Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Britu kinoakadēmijas balvā triumfē Mākslinieks

Londonas Karaliskajā operā, Koventgārdenā svētdienas vakarā, 12. februārī, notika 65. prestižās_ _BAFTA jeb Britu filmu akadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija. Visvairāk BAFTA balvu šajā gadā ieguva pasaules sensāciju radījusi mēmā, melnbaltā franču kinolente Mākslinieks (The Artist).

No 12 nominācijām filma Mākslinieks (The Artist) kopumā ieguva septiņas BAFTA balvas. Filma arī pretendē uz balvām svarīgākajās nominācijās drīz gaidāmajā Oskara balvu pasniegšanā.

Par Labāko filmu atzīta Mākslinieks (The Artist), tās režisors Mišels Hazanovičs apbalvots kā Labākais režisors. Nominācijā Labākais aktieris balvu saņēmis Žans Dužardēns par lomu filmā Mākslinieks (The Artist). Par Labāko aktrisi atzīta Merila Strīpa filmā Dzelzs lēdija (The Iron Lady).

Par Labāko britu filmu kļuva Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs (Tinker Tailor Soldier Spy).

Par Labāko otrā plāna aktieri balvu ieguva Kristofers Plamers par darbu filmā Iesācēji (Beginners), savukārt Labākās otrā plāna aktrises titulu nopelnīja Oktāvija Spensera par lomu filmā Kalpone (The Help).

Labākais oriģinālais scenārijs bija filmai Mākslinieks (The Artist), balvu par Labāko adaptēto scenāriju ieguva Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs (Tinker Tailor Soldier Spy).

Labākās ārzemju filmas kategorijā uzvarēja režisora Pedro Almadovāra kinolente Āda, kurā es dzīvoju (The Skin I live in).

Goda balvu par Ieguldījumu britu kino ieguva aktieris Džons Hērts (John Hurt), kurš visa pasaulē ir pazīstams ar  lomām tādās filmās kā The Elephant Man, Midnight Express un V for Vendetta.

Pagājušā gadā gan par Labāko britu filmu, gan arī par Labāko filmu  tika atzīta kinolente Karaļa runa (The King’s Speech), ko režisēja brits Toms Hūpers. BAFTA balvas Labākā aktiera sniegumā ieguva Kolins Fērts par izcilo aktierdarbu Karaļa runā (The King’s Speech), savukārt nominācijā Labākā aktrise uzvarēja Natālija Portmane par savu drūmo un ekstravaganto lomu filmā Melnais gulbis (Black Swan). Par Labāko režisoru tika atzīts Deivids Finčers par filmu Sociālais tīkls (Social Network).

BAFTA ir līdzvērtīga Kinokadēmijas Oskars balvai, un to starptautiski uzskata par vienu no nozīmīgākajiem kino apbalvojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja