Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules pirmizrādi piedzīvos Grieķijas, Francijas un Latvijas kopražojuma filma Rāmā upe

Pirmdien, 26. novembrī, Tallinas starptautiskā filmu festivāla Black Nights galvenajā konkursā pasaules pirmizrādi piedzīvo Grieķijas, Francijas un Latvijas kopražojuma spēlfilma Rāma upe / Still River, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

K. Matīsa norādīja, ka filma saņēmusi līdzfinansējumu Nacionālā Kino centra konkursā, arī lielākā daļa filmas sižeta uzņemta Latvijā, pie tam daļa radošās komandas un apmēram 15 aktieri esot no Latvijas.

Filma Rāma upe ir studijas Tasse Film (Latvija) kopražojums ar studijām Heretic (Grieķija) un Mezzanine Films (Francija). Latvijas pusi projektā pārstāv filmu studija Tasse Film, kuras kodolu veido producentes Alise Ģelze un Aija Bērziņa, un apjomīga radošā komanda – filmu māksliniece Laura Dišlere, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, skaņu ieraksta režisors Ilvars Veģis un daudzi citi Latvijas kinoprofesionāļi.

Filmā otrā plāna lomās redzami aktieri Guna Zariņa, Ivars Puga, Kaspars Znotiņš, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Kirils Boļševs, Lāsma Kugrēna, Gļebs Beikovs, Katrīne Pasternaka, Leonīds Lencs, Marks Šelutko, Oskars Morozovs, Juris Strenga, Regīna Razuma, Irina Jegorova.

Filmu Rāma upe veidojis grieķu režisors Angelos Frantzis, tas ir stāsts par precētu grieķu pāri – Petru un Annu, kas nesen pārcēlušies uz dzīvi kādā industriālā ziemeļu pilsētā. Viņu attiecībās ir iestājusies emocionāla krīze, bet, kad Anna paliek stāvoklī bez seksuālām attiecībām ar vīru, starp abiem mīlētājiem rodas nepārvarama plaisa.

Režisors Angelos Frantzis šobrīd ir viens no pasaulē pazīstamākajiem grieķu režisoriem, kas izceļas ar savu unikālo un sirreālo  kino valodu; šī ir viņa piektā pilnmetrāžas filma. Grieķijas filmu kompānija Heretic šajā gadā saņēmusi Eurimages kopprodukcijas balvu par sasniegumiem starptautiskas sadarbības veicināšanā, un šī ir studijas pirmā pieredze sadarbībā ar Latviju. Filmas producents Konstantinos Kontovrakis, runājot  par sadarbību, uzsvēra, ka “Latvijas ziemas ledainā un kinematogrāfiskā ainava ir sniegusi filmai unikālu atmosfēru, kuru nebūtu iespējams iegūt nevienā citā Eiropas valstī.”

Latvijā filma būs redzama 2019. gada pavasarī.

Filmas Rāma upe pasaules pirmizrāde notiek 26. novembrī plkst. 21:15 Tallinas kinoteātrī Coca-Cola-Plaza, otrs seanss 1. decembrī, bet 27. novembrī Black Night ietvaros paredzēts filmas seanss Tartu.

Vairāk informācijas par filmas festivāla seansiem – Tallinn Black Nights mājaslapā - https://2018.poff.ee/films/415552.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja