Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tehnoloģijas

Dell iepērk 5000 gabalus 3D printerus + (video)

Pagājušā gada vidū, kompānija Zortrax ar interneta vietnes Kickstarter palīdzību, veiksmīgi savāca 3D printera M200 ražošanas sākšanai nepieciešamos $175000. Ierīce padevusies visai veiksmīga un ieinteresējusi tādu lielu datortehnikas jomas spēlētāju, kā Dell. Savām vajadzīgām Dell nolēmuši iepirkt veselus 5000 gabalus 3D printerus M200.

VTech Kidizoom – viedais rokaspulkstenis bērniem + (video)

Viens no vecāku, pēdējā laika lielākajiem satraukuma avotiem, varētu būt fakts, ka viņu atvase atkal jau ir dabūjusi savās roķelēs planšetdatoru, vai kādu nebūt Galaxy S4 vai Galaxy Gear. Kompānija VTech pacentusies, un sagatavojusi tieši bērniem paredzētu viedo rokaspulksteni, kuram dots nosaukums Kidizoom.

Apple datoram Macintosh aprit 30 gadi(2)

Vēl pirms pasaules izmainīšanas ar viedtālruni iPhone un planšetdatoru iPad informācijas tehnoloģiju uzņēmums Apple pārveidoja mājas datoru tirgu ar Macintosh.

Kā tehnoloģijas var palīdzēt sasniegt fitnesa mērķus?

Tehnoloģijas bieži vien tiek vainotas pie aizvien mazkustīgāka dzīvesveida, kas mūsdienās raksturīgs daudziem. Patiesībā tehnoloģijas var tikt izmantotas arī kā motivācija, lai iegūtu un uzturētu fizisko formu. Vairāki pētījumi apstiprina, ka cilvēki, kuri izmanto tehnoloģijas savu treniņu papildināšanai, uzskata sevi par veiksmīgākiem savu svara samazināšanas un fiziskās veselības mērķu sasniegšanā.

Kā tehnoloģijas var palīdzēt sasniegt fitnesa mērķus?

Tehnoloģijas bieži vien tiek vainotas pie aizvien mazkustīgāka dzīvesveida, kas mūsdienās raksturīgs daudziem. Patiesībā tehnoloģijas var tikt izmantotas arī kā motivācija, lai iegūtu un uzturētu fizisko formu. Vairāki pētījumi apstiprina, ka cilvēki, kuri izmanto tehnoloģijas savu treniņu papildināšanai, uzskata sevi par veiksmīgākiem savu svara samazināšanas un fiziskās veselības mērķu sasniegšanā.

Kā izskatās sērkociņa degšana filmēta ar slow motion metodi + (video)

tās funkcionē. Viena no tādām ir sērkociņi. Mēs tos novelkam gar kastītes sānu, un viss notiek. Piedāvājam jums paskatīties, ko dara sērkociņa galviņā esošais sērs tajā brīdī, kad mēs aizdedzinām sērkociņu. Lai to uzfilmētu, tika lietota kamera, kura fiksēja notiekošo ar ātrumu 4000 kadri sekundē, kā arī 2000 vatu apgaismojums.

Philips pārdos savu daļu kopuzņēmumā TP Vision

Kā ziņo tīmekļa avoti, tad kompānija Philips gatavojas pārdod savu daļu Honkongas kompānijai TPV Technology abu ražotāju kopuzņēmumā TP Vision. TP Vision pieder ekskluzīvas tiesības ražot un tirgot televizorus ar nosaukumu Philips. Šobrīd kopuzņēmumā 70% pieder TPV Technology, bet atlikušie 30% Royal Philips Electronics.

LG G Flex viedtālrunis būs pieejams Latvijā jau februārī

LG Electronics (LG) šodien paziņoja par unikāla un godalgota G Flex viedtālruņa pieejamību pasaules tirgos. Šī ir pirmā sejas veidolam pielāgotā mobilā ierīce pasaulē ar vertikāli izliektu ekrānu. Sākot no februāra, patērētājiem lielākajos Eiropas tirgos, tostarp Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Zviedrijā, Austrijā un arī Latvijā būs iespēja iegādāties visnovatoriskāko ierīci, kāda šobrīd pieejama viedtālruņu nozarē.

Nakts maiņu darbs rada dzīvībai bīstamu haosu organismā(17)

Neregulāru nakts maiņu darbs ne tikai izjauc normālu cilvēka bioritmu un organismā rada "haosu", bet ilgtermiņā var būt pat ļoti bīstams veselībai, brīdina pētnieki.Ilgstošs darbs neregulārās maiņās, jo īpaši naktī, paaugstina diabēta, vēža, liekā svara izraisīta infarkta risku, secinājuši pētnieki Miega izpētes centrā Lielbritānijā.

MSI laiž klajā spēļu klēpjdatorus GX70 Destroyer un GX60 Destroyer(1)

Kompānija MSI papildinājusi savu klēpjdatoru piedāvājumu ar speciāli datorspēļu entuziastiem paredzētajiem modeļiem GX70 Destroyer un GX60 Destroyer. Abi jaunumi veidoti par pamatu izmantojot AMD četrkodolu procesoru A10-5750M, kura takts frekvence ir 2,5 GHz (var palielināt līdz 3,5 GHz turbo režīmā), kā arī Radeon R9 M290X video ar 2 GB atmiņu.

Kā uzbūvēt Apple Mac Pro paša spēkiem no atkritumu groza(1)

Jaunais Apple Mac Pro neapšaubāmi ir ar elegantu dizainu apveltīts dators. Taču ir arī cilvēki, kuriem tā vizuālais veidols rada asociācijas ar atkritumu grozu. Tad nu izmantojot šo ideju, cilvēks, kuru interneta vidē zina ar segvārdu sascha288 nolēma izmantot Amazon nopērkamo atkritumu grozu, un uzbūvēt savu Mac Pro.

Nokia aprunātais viedtālrunis ar Android būs Asha sērijas aparāts Asha 4xx

Baumas un runas par to, ka Nokia gatavojas laist klajā viedtālruni ar Android operētājsistēmu, nerimstas. Šobrīd parādījusies informācija, kura varētu būt visai ticama. Jaunums būs ietilpināms Nokia lēto vai budžeta klases tālruņu Asha sērijā, un nesīs Asha 4xx vārdu. Jaunumam būs Qualcomm Snapdragon 400 procesors ar 1,7 GHz takts frekvenci, 1 GB operatīvā atmiņa, 8 GB pastāvīgā atmiņa un microSD atmiņas kartes (līdz 64 GB) ielādes vieta.

Dizaineris prezentē konceptu jauna veida niršanas ierīcei(1)

Dienvidkorejas dizaineris Jeabyun Yeon laidis klajā  ideju, kas ļautu zem ūdens elpot, neizmantojot skābekļa balonus. Maska ar nosaukumu Triton savu ideju smēlusies no zivju žaunām – tā sastāv no mute iemutņa un diviem pagarinājumiem, kas atdalītu skābekli no ūdens un nogādātu gaisu tieši nirēja plaušās.

Japānas zinātnieki izdomā veidu, kā satīrīt piesārņoto Zemes orbītu(1)

Lai gan skatoties no Zemes debesis mums šķiet skaidras un tīras, patiesībā Zemes orbītā atrodas diezgan daudz dažādu kosmosa kuģu un satelītu detaļas, kas var radīt apdraudējumu citām kosmosa ierīcēm. Japānas Kosmosa Pētniecības aģentūra (JAXA) plāno izstrādāt milzīgu ierīci vada formā, kas šos kosmosa atkritumus savāktu.

Ķīnieši izveido viedtelefonu 49 ASV dolāru cenā(1)

Viedtālruņi mūsdienās pieejami ļoti plašā skaitā, taču to piedāvātās iespējas lielā mērā ir atkarīgas no cenas, ko par tiem esam gatavi maksāt. Ķīniešu elektronikas ražotājs JiaYu nolēmis pierādāt pasaulei, ka arī par mazu cenu var iegādāties visai spējīgu ierīci. Viedtālrunis ar nosaukumu JiaYu F1 par cenu 49 ASV dolāri piedāvās skārienjutīgu 4 collu 480×800 izšķirtspējas ekrānu, 5 megapikseļu aizmugurējo fotokameru, divkodolu 1.