Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Paolo Sorrentīno Jaunība nominēta piecām Eiropas Kinoakadēmijas balvām

Itāļu režisora Paolo Sorrentīno filma Jaunība kļuvusi par Eiropas Kinoakadēmijas balvu nomināciju līderi. Tā izvirzīta labākās filmas titulam. Sorrentīno pretendē uz balvu Eiropas režisora un scenārija kategorijās, savukārt Reičela Veisa un Maikls Keins nominēti kā labākie aktieri.

Uz Eiropas filmas 2015 godu pretendē arī Roja Andersona Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci, Denīzes Gamzes Ergjuvenas filma Mustangs, Grimura Hakonarsona filma Auni, Jorga Lantima Omārs un Sebastiana Šipera Viktorija.

Par aizvadītā gada labākajām komēdijām atzītas Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci, Beljē ģimene un Jaunā Derība. Savukārt uz labākās dokumentālās filmas godu pretendē Sīrijas mīlasstāsts, Eimija, Dejas ar Mariju, Klusuma skatiens un Toto un viņa māsas.

Kategorijai Eiropas režisors 2015 izvirzīti Rojs Andersons (Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci), Jorgs Lantims (Omārs), Nani Moretti (Mana māte), Sebastians Šipers (Viktorija) un Malgoržata Šumovska (Ķermenis).

Uz labākās aktrises titulu pretendē Margerita Baja (Mana māte), Laija Kosta (Viktorija), Šarlote Remplinga (45 gadi) un Alīsija Vikandere (Ex Machina). Par labākajiem aktieriem atzīti Toms Kortnijs (45 gadi), Kolins Farels (Omārs), Kristians Frīdels (13 minūtes) un Vensāns Lindons (Cilvēka mērs).

Nominācijai Eiropas scenārijs izvirzīti Rojs Andersons (Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci), Alekss Gārlends (Ex Machina), Endrū Hejs (45 gadi), Radu Žude un Florins Lazaresku (Aferim!), Jorgs Lantims un Eftimis Filipo (Omārs).

Eiropas Kinoakadēmijas balvu par mūža ieguldījumu šogad saņems aktrises Šarlote Remplinga. Savukārt aktierim Kristofam Valcam tika pasniegta balva Eiropiešu sasniegumi pasaules kinomākslā.

28. Eiropas Kinoakadēmijas balvas tiks pasniegtas 12. decembrī Berlīnē. 

Vairāk par Eiropas Kinoakadēmijas balvām un nominācijām šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja