Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā

FOTO: Rīgas ostā viesojas ultra luksusa klases kruīza kuģis Silver Dawn

Sestdien 16. septembrī Rīgas ostā tika sagaidīts jaunākais no ASV kruīzu kompānijas Silversea flotes kuģiem Silver Dawn. Šis ultra luksusa klases kuģis ir vien gadu vecs, tas uzbūvēts 2022. gadā Dženovas kuģu būvētavā Itālijā. Pirmā “Silver Dawn” vizīte Rīgas ostā tika atzīmēta ar īpašu ceremoniju, kurā kuģa kapteinis un Rīgas ostas pārstāvji apmainījās ar piemiņas zīmēm. Uz Rīgu kuģis atveda 530 kruīza tūristus, pārsvarā no ASV, bet arī no Lielbritānijas, Austrālijas, Kanādas un citām valstīm.

Kuldīgas vecpilsētu iekļauj UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā

Kuldīgas vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, tādējādi atzīstot un novērtējot Kuldīgas vecpilsētas unikālo vērtību arī pasaules mērogā, lēmušas dalībvalstis Pasaules mantojuma komitejas 45.sesijā, kas no 10. līdz 25.septembrim norisinās Rijādā, Saūda Arābijā.

Toyota Rīgas velomaratona laikā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi

Svētdien, 17. septembrī, Rīgā norisināsies Toyota Rīgas Velomaratons, kura laikā transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta. Satiksmes ierobežojumi vietām spēkā stāsies jau sestdienas, 16. septembra, vakarā. Tāpat būs būtiskas izmaiņas vairākos sabiedriskā transporta maršrutos.

Rīgā ierobežos satiksmi vairākos Deglava ielas krustojumos

Turpinoties būvdarbiem Daugavas stadionam pieguļošajā teritorijā, no šodienas līdz 30.septembrim ierobežos transportlīdzekļu satiksmi vairākos Augusta Deglava ielas krustojumos, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgas ostā pieaug ligzdojošo ūdensputnu skaits

Kā liecina jaunākais Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta pētījums, Rīgas brīvostas pārvaldes veiktie bioloģiskās daudzveidības veicināšanas pasākumi ostas teritorijā ir pierādījuši savu efektivitāti – ūdensputnu dzīves un ligzdošanas apstākļi vairākās ostas teritorijās ir būtiski uzlabojušies. Pētījumā secināts, ka brīvostas teritorijās pēdējos gados pieaudzis gan ūdensputnu sugu skaits, gan to populācijas lielums. Putnu monitoringa laikā Rīgas ostā tika konstatēts vairāk nekā 30 dažādas putnu sugas, tostarp liela sudrabkaiju kolonija, kas pēc ornitologu atzinuma, iespējams, ir lielākā šo ūdensputnu kolonija Latvijā.

Rīgas plānošanas reģionu turpmāk vadīs Rīgas vicemērs Ratnieks

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes locekļi par reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāju iecēluši Rīgas vicemēru Edvardu Ratnieku (NA/LRA), bet par priekšsēdētāja vietnieku - Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Juri Žilko (PPI), aģentūru LETA informēja Rīgas plānošanas reģiona komunikācijas speciāliste Inese Ozoliņa.