Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tehnoloģijas

Sony izlaiž pasaulē mazāko un vieglāko 4K* digitālo videokameru

Sony jaunā 4K Handycam AX100E ir ideāli piemērota cilvēkiem, kuri vēlas notvert un skatīties īpašās atmiņas savos 4K BRAVIA TV augstākajā iespējamajā izšķirtspējā. Par 74 % mazāks un par 67 % vieglāks nekā FDR-AX1E ērtai uzņemšanai ar vienu roku, tā mazais korpuss ir pietiekami ietilpīgs labākās Sony tehnoloģijas iekļaušanai.

Viedi, ātrdarbīgi un pirmšķirīgi Sony Blu-ray Disc atskaņotāji

Speriet soli pretī viedākai izklaidei ar Sony Blu-ray Disc atskaņotāju pavasara kolekciju. Tie ir vēl viedāki un piedāvā aizraujoša satura pasauli ar izciliem attēliem un skaņu, plašas savienojamības iespējas un vieglu vadību. Ātrs veids, kā skatīties internetā pieejamos videoklipus sava televizora ekrānā.

CES 2014 – Lenovo parāda spēļu klēpjdatoru ar Y50 ar 4K izšķirtspējas ekrānu + (video)

Kompānija Lenovo CES 2014 ietvaros demonstrē savu jaunāko datorspēļu cienītājiem paredzēto klēpjdatora modeli – Lenovo Y50. Parastajā bāzes komplektācijā šis klēpjdators gan nekādu lielo sajūsmu nerada, jo tam ir standarta 15,6 collu diagonāles ekrāns ar Full HD (1920 x 1080) izšķirtspēju. Taču ir pieejams arī Y50 variants, kurā tiek izmantots Ultra HD (3840×2160) izšķirtspējas ekrāns.

Canon PowerShot N100 ļauj jums iemūžināt abas stāsta puses

Šodien Canon iepazīstina ar PowerShot N100 – pilnīgi jaunas koncepcijas kameru, kas ietver dažādas inovatīvas tehnoloģijas, lai bez īpašas piepūles pārvērstu attēlus un filmas neaizmirstamos stāstos. PowerShot N100 ir pirmā Canon kompaktkamera, kurai ir gan uz priekšu, gan aizmuguri vērsts objektīvs, lai jūs, nospiežot aizslēgu, vienlaikus uzņemtu arī savu sejas izteiksmi otrpus kadram. Kamera ietver līdzīgas optiskās tehnoloģijas kā populārās PowerShot S sērijas kameras, kas nodrošina izcilas kvalitātes attēlus.

LG iepazīstina ar pilnīgi jaunu Smart TV platformu webOS

LG Electronics (LG) šodien izstādē CES 2014 iepazīstināja ar savu  jaunāko Smart TV platformu. webOS, kas pagājušā gada martā tika iegādāta no Hewlett-Packard, ir pārveidota un tiek piedāvāta kā LG jaunā Smart TV platforma. Jaunā operētājsistēma piedāvā intuitīvu lietotāja saskarni nevainojamai un patīkami nesarežģītai pieredzei, kas balstīta uz webOS komandas vairāku gadu garumā krāto pieredzi. Turklāt jaunā platforma atvieglo izstrādātājiem iespējas veidot aplikācijas un veicina LG Smart TV savienojamību ar citām ierīcēm.

2018. gadā varētu parādīties virsskaņas privātā lidmašīna(2)

Tā kā lielu uzņēmumu vadītājiem un citiem gana naudīgiem cilvēkiem laiks tik tiešām ir nauda, ērts risinājums ātrā pasaules apceļošanā varētu būt privāta virsskaņas lidmašīna. Spike Aerospace S-512 iespējams 2018. gadā būs pirmā privātā virsskaņas lidmašīna, samazinot lidošanas laiku uz pusi salīdzinot ar parastajām reaktīvajām lidmašīnām.

Qualcomm demonstrē Snapdragon 805 čipsetu mobilajām ierīcēm + (video)

Mobilo procesoru ražotājs Qualcomm, ar kura ražotājiem procesoriem apgādāti lielākā daļa premium klases Android viedtelefoni ( Galaxy S4, LG Optimus G, HTC One), nolēmis nesnaust uz lauriem un prezentēt jaunu čipsetu – Snapdragon 805. Tas atbalstīs 4K video demonstrēšanu kā uz mobilajām ierīcēm, tā arī uz gudrajiem televizoriem.

CES 2014 - LG gatavojas parādīt planšetdatoru Tab-Book 2 un Ultra PC klēpjdatoru

Arī kompānija LG pilnā sparā gatavojas izstādei CES 2014, un jau tagad zināms, par vismaz dažiem jaunumiem, kurus tur varēs ieraudzīt. Kā viens no tiem būs otrās paaudzes hibrīda planšetdators Tab-Book, kurš aprīkots ar 11,6 collu diagonāles ekrānu, un atpazīst līdz 10 pieskārieniem vienlaicīgi. Tā interesantums slēpjas izbīdāmās QWERTY klaviatūras esamībā.

Archos izstādē CES 2014 piedāvās savu skatījumu uz viedās mājas jautājumos(1)

Franču kompānija Archos arī sagatavojies izstādes CES 2014, un tajā parādīs savu skatījumu par to, kādai jābūt viedās mājas sistēmai. Risinājums, kuram Archos devuši vārdu Connected Home, ir veidots par pamatu izmantojot pašu ražoto planšetdatoru Smart Home Tablet. Taču tik pat labi var tikt izmantots jebkurš cits Android vai iOS operētājsistēmas planšetdators ar tajā instalētu Archos Smart Home App aplikāciju.

Makita prezentē ar akumulatoriem darbināmu motorzāģi(2)

Ar akumulatoru darbināmi zāģi vēl ne tuvu nevar sasniegt tādu jaudu, ko var piedāvāt benzīna motorzāģi, taču Makita X2 LXT varētu būt viens no variantiem. Turklāt šim motorzāģim darbu palīdz veikt divi 18 voltu uzlādējami litija jonu akumulatori. Zāģa kopējais svars ar akumulatoriem ir aptuveni 5 kg.

Šveices zinātnieki izveido kubu, kurš spēj balansēties uz tā stūra + (video)

Interesantais kubs ar nosaukumu Cubli var ne tikai balansēties visdažādākajos veidos, bet pat pārvietoties pa virsmu. Zinātnieki no Cīrihes Tehnoloģiju Institūta kubā ir iebūvējuši daudz dažādus sensorus, kā arī vairākus rotorus, kas kubam liek kustēties un noturēt savu stāvokli. Kad viens no rotoriem apstājas, kubs var pat turēties uz savas šķautnes vai kādas no virsotnēm.