Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Skaņu ierakstu izstāde SAN

Grupu apmeklētājiem muzejs piedāvās īpaši šai izstādei radītu izglītojošo programmu, kas radīta sadarbībā ar profesionālu mūzikas terapeiti Līvu Miķelsoni, kas vērsta uz cilvēka iekšējās pasaules izziņu caur skaņu un tās ierakstu. Kuratore un projekta vadītāja Katrīna Kūkoja, mākslinieks Aigars Ozoliņš, skaņu ainavas komponists Jēkabs Nīmanis, instalācijas Trīsskanis autors Maksims Šenteļevs.

2023. gadā Rakstniecības un mūzikas muzejs aizsāk savas pastāvēšanas simtgades svinību programmu #RMM100, kurā iecerēts īstenot maināmo izstāžu programmu, ļaujot tuvplānā iepazīt muzeju un tā krājuma daudzveidību, kas parasti apmeklētājiem nav tik plaši pieejama. Izstādes tiks īstenotas kā cikls, kura vienojošās vērtības būs skaistais cilvēkā, kultūrā un sabiedrībā, ilgtspēja un iekļaušana.

Pirmā izstāde SAN šajā ciklā būs veltīta muzeja skaņu ierakstu kolekcijai ar vairāk nekā 8000 vienībām un skaņu ierakstīšanas tehnoloģijām, kas muzejā plaši pārstāvētas, – no pianolām un muzikālajām lādītēm līdz MP3 atskaņotājiem. Kolekcija aptver vairāk nekā gadsimtu ilgu stāstu par zinātnes un mākslas kopdarbu, kas ļāvis fiziskā formātā notvert tik netveramu parādību kā skaņu.

Izstādes nosaukums SAN simboliski mūs aizved laikā, kad tika izgudrots pirmais plaša patēriņa skaņas ierakstīšanas rīks – fonogrāfs. Ar to skaņa tika ierakstīta vaska cilindrā jeb valcē. Arī skaņu plates sākotnēji tika ierakstītas vaskā. Tas viss bija iespējams, pateicoties bitei – šim sīkajam kukainim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rakstniecības un mūzikas muzeja izstāžu zāle, Pulka iela 8

Kad?

7. decembris, 2023 – 31. janvāris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja