Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Latvijas Nacionālā operas apmeklējums pārsniedz plānoto

Pirmajos divos šīs sezonas mēnešos vidējie Latvijas Nacionālās operas apmeklētības rādītāji ir pārsnieguši plānoto. Janvāra un februāra mēnešos operas teātris ir sniedzis 36 izrādes, kuras kopumā noskatījās 31 799 skatītāji, informē Latvijas Nacionālās operas komunikāciju daļas vadītāja Katrīna Leiškalne.

Īpaši apmeklētas ir bijušas visas baleta izrādes. Deviņi uzvedumi, tajā skaitā Apburtā princese, Tango - Ceļojumi, Kopēlija, Žizele, Korsārs, Kamēliju Dāma, Dons Kihots, Bahčisarajas strūklaka, 4 Pasaules. 4 Stihijas un Gulbju ezers pieredzējušas 100 procentu apmeklētību. Īpaši pieprasīts ir bijis arī balets ģimenei Riekstkodis, kura sešu izrāžu apmeklējums sasniedzis maksimālo iespējamo.Pirmajos divos mēnešos pilnībā tikusi izmantota iespēja apmeklēt tādus skatītāju iemīļotus operas uzvedumus kā Traviata, Aīda un Turandota. Operas iestudējumu Karmena, kurā skatītājiem bija iespēja dzirdēt jau pasaulē atzītu solistu Oksanas Volkovas un Kostas Smorigina debijas Latvijas Nacionālajā operā, pavisam kopā apmeklēja 1773 skatītāji."Latvijas Nacionālās operas janvāra un februāra vidējie apmeklētības rādītāji ir sasnieguši augsto 93% atzīmi. Salīdzinājumam: 2011. gadā Latvijas Nacionālās operas izrādes vidējais apmeklētības procents bija 88%. 2012. gada pirmajos divos mēnešos plānotais ieņēmu rādītājs pārsniegts par 59 874,44 latu," stāsta Latvijas Nacionālās operas izpilddirektore Selga Laizāne.Arī jaunajā gadā Latvijas Nacionālajā operā ir  paplašināts piedāvāto pasākumu klāsts, piemēram, gada sākumā skatītājus priecēs divi Latvijas Nacionālās operas solistu koncerti Beletāžas un Jaunajā zāle, bet marta beigās būs iespēja dzirdēt nu jau par tradīciju kļuvušo Latvijas Nacionālās operas kora koncertu. Latvijas Nacionālās operas izglītības programmā tiek gatavoti dažādi pasākumi, kur skatītājiem paredzētas īpašas tikšanās ar diriģentiem, iespēja apmeklēt dažādas lekcijas un ekskursijas."Esam gandarīti, ka šie pasākumi izraisīja lielu skatītāju interesi, kas liecina par žanra popularitāti. Arī šogad tiek strādāts pie elastīgas cenu politikas realizācijas, pateicoties kam biļetes uz Latvijas Nacionālās operas pasākumiem ir pieejamas visdažādākajām sabiedrības grupām," norāda Operas izpilddirektore Selga Laizāne.Martā dvēselisku koncertu Dievs, Tava zeme deg! sniegs Latvijas Nacionālās operas koris diriģenta Aigara Meri vadībā. Šajā koncertā skanēs trīs izcilu komponistu, proti, Lūcijas Garūtas, Gijas Kančeli un sera Džona Tavenera skaņdarbi - trīs ļoti personiski stāsti, radīti dziļa izmisuma laikos, kā dvēseles ceļojums no tumsas uz gaismu, no nakts uz rītausmu.Aprīlī gaidāma majestātiska baleta sezonas kulminācija - Bajadēra pirmiestudējums Latvijas Nacionālās operas repertuārā. Vien nedaudzas baleta trupas spēj sasniegt tik augstu māksliniecisko līmeni, lai iestudētu Bajadēru. Tagad to skaitam pievienojies arī Latvijas Nacionālais balets.

Arī turpmāk operas un baleta cienītāji solās tikt lutināti ar augstvērtīgām jaunām izrādēm un koncertuzvedumiem, kas ikvienam skatītājam ļaus izdarīt savai gaumei un prasībām atbilstošu izvēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja