Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par Eiropas labāko filmu atzīta Sorrentīno Jaunība

12. decembrī Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā Berlīnē triumfējusi itāļu režisora Paolo Sorrentīno filma Jaunība.

Tā apbalvota kā 2015. gada labākā filma, Paolo Sorrentīno saņēmis labākā režisora titulu, un Maikls Keins atzīts par labāko aktieri, kā arī saņēmis Eiropas Kinoakadēmijas goda apbalvojumu.  

Kā aizvadītā gada labākā komēdija apbalvota Roja Andersona filma Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci. Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā labākā dokumentālā filma saņēma darbs par britu dziedātāju Eimiju Vainhausu - Eimija. Kino kritiķu asociācijas FIPRESCI balvu nominācijā Eiropas atklājums 2015 ieguva filma Mustangs. Savukārt par Eiropas labāko animācijas filmu kļuvusi Jūras dziesma/Song of the sea. Eiropas labākā īsfilma - Pikniks/Picnic.

Kā Eiropas labākā aktrise godināta Šarlote Remplinga, kura saņēma balvu arī par mūža ieguldījumu. Savukārt aktierim Kristofam Valcam tika pasniegta balva Eiropiešu sasniegumi pasaules kinomākslā.

Kā 2015. gada labākie scenāristi apbalvoti Jorgs Lantims un Eftimis Filipo par darbu pie filmas Omārs/Lobster. Eiropas montāžas režisors 2015 bijis Jaceks Drosio (Ķermenis/Body). Kategorijā Eiropas filmu mākslinieks 2015 balvu ieguvis Martins Gešlakts (Arlabunakti, mammīt/Goodnight mommy). Labākā kostīmu māksliniece aizvadītajā gadā bijusi Sāra Blenkinsopa (Omārs).

Eiropas komponists 2015 - Cat's Eyes par darbu filmā Burgundijas hercogs/The duke of Burgundy, savukārt titulu Eiropas filmu skaņu režisors 2015 saņēmuši filmas Arābijas naktis/Arabian nights skaņu režisori.

Par skatītāju iemīļotāko Eiropas filmu šogad kļuvusi spāņu filma Marshland.

Vairāk par Eiropas Kinoakadēmijas balvām: www.europeanfilmawards.eu

Par šī gada Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētajām filmām balsojuši 3000 filmu nozares profesionāļi no visas Eiropas. Balva tiek pasniegta kopš 1988. gada. Sākotnēji tā saukta par Fēliksa balvu. No Latvijas to 1990. gadā saņēmis Ivars Seleckis par dokumentālo filmu Šķērsiela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja