Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tehnoloģijas

Canon piedāvā lietojumprogrammas mobilā darba iespējām

Canon laiž klajā Canon Mobile Scanning lietojumprogrammu, kas atbalsta Canon jaunos, mobilos printerus i-SENSYS, imageRUNNER un imageRUNNER ADVANCE klāstu. Bezmaksas lietojumprogramma ir lielisks palīgs uzņēmējdarbībā, jo ļauj lietotājiem dokumentus skenēt tieši savās mobilajās ierīcēs un mākonī, nosūtīt pa e-pastu, vai mainīt tādus skenēšanas iestatījumus kā izšķirtspēja, faila formāts vai krāsu režīms.

Plašā kiberuzbrukumā ASV iejaukti bijušās PSRS valstu hakeri(9)

Plašā kiberuzbrukumā, kas pret ASV veikalu tīkliem izvērsts Ziemassvētku un Jaunā gada tirdzniecības drudža laikā, nozagti vairāku desmitu miljonu cilvēku privātie un bankas karšu dati. Kā noskaidrots izmeklēšanā, noziegumā varētu būt iejaukti bijušās PSRS valstu hakeri, vēsta laikraksts The Wall Street Journal.

Apple vecākiem atmaksās 32 miljonus par bērnu iegādātajām aplikācijām(4)

ASV kompānija Apple piekritusi atmaksāt klientiem vairāk nekā 32 miljonus dolāru par aplikācijām, kuras bērni iegādājušies bez vecāku piekrišanas. Tādējādi Apple beidzot panākusi izlīgumu ar ASV Federālo tirdzniecības komisiju (FTK), vēsta BBC.Tehnoloģiju gigantam arī nāksies pārskatīt un veikt izmaiņas aplikāciju iegādes procedūrā, lai turpmāk izvairītos no līdzīgiem gadījumiem.

Jaunais Microsoft vadītājs iespējams būs no Ericsson

Kā jau mēs zinām, tad pašreizējais Microsoft vadītājs, Stīvs Balmers, pagājušā gada augustā paziņoja par savu atkāpšanos no šī amata. Pats nolēma, vai kāds palūdza, nav svarīgi. Bet lielais Microsoft kuģis bez kapteiņa palikt nedrīkst. Tāpēc pilnā sparā norisinās jauna vadītāja meklējumi. Kā zināms, tad ir tikušas apspriestas dažādas kandidatūras.

Vivitar IU680 – vēl viena pie telefona piekabināma kamera

Kompānijai Sony  veiksmīgi izdevies izdomāt jaunu viedtālruņiem piekarināmo loriņu paveidu – ārējās fotokameras. Un tagad ražotāji, kuri nav pārāk slinki, cenšas radīt ko līdzīgu. Tā it kā dzīvā, it kā mirusī firma Kodak parādīja savu gadžeta versiju ar nosaukumu Kodak Smart Lenses, bet nupat arī ASV kompānija Vivitar ziņo par savu jaunumu, kuram dots nosaukums Vivicam IU680.

Apple nāksies samaksāt $32,5 miljonus, lai beigtu kārtējo tiesas procesu

Kompānijai Apple nāksies atmaksāt kā minimums $32,5 miljonus, lai tiktu galā ar sūdzībām, kuras iesniegtas jau pirms vairākiem gadiem. To būtība ir tāda, ka bērni bez vecāku atļaujas un piekrišanas ir iztērējuši lielas summas Apple mobilo aplikāciju veikalā. Tā, piemēram, kāda māte sūdzas, ka viņas meita iztērējusi vairāk kā $2600 spēles Tap Pet Hotel mikro maksājumiem.

Amerikāņi iegādājas latviešu kontaktu pārvaldes rīku Cobook(11)

ASV biznesa kontaktu pārvaldības uzņēmums FullContact iegādājies Latvijas kontaktu pārvaldes rīku Cobook un iekļaus to savā uzņēmumā, biznesa portālam Nozare.lv apstiprināja Cobook direktors Kaspars Dancis.Darījuma summa netiek atklāta."Līdz šim FullContact koncentrējies uz mākoņu risinājumiem un biznesa klientiem, bet Cobook strādāja ar individuālajiem klientiem un pie tā, lai aplikāciju būtu patīkami izmantot.

Windows 9 varētu un vajadzētu nāk klajā 2015. gada aprīlī(3)

Kā ziņo blogeris Pols Tarots (Paul Thurott), kurš ir autoritāte ar Microsoft un Windows jautājumiem saistītajās jomās, tad Microsoft šobrīd pilnā sparā strādā pie jaunās Windows versijas, kurai dots nosaukums Threshold. Threshold, tas ir jaunās Windows versijas Windows 9 darba nosaukums. Oficiāli šai operētājsistēmas versijai būtu jāparādās 2015. gada aprīlī, taču informācijai par jaunumu būtu jābūt jau šī gada aprīlī, konferences BUILD 2014 laikā. Tad visticamāk Microsoft arī informēs par mobilo operētājsistēmu Windows Phone 8.1.

Panasonic Lumix TZ60 – kompaktkamera ar 30x kārtīgu optisko palielinājumu + (video)

Panasonic papildinājuši savu kompaktkameru klāstu ar modeli Lumix TZ60. Kamera interesanta ar to, ka pie salīdzinoši neliela korpusa izmēra - 111 x 64 x 34 mm, ražotājam izdevies ietilpināt tajā Leica DC Vario-Elmar f/3.3 - 6.4 objektīvu ar 30x kārtīgu optisko palielinājumu. Kameras objektīva fokusa attālums ir no 24 – 720 mm (35 mm ekvivalentā), un aparātā tiek izmantota 18,1 megapikseļa High Sensitivity MOS attēla matrica ar1/2,3 collu izmēru.

Kompānija Not Impossible Labs izstrādājusi rokas protēzi, kura maksā $100 + (video)

Cik daudz cilvēku zaudē locekļus dažādu militāro konfliktu rezultātā katru dienu, neviens nav pat mēģinājis saskaitīt. Taču šis skaitlis ir pietiekami liels. Viena no vietām, kur šī problēma ir ārkārtīgi liela, ir Dienvidsudāna. Nav svarīgi tas, kurš un ar ko karo, svarīgi ir tas, ka tā rezultātā daudzi cilvēki ikdienā nevar veikt pat vienkāršākās lietas.

Jaunākā LG viedā sadzīves tehnika ar mobilajiem ziņojumiem spēj sazināties ar tās lietotājiem

LG Electronics (LG) iepazīstināja ar nākamās paaudzes viedās sadzīves tehnikas inovācijām un tehnoloģiju, kas izmanto dabiskās valodas apstrādes (NLP) tehnoloģijas priekšrocības, lai nodrošinātu klientiem iespēju komunicēt, kontrolēt, uzraudzīt un koplietot saturu ar LG viedajām sadzīves tehnikas ierīcēm, izmantojot populāras mobilo ziņojumu aplikācijas LINE un LG HomeChat pakalpojumus.

Datu drošībai datorā – acs tīklenes skeneris Myris + (video)(3)

Daži mobilo ierīču ražotāji jau ilgāku laiku lieto portatīvajos datoros un nesen arī viedtālruņos, pirkstu nospiedumu nolasītājus, lai nodrošinātos pret nesankcionētu piekļuvi ierīcei un datiem tajā. Taču daudz efektīvāks veids ir acs tīklenes attēla izmantošana šādām vajadzībām. Šis variants jau tagad tiek izmantots ēku pieejas sistēmās un arī uz valstu robežām, kā personas identifikators.

Ubuntu OS veiksmīgi uzstādīta viedtālrunim Meizu MX3 + (video)

Kompānija Canonical jau labu laiciņu cenšas panākt to, ka operētājsistēma Ubuntu tiktu izmantota arī mobilajās iekārtā un viedtālruņos. Vajag to, vai nevajag, nav svarīgi, taču centība ir laba lieta. Tā pagājušā gada beigās Canonical šefs, Maikls Šatlvorts paziņoja, ka ir parakstīts līgums ar kādu no viedtālruņu ražotājiem, un drīzumā klajā nāks ierīces ar Ubuntu OS.

Uzsākts vērienīgs projekts mācību iestāžu aprīkošanai ar bezmaksas WiFi

2013. gada nogalē uzsākts vērienīgs ilgtermiņa projekts „WiFi skolās”, aprīkojot mācību iestādes Latvijā ar bezmaksas bezvadu internetu. Kopš projekta sākuma WiFi tīkls „Lattelecom-free” pieejams jau 17 izglītības iestādēs visā Latvijā. Šogad plānots atklāt bezmaksas WiFi teritoriju vēl 100 mācību iestādēs, aptverot vidusskolas, koledžas, augstskolas u.c. mācību vietas.