Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tehnoloģijas

Iemūžiniet un kopīgojiet īpašas atmiņas ar Canon PowerShot SX600 HS, IXUS 265 HS, SELPHY CP910 un SELPHY CP820

Šodien Canon papildina savu kabatas izmēra viegli lietojamo kameru klāstu ar diviem supertālummaiņas modeļiem – PowerShot SX600 HS un IXUS 265 HS. Abiem modeļiem ir liels tālummaiņas diapazons, jauni radošie režīmi un dažādas savienojamības funkcijas. Drukāt no kompaktkamerām un viedtālruņiem ir vieglāk nekā līdz šim, pateicoties diviem jauniem kompaktiem foto printeriem, SELPHY CP910 un SELPHY CP820.

Izstādē CES 2014 LG prezentē pasaulē pirmo elastīgo OLED televizoru

LG Electronics (LG) izstādē CES 2014 prezentēja pasaulē pirmo elastīgo OLED televizoru. Ar šo revolucionāro televizoru skatītāji var kontrolēt izliekuma leņķi, lai iegūtu maksimālu skatīšanās pieredzi. Līdzīgas tehnoloģijas līdz šim bija pieejamas vien zinātniskajā fantastikā.

Mars One misija, kurā par kandidātu ceļojumam ir arī viens Latvijas pārstāvis Irbins. Kas ir šis projekts? „Nākotnes parks” intervija ar Mars One organizatoru Landsdropu no Nīderlandes.

Mars One ir bezpeļņas organizācija, kas izstrādājusi plānu, kā 2023. gadā uz Marsa izveidot cilvēku koloniju. 2016. gadā uz Marsu dosies komunikāciju satelīts, divus gadus vēlāk Marsa izpētes zonde un robots, kas meklēs kolonijas izveidei piemērotu vietu. 2020. gadā uz sarkano planētu tiks nogādāti dzīvošanai nepieciešamās konstrukcijas un resursi.

Pirmie Lietuvas nanopavadoņi devušies kosmosā(6)

Ceturtdien, 9.janvārī, ceļu kosmosā beidzot sākuši pirmie lietuviešu nanopavadoņi LituanicaSAT-1 un LitSat-1, no Volopa salas ASV austrumu piekrastē startējot raķetei Antares, kurai jānogādā kosmosā bezpilota kapsula Cygnus ar šiem diviem un vēl 29 mazajiem satelītiem.Trešdienas vakarā kompānija Orbital Sciences Corp, kam pieder kuģis Cygnus, pieņēma lēmumu, ka vairākkārt atliktais starts notiks ceturtdien plkst.

CES 2014 – Gefen parāda HDMI adapterus bezvadu Full HD pārraidei

Kompānija Gefen uz izstādi atvedusi savu jaunāko, bezvadu HDMI adaptera versiju - Wireless Extender for HDMI 60 GHz. Šis izstrādājums ļauj pārraidīt bez zudumiem Full HD 1080p video signālu, kā arī 7.1 standarta daudzkanālu skaņu, tādos kodējumos kā Dolby TrueHD vai DTS-HD Master Audio. Attālums kādā var strādāt adapteri, ir līdz 10 metriem.

Mobilā aplikācija atvieglos tuvinieku aprūpi mājās

Latvijas Samariešu apvienība izveidojusi Latvijā pirmo aplikāciju mobilajiem telefoniem, kurā ietverta praktiska informācija par aprūpes sniegšanu. „Prast palīdzēt” aplikācija ar aprakstiem un pamācībām sniedz iespēju aprūpēt līdzcilvēku mājas apstākļos.

CES 2014 - Sony prezentē īsā fokusa attāluma lāzerprojektoru Life Space UX + (video)

Izstādē CES 2014 kompānija Sony prezentējusi lžerprojektoru Life Space UX. Projektoram ir ļoti īss fokusa attalums, un tas jau no dažu centimetru attāluma spēj projicēt attēlu ar diagonāli no 66 līdz 147 collām, un maksimālo izšķirtspēju līdz pat 4K (4096 x 2160). Projektora attela spilgtume būs līdz pat 2000 ANSI lumeniem. Projektors izmantojams gan dažādu interaktīvu virsmu veidošanai uz praktiski ikvienas sienas, tā arī, lai skatītos TV raidījumus vai filmas. Maksās projektors atbilstoši savām iespējām – no $30 līdz $40 tūkstošiem.

Epson Moverio BT-200 – vēl viena versija par viedo briļļu tēmu + (video)

Kompānija Epson papildinājusi to kompāniju skaitu, kuras piedāvā klientiem brilles ar papildus realitātes funkciju. Viņu briļļu modelis nes Moverio BT-200 vārdu un atšķirībā no, piemēram, Google ražojuma, tām ir ārējais vadības modulis, kurš darbojas ar Android OS. Brillēm ir divi qHD (960 x 540) izšķirtspējas ekrāni, kā arī iebūvēt videokamera, WiFi un Bluetooth moduļi, kā arī microSD atmiņas kartes ielādes vieta. Veikalu plaukts brilles parādīsies jau marta mēnesī, un to cena būs samērā augsta – orientējoši $700.

Latvieti izvēlas par kandidātu dzīvei uz Marsa(69)

No vairāk nekā 200 tūkstošiem pretendentu iecerētam lidojumam uz Marsu izvēlēts arī cēsnieks Pauls Irbins. Bezpeļņas projekts MarsOne paredz tuvāko 10-15 gadu laikā nosūtīt uz Marsu vairākus brīvprātīgos, kas veidotu patstāvīgu cilvēku apmetni bez atgriešanās iespējām, portālu Diena.lv informēja Paula Irbina pārstāvētais bērnu un jauniešu zinātnes centrs Z(in)oo.

Mobilā aplikācija atvieglos tuvinieku aprūpi mājās(4)

Izveidota Latvijā pirmā viedtālruņu aplikācija, kurā ietverta praktiska informācija par aprūpes sniegšanu. Prast palīdzēt ar aprakstiem un pamācībām sniedz iespēju aprūpēt līdzcilvēku mājas apstākļos, portālu Diena.lv informēja Latvijas Samariešu apvienība.Šāda veida aplikācija izveidota, lai uzlabotu dzīves apstākļus personām, kuras dažādu ierobežojumu dēļ (invaliditāte, smaga slimība, rehabilitācija) nespēj veikt ikdienā ierastas darbības.

Profesionāļiem ar e-paraksta iespējām nopietni uzlabojumi darbā. Mērniekiem daudz pozitīvu izmaiņu.

Šodien mūsu eParaksta akadēmijā kāds ne pārāk izplatītas profesijas pārstāvis – mērnieks. Jūs noteikti esat viņus pamanījuši – tie ir tie cilvēki, kas var reāli dabā līdz pat milimetram parādīt, kur jābūt jūsu sētai, kur jāceļ māja un kur jāuzlej jaunais asfalts. Darbību daudz un dažādās situācijās, un tās visas saistās ar nebeidzamu papīru gūzmu, kaudzēm, ruļļiem, saskaņošanu, zīmogiem un parakstiem.

Vairāk nekā tikai kvalitatīvs attēls: Sony atklāj pilnīgi jaunu skatījumu uz televizoru

Šīs sezonas Sony lielekrāna televizoru BRAVIA modeļu līnija piedāvā izcilas kvalitātes attēlus un pirmšķirīgu skaņu, ko papildina revolucionārs dizains. Jūs arī varēsiet baudīt aizraujoši jaunus veidus sava iecienītākā televizora satura aplūkošanai un mijiedarbībai ar to. 4K televizoru piedāvājums ietver 3 sērijas ar 7 modeļiem. Full HD klāstā ir iekļautas 6 sērijas ar 14 modeļiem. Visas šīs sērijas būs pieejamas pārdošanā jau 2014. gada pavasarī.

Radošas video uzņemšanas iespējas un satriecoša skaņa – jaunā LEGRIA mini X

Šodien Canon iepazīstina ar LEGRIA mini X – pilnīgi jaunu videokameru, kas piedāvā profesionālas kvalitātes video ar tam atbilstošu skaņu. LEGRIA mini X noderēs tiem, kas filmē ikdienā, jo tā apvieno Canon raksturīgo video kvalitāti un uzlabotu skaņu,kā arī īpaši ērtu dizainu, tādēļ tā ir izcili piemērota gandrīz jebkura veida video ierakstīšanai – no ziņu sižetiem, dokumentālajām filmām un automātiskās ierakstīšanas līdz mūzikas vai teātra priekšnesumu ierakstīšanai.