saistīts ar to, ka cilvēki mēdz būt ar dažādu orientāciju. Un lai jau tā būtu, jo tā ir katra privātā lieta. Taču kašķis ir un paliek. Viena valsts mēģina būs svētāka par citām, kāda cita demokrātiskāka, un galu galā jēgas nekādas.