Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģertrūdes ielas teātris atklāj jauno sezonu

Ar poētisku lielpilsētas balādi Āda, kurā Ādama un Ievas mīlestības meklējumus mūsdienu Rīgā izspēlē Anta Aizupe un Ivars Krasts, 16. augustā Ģertrūdes ielas teātris atklāj jauno sezonu, pastāstīja teātra pārstāve Inga Dārzniece.

Šajā sezonā Ģertrūdes ielas teātris turpinās spēlēt skatītāju un kritiķu atzinīgu vērtējumu jau iemantojušās izrādes Āda (režisors Andrejs Jarovojs), Cilvēks uz trepēm (režisors Andrejs Jarovojs), Deviņi (režisore Inga Tropa), Kolperta kungs (režisors Kārlis Krūmiņš), Leģionāri (režisors Valters Sīlis), Pasaka par Gardeguni (režisors Andrejs Jarovojs) un Svētceļnieks (režisors Kārlis Krūmiņš). Ģertrūdes ielas teātris gatavo arī piecus jaundarbus.

Jau septembra beigās pirmizrādi piedzīvos izrāde Četras naktis (dramaturģija Inga Gaile, režija Andrejs Jarovojs, spēlē Anta Aizupe, Iveta Pole, Edgars Samītis) pēc Fjodora Dostojevska darba Baltās naktis motīviem. Vēlā rudenī teātris aicinās uz nākamajām divām sezonas pirmizrādēm - režisores Ingas Tropas izrādi pavisam maziem skatītājiem un režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes kopdarbu. Sezonas otrajā pusē gaidāmas pirmizrādes Kaspara Rolšteina operai Mūzikas skaņa (režisors Normunds Griestiņš) un izrādei Vāgnera skaņu sistēma (režisors Toms Auniņš).

Šosezon Ģertrūdes ielas teātris paplašinās starptautiskās sadarbības ģeogrāfiju, stiprinot jau izveidotās saiknes un veidojot jaunas. Oktobrī teātris viesos Krievijā – ar izrādi Leģionāri Sanktpēterburgā un izrādi Svētceļnieks Permā. Decembrī uz Igaunijas skatuvēm Tartu un Tallinā Ģertrūdes ielas teātris spēlēs izrādes Cilvēks un trepēm un Leģionāri, ir iecerētas viesizrādes arī Vācijā un Itālijā. Ziemas vidū uz Rīgu tiks aicināts un Ģertrūdes ielas teātra telpās skatītājiem tik piedāvāts Igaunijas un Lietuvas mākslinieku skatuviskais sniegums, meistarklases un darbnīcas.

Ģertrūdes ielas teātra programmā aizvien neiztrūkstoši paliks arī dažādu žanru laikmetīgās mūzikas koncerti, dzejas dienu notikumi, prozas lasījumi un kino vakari. Teātra mājīgajā foajē-bufetē aug arī lasītava, kurā apmeklētājiem tiks piedāvātas apgāda Mansards un izdevniecības Neputns grāmatas un periodika lasīšanai uz vietas.

Teātris turpinās arī aktīvi līdzdarboties Rīgas pilsētas organizēto pasākumu programmu bagātināšanā. Jau par tradīciju ir kļuvusi Ģertrūdes ielas teātra dalība mūsdienu kultūras forumā Baltā nakts, kas šogad norisināties naktī no 8. uz 9. septembri. Baltajā naktī Ģertrūdes ielas teātra telpās varēs piedzīvot jaunās gleznotājas Laimdotas Steķes veidoto instalāciju Vieta. Savukārt Rīga 2014 rīkotajā septembra pasākumu programmā Esplanādē teātris aicina nepalaist garām sarunas par un ap teātris ciklā Ienāc teritorijā!, kuru tēmas jau pavisam drīz tiks atklātas.

Ģertrūdes ielas teātris ir laikmetīgās mākslas skatuve, kas piedāvā skatītājam pašmāju un ārvalstu mākslinieku un to apvienību veidotās teātra, dejas un starpdisciplinārās izrādes, koncertus un izstādes, kā arī piedalās citu ar mākslu un izglītību saistīto ideju īstenošanā.

Ģertrūdes ielas teātris atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 101a (iekšpagalma māja). Biļetes uz teātra izrādēm iepriekšpārdošanā pieejamas www.bezrindas.lv un galerijā Istaba K. Barona ielā 31a. Plašāka informācija: vwww.git.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja