Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LNT piedāvā dokumentālo filmu par godu Veras Singajevskas 90 gadu jubilejai

Atzīmējot izcilās aktrises un režisores, vairāku paaudžu mīlētās Veras Singajevskas apaļo 90 gadu jubileju, 27. aprīlī plkst. 21 kanālā LNT tiks demonstrēta Latvijas failu dokumentālā filma Mūsu Vera Singajevska, informēja televīzijas pārstāve Marta Zandersone.

Leģendārā aktrise Vera Singajevska vairākās paaudzēs pazīstama kā zviedru bērnu grāmatu autores Astrīdas Lindgrēnas radītā tēla Karlsona balss ieskaņotāja. Viņas balss saistās ar bērnības garšu, bezrūpību un pilnīgu laimes izjūtu. Šādas noskaņas raisa arī viņas iekšējā pasaule. Kā atklāj filmas veidotāji, to varēja sajust filmas tapšanas procesā un tas kļuva par ļoti īpašu laiku. Aktrise aktīvi piedalījās filmas veidošanā, gan stāstot par sev svarīgiem notikumiem, gan ļaujot filmēt īpašus mirkļus, piemēram, tikšanos ar kādreizējām Rīgas Operetes teātra māksliniecēm.

Aktrise Vera Singajevska kopā ar uzņemšanas grupu apmeklēja Rīgas Dinamo spēli un atklāja savas vitalitātes un dzīvesprieka noslēpumu. "Mūsu filmēšanas grupa bija vienkārši sajūsmināta par Veras Singajevskas dzīvesprieku, aso prātu un enerģiju. Vērot, cik sirsnīgi viņa jūt līdzi mūsu Rīgas Dinamo komandai, bija īsts baudījums. Vera ir kaislīga hokeja fane, kura nelaiž garām nevienu spēli ar Rīgas Dinamo un Latvijas izlases piedalīšanos. Nofilmējām gan to, kā māksliniece jūt līdzi mūsu hokejistiem pie televīzijas ekrāna, gan arī kopā ar viņu vērojām hokeja spēli Arēnā Rīga," stāsta filmas producente Ilona Bērziņa.

Dokumentālās filmas veidotāju komanda kopā ar Veru Singajevsku viesojās pie kāda šodien sabiedrībai labi zināma viņas audzēkņa no bērnu radio teātra Pūpolītis laikiem. Viņš atklās atmiņas par laiku, ko piedzīvoja ar aktrisi un ko no viņas mācījies. Papildu tam gaidāma īpaši sirsnīga saruna ar dēliem – aktieri Gundaru un skaņu operatoru Māri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja