Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tehnoloģijas

Eurostat: Tikai 3% Latvijas uzņēmumu ir konkrēta sociālo mediju politika(2)

Sociālos medijus Latvijā lieto vien 15% uzņēmumu, kas ir mazākais īpatsvars no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ES statistikas biroja Eurostat apkopotie dati.Dati aptver uzņēmumus, kas nodarbina vismaz desmit cilvēkus.2013.gadā vismaz vienu sociālo mediju veidu ES lieto 30% uzņēmumu, tomēr tikai 8% šo uzņēmumu bija izstrādāta politika sociālo mediju izmantošanai.

Gardās Četrassezonas.lv receptes tagad pieejamas arī LG Smart TV televizoros

LG Electronics ir kartējo reizi paplašinājis Smart TV paredzēto vietējā satura piedāvājuma klāstu. LG Smart TV ģimenei ir pievienojusies aplikācija ČetrasSezonas, kas veidota sadarbībā ar vienu no Latvijā populārāko kulinārijas interneta portālu un ikmēneša žurnālu Četras Sezonas. Tuvojoties svētku sezonai, LG Smart TV lietotāji varēs smelties iedvesmu kulinārijas šedevriem no vairāk nekā 1900 portālā pieejamām receptēm.

Patentu duelī Dienvidkorejas tiesā Samsung pirmo reizi zaudē Apple

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics Co. ceturtdien paziņoja, ka Dienvidkorejas tiesa noraidījusi tā patentu pārkāpumu prasību pret ASV informācijas tehnoloģiju gigantu Apple Inc., nodēvējot šo par negaidītu triecienu iekšzemes tirgū.Tiesa noraidījusi Samsung prasību, ka atsevišķi Apple produkti pārkāpuši trīs uzņēmuma patentus saistībā ar ziņojumapmaiņas tehnoloģijām mobilajām ierīcēm.

IKT nozare skaitļos un investīciju nozīme e-sabiedrības attīstībā

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) savā gadskārtējā konferencē 5.decembrī apkopoja mūsu valsts IKT industrijas 2012. gada sasniegumus un izvērtēja tās pozitīvās attīstības tendences šajā gadā un turpmākās perspektīvas. Piedāvājam mediju ievērībai informatīvu grafiku, kas raksturo IKT nozares veikumu.

Uzņēmumi pieprasa gudrākus bezvadu interneta risinājumus

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm vairāk nekā 80 % biroju Latvijas pilsētās pašlaik izmanto bezvadu interneta (Wi‑Fi) risinājumus, un, attīstoties tehnoloģijām, to lietojums turpina palielināties. Augot arī uzņēmumu prasībām pēc kvalitātes un tehniskajām iespējām, tirgū parādās attīstītāki un gudrāki bezvadu risinājumi. Viens no inovatīvākajiem šādiem risinājumiem tirgū ir _Telia Latvija _Wi‑Fi pakalpojums, kas ļauj saņemt pilnvērtīgu biroja Wi‑Fi tīklu kā pakalpojumu, pārvaldīt to pašapkalpošanās režīmā no “mākoņa” vai uzticēt tā pārvaldīšanu pakalpojuma sniedzējam.

LG laiž klajā pirmo Google Play versijas planšetdatoru(2)

Trešdien, 11.decembrī, LG Electronics paziņoja par LG G Pad jaunāko versiju - tas kļūs par pirmo _Google Play _versijas planšetdatoru, portālu Diena.lv informēja LG Electronics Latvia pārstāvji.Pirmais _Google Android Open Source Project _planšetdators tiks aprīkots ar jaunāko Android operētājsistēmu 4.

LG iepazīstina ar pirmo Google Play versijas planšetdatoru

Šodien LG Electronics (LG) paziņoja par savu pedējo jaunieviesumu LG G Pad 8.3 jaunāko versiju, kas kļūs par pirmo Google Play versijas planšetdatoru. Pirmais Google Android Open Source Project (AOSP) planšetdators tiks aprīkots ar jaunāko Android operētājsistēmu Android 4.4 KitKat.

Mobilā operētājsistēma Sailfish veiksmīgi uzstādīta Nokia N9 viedtālrunī + (video)(1)

Kompānija Jolla, kuru veidot kompānijas Nokia bijušie darbinieki, turpina aktīvi darboties. Nupat viņiem izdevies savu lolojumu, mobilo operētājsistēmu Sailfish, uzstādīt viedtālrunim Nokia N9. Diemžēl, bet vismaz pagaidām visas funkcijas nav pieejamas. Tā nedarbojas kamera un GPS, ir problēmas ar pareiza laika uzstādīšanu, un reizēm aplikācijas nākas startēt divas vai vairāk reizes.

Sony Z Ultra Google Play Edition – lielizmēra planšettelefons ar nemodificētu Android OS + (video)

Sadarbojoties kompānijām Sony Mobile un Google klājā nākusi viedtālruņa Sony Xperia Z Ultra modifikācija - Sony Z Ultra Google Play Edition. Šis aparāts ir aprīkots ar liela izmēra 6,4 collu ekrānu, kuram ir Full HD izšķirtspēja, kā arī 2,2 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800 procesoru, 8 megapikseļu kameru, un strādās 4G LTE, GSM, UMTS un  HSPA+ standartu sakaru tīklos.

Valkyrie – cilvēkveidīgais robots NASA vajadzībām + (video)

Robotu būve visā pasaulē rit pilnā sparā, taču reti, kurš no jaunradītajiem robotiem ir pēc izskata līdzīgs cilvēkam. Un tā jau ir, ka specializētajiem robotiem no funkcionālā viedokļa labā līdzināties kam citam, nevis cilvēkam. Taču ir jomas, kurās vajadzīgs tieši kas cilvēkam līdzīgs. Viena no tādām jomām, ir dažāda veida darbi izplatījumā, un tieši šādām vajadzībām ASV kosmosa aģentūra NASA ir radījusi savu jauno robotu.

Nokia Normandy – iespējams kompānijas pirmais viedtālrunis ar Android OS

Runas par to, ka Nokia gatavojas vai nu pilnībā pāriet uz Android OS viedtālruņu ražošanu, vai arī vismaz domā laist klajā dažus šāda veida telefonu modeļus, uzbango ik pa laikam. Jau sākot ar New York Times paziņojumu, ka sākot ar 2014. gadu Nokia ražos tikai Android aparātus, un kā turpinājumu, Ķīnas resursa CTechnology paziņojums, ka jau ir izgatavoti vairāki desmiti tūkstošu lētu Android aparātu.

Plīša lidmašīna – spēļu kontrolieris bērnu auditorijai + (video)

Tas, ka bērniem patīk spēlēt dažādas spēles, un mūsdienās arī datorspēles, nav nekas jauns. Taču reti kurš ražotājs vai spēļu veidotājs padomājis par to, ka esošie spēļu kontrolieri, ar daudzajām pogām nav pārāk piemēroti bērnu auditorijai. Rotaļlietu ražotāja, kompānija ZowPow piedāvā interesantu risinājumu šajā jomā.

Portatīvais sabvūferis tiem, kuri vēlas basu izbaudīt ar visu ķermeni + (video)

Kompānija SubPac radījusi savdabīgu, interesantu, un jokainu risinājumu basa skaņas cienītājiem. Tas ir portatīvais sabvūferis. Ideja ļoti vienkārša, jo balstās uz to, ka īsti zemu basa skaņu mēs vairumā gadījumu sajūtam ar visu ķermeni, nevis tikai ar ausīm. Izveidoti divi modeļi – SubPac S1, kuru var stiprināt pie krēsla vai arī nēsājamais modelis – SubPac M1.

Microsoft varētu atdot lietotājiem pilnvērtīgu „Start” pogu(5)

Kā viens no lielākajiem lietotāju pārmetumiem jaunajai Microsoft operētājsistēmai Windows 8, vienmēr ir bijusi daudziem tik ierastās „Start” pogas neesamība kreisajā apakšējā ekrāna stūrī. Pieradumam  kā izrādās ir liels spēks, un cilvēki gadiem to lietojot, nevēlas no tās šķirties. Tiesa, mazs, bet būtībā problēmu ne pārāk risinošs uzlabojums ir jau Windows 8.