Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vladislavs Nastavševs JRT iestudē Tenesija Viljamsa lugu Jaunības putns ar saldo balsi

5. decembrī Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvos Tenesija Viljamsa luga Jaunības putns ar saldo balsi, kuru iestudē režisors Vladislavs Nastavševs, informēja teātra pārstāve Inga Liepiņa.

Izrāde Jaunības putns ar saldo balsi ir par novecojošu žigolo, kas atgriežas dzimtajā pilsētiņā kopā ar Holivudas zvaigzni, lai atgūtu savu jaunības mīlestību. Plāns viņam ir, bet jaunības mīlestības tēvs ir gatavs darīt jebko, lai to izjauktu.

Luga Jaunības putns ar saldo balsi pirmo reizi tika uzvesta Brodvejā 1959. gadā. Tenesijs Viljamss to rakstīja ilgāku laiku, padziļinādams un attīstīdams tālāk savu pirms vairākiem gadiem sarakstīto viencēlienu Ienaidnieks: laiks. Amerikāņu režisors Elija Kazans, viens no izcilākajiem Viljamsa darbu interpretiem un tuvs rakstnieka draugs, uzskata Jaunības putnu ar saldo balsi par visautobiogrāfiskāko Tenesija Viljamsa lugu.

Režisors Vladislavs Nastavševs uzskata, ka lugas autors savā darbā ietver ne tikai tēmu par fizisku jaunību un divu novecojošu cilvēku stāstu:  “Lielā mērā tas ir arī stāsts par laiku, kurā mēs dzīvojam. Un tā svaigumu, kas sen ir zudis. Zudis kaut kad ļoti, ļoti sen. Svaigums un cilvēces jaunība ir zuduši. Un ir sajūta, ka mēs esam jau ļoti veci. Visi. Civilizācija kopumā ir kļuvusi veca. Un vienīgais, kas atliek, ir imitēt jaunību. Imitēt svaigumu. Un no tā es izdaru secinājumu, ka viss, kas mums apkārt notiek, īstenībā ir imitācija. Mēs izliekamies, ka mēs esam jauni. Ka mēs kaut kur virzāmies. Ka mēs sākam kaut ko no jauna. Ka viss vēl tikai priekšā. “

Izrādes scenogrāfiju veido režisors kopā ar scenogrāfu Edgaru Kļaviņu. Kostīmus rada Rūta Kuplā. Komponiste, aranžētāja un izrādes muzikālā noformējuma autore Anna Ķirse. Izrādē piedalās Jaunā Rīgas teātra aktieri Baiba Broka, Ivars Krasts, Sandra Kļaviņa, Vilis Daudziņš, Jana Čivžele, Jevgēnijs Isajevs, Regīna Razuma un pieaicinātie aktieri - Matīss Budovskis, Raivis Mediss, Rūdolfs Apse un Varis Piņķis.

Biļetes uz izrādi Jaunības putns ar saldo balsi decembrī, janvārī un februārī jau izpārdotas. Marta izrāžu repertuārs tiks izsludināts 2019. gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja