Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dokumentālā filma Patrīcija piedalās 39. Minhenes dokumentālo filmu festivālā

2. maijā sākas 39. Minhenes dokumentālo filmu festivāls Dok.Fest München, kurā starptautisko pirmizrādi piedzīvos filmu studijā Mistrus Media veidotā režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma Patrīcija, kas vēsta par visu laiku labāko latviešu slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni.

Minhenes dokumentālo filmu festivāls ir lielākais dokumentālo filmu festivāls Vācijā un viens no Eiropas dokumentālā kino galvenajiem forumiem, kura pirmsākumi meklējami 1985. gadā un kopš tā laikā festivāls attīstījies kā plašas auditorijas kinofestivāls, kas savā programmā pievērš uzmanību sabiedriski nozīmīgām tēmām un mākslinieciski augstvērtīgām dokumentālam kino.

Festivāls kā savas vērtības izcēlis daudzveidību un dažādību, iekļaušanos un iespēju vienlīdzību, šogad īpašs fokuss pievērsts arī demokrātijas tematikai. 39. festivāla programmai atlasītas 109 filmas no 51 dažādām valstīm un programma tika veidota no vairāk nekā 1300 festivālam pieteiktām filmām, no kurām 28 tā būs pasaules pirmizrāde, bet 51 filmai tā būs Vācijas pirmizrāde. 39. Minhenes dokumentālo filmu festivālā Latvijas filma Patrīcija tiek rādīta sadaļā Dok.Panorama, kas ietver inovatīvas dokumentālās filmas no dažādām pasaules valstīm, kas izceļas ar daudzveidīgiem mūsdienu pasaules stāstiem un atklājumiem.

Filma Patrīcija ir ilgtermiņa dokumentāls vērojums un tā vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavo meitu olimpiskajām spēlēm, brāļiem, kuri kļūst par viņas atbalstu, par dzīves pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku.

Filmas režisori ir Dāvids Ernštreits un Inese Kļava, galvenais operators Normunds Pavlovskis, montāžas režsiore Inese Kļava, komponists Otto Auniņš, skaņu režisors Artis Lūsis, producenti Elīna Gediņa-Ducena un Gints Grūbe. Filmas veidota filmu studijā Mistrus Media un tā tapusi ar Nacionālā kino centra un Latvijas Televīzijas atbalstu.

Filma Latvijas pirmizrādi iedzīvoja 19. martā un to vēl aizvien var redzēt Latvijas kinoteātros, tā iekļauta arī Nacionālā kino centra 4. maija kino maratonā un būs skatāma kinoteātrī Splendid Palace. Filma jau izpelnījusies atzinīgu skatītāju vērtējumu un arī pozitīvu kritiķu vērtējumu, tā bija nominēta arī Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps kā gada labākā dokumentālā filma. Jūnijā filmu būs iespējams skatīt arī straumēšanas platformās LMT Viedtelevīzijā, Tet TV+ un Go3, kā arī skatīties Kino Bize filmu nomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja