Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tehnoloģijas

Oppo drīz laidīs klajā telefonu ar 2K izšķirtspējas ekrānu

Ķīniešu elektronikas ražotājs Oppo jau pavisam drīz demonstrēs savu jauno viedtālruņu flagmani Oppo Find 7, kuram būs 5.5 collu ekrāns ar viedtālruņiem pirmoreiz pieejamu displeja izšķirtspēju – 2K jeb 2560 x 1440 pikseļi. Vai no tā būs jēga vai nē to varēs spriest pirmie īpašnieki, taču kā inovācija tas būs kaut kas jauns.

Twitteris var būt arī kā iedvesma jaunai operai! Pēc formas un satura.

Kā stāsta Normunds Šnē, Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs, twitteroperas formāts ir pavisam atšķirīgs no standarta, Viena kārtīga, tradicionāla opwera var ilgt pat vairak kā 6 stundas. Savukārt twitteris ir ļoti īss un ārkārtīgi koncentrēts, opera ilgst tikai 15 minūtes.

Kickstarter kampaņā panākumus gūst vadāma papīra lidmašīna + video

Viedtelefoniem pieejamās funkcijas pēdējos gados strauji pieaugušas – ar tiem var ne tikai zvanīt, rakstīt sms un e-pastus, fotografēt, bet, piemēram, izmantot arī citām nodarbēm kā mazu lidojošu helikopteru vai dronu vadīšanai. Svaiga ideja šādu lidojošu rotaļlietu vadīšanā varētu būt Kickstarter projekts PowerUp 3.

GAIA kosmosa teleskops iemūžinās Visumu attēlos + (video)

Eiropas Kosmosa Aģentūras paspārnē izstrādātais teleskops varētu būt viens no ambiciozākajiem plāniem astronomijas vēsturē – tas skanēs miljardiem zvaigžņu, kas tam būs apkārt un centīsies savākt pēc iespējas vairāk vizuālās informācijas par Visumu. Tam rotējot 1.5 miljonu kilometru attālumā no Zemes, tas pakāpeniski izveidos Visuma karti, turklāt ar tādas precizitātes teleskopu, kas ļaus izmainīt priekšstatu par zvaigznēm un galaktikām. Teleskopa palaišana jau ir notikusi, un kopējās šī projekta izmaksas lēšamas ap 740 miljoniem eiro. Vairāk par to, kā teleskops darbosies, var aplūkot video.

Japānā izveido tiltu pārbaudes robotu ar magnētiem

Lielākā daļa pa sienām rāpojošu robotu aprīkoti ar spēcīgiem gaisa sūkņiem, kas ļauj tiem pieķerties pie virsmas pa kuru tie rāpo. Japānā izgudrots robots tiltu pārbaudei ar citādāku mehānismu – tas pie metāla virsmas spēs turēties ar magnētiem. Robots izstrādāts Osakas Universitātē, un tā kodētais nosaukums ir BIREM.

Pirmais Lumia sešu collu viedtālrunis Nokia Lumia 1520 pieejams Latvijā + (video)(1)

Oktobrī Nokia World ietvaros prezentētais pirmais Nokia viedtālrunis ar sešu collu ekrānu – Nokia Lumia 1520 – ir pieejams Latvijas tirgū. To var iegādāties lielākajos mobilo sakaru operatora “LMT” veikalos. Nokia Lumia 1520 ar jaunāko Windows Phone 8 versiju “Lumia Black” un kameras funkciju inovācijām ir lieliski piemērots kā izklaidei, tā darbam. Viedtālruņa sākuma ekrānā ir jauna, trešā, tiešsaistes elementu kolonna, lai lietotāji uz lielā ekrāna varētu redzēt un paveikt vairāk.

Strauji pieaug HDTV skatītāju skaits Latvijā(2)

HDTV (augstas izšķirtspējas televīzija) mājsaimniecību skaits Latvijā ir 15% no visām 792 900 mājsaimniecībām. Pēdējo divu gadu laikā tas palielinājies 2,5 reizes, salīdzinot ar pētījuma rezultātiem 2011.gadā. Tā paziņoja vadošais satelītu operators Eiropā SES. Pētījums „HDTV potenciāls Baltijā” veikts sadarbībā ar vadošo tirgus pētījuma kompāniju GfK.

Trīs māsas

Ļoti reti gadās, ka vienlaicīgi var iepazīt un novērtēt veselas trīs vienas sērijas kompaktkameras. Next.lv paveicās, jo šāda iespēja tika piedāvāta, tādēļ iepazīstinām ar Canon PowerShot SX240 HS, SX260 HS un SX270 HS.

LG izstādē CES 2014 iepazīstinās ar pasaulē pirmo Chromebase datoru(2)

LG Electronics (LG) nākamajā mēnesī paredzētajā izstādē CES 2014 iepazīstinās pirmo Chromebase datoru, kas būs aprīkots ar Google Chrome operētājsistēmu. LG Chromebase (modelis 22CV241) piedāvā praktisko Chrome operētājsistēmu, 21,5 collu lielu platekrāna Full HD IPS displeju un vairākas modernas funkcijas ātrai, vienkāršai, drošai un cenas ziņā pieejamai datora pieredzei. Vienkārša un viegli lietojama operētājsistēma

Turpmāk uzsākt lietot eParakstu būs vieglāk(2)

Pateicoties jaunai programmatūrai, kuru eParaksta lietotājiem būs viegli instalēt un nebūs regulāri jāatjauno pašam, turpmāk eParaksta viedkaršu un eID karšu lietotājiem ievērojami vieglāk būs uzsākt darbu ar drošu elektronisko parakstu. Tā rezultātā gaidāms, ka nākamajā gadā turpināsies straujais eParaksta lietošanas pieaugums, kāds bija vērojams jau šajā gadā.

Strontium On-The-Go USB – zibatmiņa, kuru var pieslēgt viedtālrunim

Kompānija Strontium Technology, kura izstrādā un ražo dažāda veida zibatmiņas un SSD diskus, laidusi klajā zibatmiņas moduli, kurš paredzēts lietošanai ar portatīvajām elektronikas iekārtām. Šis jaunums, kuram dots nosaukums Strontium On-The-Go USB aprīkots ar standarta USB pieslēgvietu vienā galā un micro-USB otrā.

LIFE-SPOT – universāla dokstacija dažādām mobilajām ierīcēm + (video)

Mūsdienās gandrīz katram cilvēkam pieder mobilais telefons, un vēl dažādas portatīvās elektronikas ierīces. Un tās visas vajag pabarot, uzlādēt, jo to apetīte ir pamatīga. Un ja sanāk kopā vairāki cilvēki, tad ierīces salasās vēl vairāk. Lai tās visas varētu vienlaikus uzlādēt, un nestresot par to, vai būs atbilstošas pieslēgvietas lādētājs radīta ierīce ar nosaukumu LIFE-SPOT.

LG Electronics: Baltijas iedzīvotāji mēdz atrast pazudušo televizora tālvadības pulti arī ledusskapī

Vēl pavisam nesen tālvadības pults pat netika uzskatīta par atsevišķu ierīci un tika uztverta kā pašsaprotama televizora sastāvdaļa. Lai gan tālvadības pults bieži vien netiek uztverta kā patstāvīga ierīce, tās nozušana spēj pamatīgi satraukt jebkuru TV skatītāju. LG Electronics veica pētījumu[1], lai noskaidrotu, kur visbiežāk atrodas pazudušās tālvadības pultis.

Šogad Ziemassvētkus sviniet kopā ar Sony

Parūpējieties par to, lai Jūsu Ziemassvētku dāvanu maiss būtu piepildīts ar jaunākajām progresīvajām tehnoloģijām — no fantastiskā dāvanu klāsta, ko piedāvā Sony.

Radīts veļas žāvētājs, kas atsvaidzina drēbes

Katrs ceturtais jeb 25% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pat vienu reizi uzvilkts apģērbs vairs nav tīrs un tas ir jāmazgā, lai atbrīvotos no sviedru, cigarešu dūmu vai ēdiena smakas, noskaidrots Electrolux Latvia veiktajā aptaujā. Domājot par klientu vajadzībām, Electrolux ir radījis veļas žāvētāju ar karstā tvaika funkciju, kas darbojās arī kā apģērba atsvaidzināšanas funkcija, kuru izmantojot nav nepieciešams atsevišķi mazgāt drēbes. Tas ļauj apģērbam ilgāk saglabāt auduma sākotnējās īpašības, kā arī drēbes tik ātri nesadilst biežās mazgāšanas dēļ.

Mūzikas straumēšanas serviss Spotify pievienojas LG Smart TV pakalpojumu klāstam

LG Electronics (LG) šodien paziņoja, ka Spotify – viens no populārākajiem mūzikas straumēšanas servisiem – no decembra vidus būs pieejams LG Smart TV lietotājiem vairāk nekā 30 valstīs, tostarp arī Latvijā. Spotify sniedz lietotājiem iespēju piekļūt bezgala plašai mūzikas kolekcijai, kuru veido vairāk nekā 20 miljoni skaņdarbu. Aplikācija ir saderīga ar visiem 2013.gada modeļa LG Smart TV televizoriem.