Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā

Nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks par koalīcijas izveidi runās ar citām Rīgas domē pārstāvētajām partijām

Sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar "Par/Progresīvajiem" (PP), trīs partiju bloks ir nolēmis sākt sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām, to trešdien pēc trīs pušu kopīgām sarunām paziņoja "Jaunās vienotības" (JV) politiķis, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis, "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) politiķis, vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) politiķe, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (KR).

Par/Progresīvie: Rīgā jābūt vienam vicemēram

Lai pārmaiņu koalīcija spētu veiksmīgi turpināt darbu, ir jāatsakās no daudzajiem vicemēru amatiem, saglabājot tikai vienu šādu posteni, šādu pozīciju turpina uzturēt Rīgas domes Par/Progresīvie (PP) frakcija, lai arī potenciālie sadarbības partneri to ir noraidījuši.

Rīgas domes koalīcijas sarunās "kompromisa gara" vēl neesot

Rīgas domes jaunas koalīcijas izveides sarunās vēl nav atrasts "kompromisa gars", pēc otrdien notikušajām četrpusējām partiju sarunām pauda Jaunās vienotības (JV) politiķis, Rīgas domes priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis.

Likvidēs Rīgas 46.pasta nodaļu un daļai adrešu mainīs indeksu

Saistībā ar telpu nomas līguma izbeigšanos un klientu klātienes apmeklējumu skaita kritumu augusta beigās tiks likvidēta Rīgas 46.pasta nodaļa Kalnciema ielā un daļai šīs nodaļas līdz šim apkalpoto adrešu tiks mainīts pasta indekss, aģentūru LETA informēja VAS Latvijas pasts pārstāvji.

Rīgas brīvosta 2022. gadā kāpinājusi ieņēmumu apjomu

Aizvadītajā gadā Rīgas brīvostas ieņēmumi auguši par 14,5%, salīdzinājumā ar 2021. gadu, sasniedzot 39,22 miljonus eiro, liecina jūlija sākumā Rīgas brīvostas valdes sēdē apstiprināts Rīgas brīvostas pārvaldes Gada pārskats par 2022. gadu. Līdz ar to, neraugoties uz pagājušā gada globālajiem ekonomikas satricinājumiem, kas atstāja tiešu iespaidu uz ostu darbību, Rīgas brīvosta spējusi uzrādīt pozitīvu finanšu rezultātu.

Rīgas domes LA frakcijas vadītājs lūdz KNAB pārbaudīt aizdomas par Staķa lomu brīvkrānu iepirkumā

Rīgas domes (RD) frakcijas Latvijas attīstībai (LA) vadītājs Viesturs Zeps vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma Rīgas ūdens iepirkumu par galvaspilsētā uzstādītajiem brīvkrāniem un bijušā domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa lomu tajā, aģentūru LETA informēja LA pārstāvis Kristiāns Vasiļevskis.