Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

KDi lasi: Vairāk nekā veterāni

Nedēļa, kuru daudzi mūzikas cienītāji gaidījuši visu gadu, ir pienākusi. No piektdienas līdz svētdienai Salacgrīvā notiks festivāls Positivus

Festivāla Positivus gaidās Salacgrīvā jau satraukumā trīc zeme, un arī vietējie iedzīvotāji zina, ka reizi gadā viņu miers tiks iztraucēts un tas, liekot lietā visa gada laikā uzkrātās viesmīlības rezerves, jāizmanto savā labā, lai apmeklētāji atcerētos ne vien mūziķus un festivāla atmosfēru, bet arī pašu pilsētu kā vietu, kurā gribas reiz atgriezties.

Mēs esam roboti

Pirmie šīgada izsludinātie mākslinieki – elektroniskās mūzikas pionieri Kraftwerk –, jādomā, ievērojami palielinās festivāla līdz šim aptverto auditorijas slāni. Līdzās hipsterīgajiem mūsdienu aktuālās mūzikas cienītājiem vismaz sestdien, kad uzstāsies Kraftwerk, būs ieradušies mūzikas vēsturnieki, pētnieki un melomāni, kuri līdz šim tādā masu festivālā savu kāju nav spēruši. Tomēr Kraftwerk nav tikai visu turpmāko mūzikas attīstību ietekmējuši veterāni, kuru priekšā būtu jānoņem cepure un galva jānoliec. Viņi arvien, tāpat kā pagājušonedēļ festivālā Summer Sound Liepājā redzētie Pet Shop Boys, dzīvo līdzi laikam, veidojot mūsdienīgus savu klasisko kompozīciju aranžējumus un skatuves šovu vizualizācijas, – šoreiz Kraftwerk nosaukumam klāt pievienotais simbols 3D droši vien nozīmē, ka klausītājs tiks burtiski ierauts grupas muzikālajā telpā un kļūs par daļu no šī piedzīvojuma.

60. gados Lielbritānijā un Amerikā attīstoties rokmūzikai, Vācijas skaņražu vairākumam atlika vien sekot šajās valstīs notiekošajam, jo pēc klasiskās mūzikas, maršiem un šlāgeriem nest kaut ko jaunu mūzikas pasaulei vāciešiem jau ilgi nebija izdevies. 60. gadu beigās daži radoši Vāczemes ļaudis sāka eksperimentēt ar rokmūziku, izraisīdami vilni, ko britu prese nevarēja nepamanīt, ironiski to sākot dēvēt par krautroku. 

Ulda Rudaka rakstu par Kraftwerk un citiem Positivus festivāla māksliniekiem lasi 17. jūlija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā viesosies britu producents un mūziķis UNKLE

Sestdien, 8. jūnijā, kultūras telpā Hanzas perons ar audiovizuālu uzstāšanos Rōnin:Live viesosies pazīstamais britu producents un mūziķis Džeimss Lavels (James Lavelle) jeb UNKLE, informēja ko...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja