Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šlesers par Ozoliņu politikā: Ko vēl viņam darīt? Nodarboties ar baletu?

Ar Aināru Šleseru (Vienoti Latvijai) parasti ir kā ar bitēm - nekad neko nevar zināt. Respektīvi, pirms vēlēšanām viņa reitingi vienmēr ir zemi, bet tad ar masīvas reklāmas kampaņas palīdzību savu tomēr izdodas sasniegt. Tomēr viss reiz beidzas, un pēdējās Saeimas vēlēšanās Šlesers cieta sakāvi un aizgāja no politikas. Tagad viņš ir atpakaļ, jūtas pārliecināts par savu ievēlēšanu nākamajā parlamentā un liek saprast, ka varētu būt tā zelta kārts, kura valdībā beidzot ļaus iekļūt Saskaņas centram.

Fragments no intervijas:

Kā vērtējat Sanda Ozoliņa iesaistīšanos politikā, pieslejoties Einara Repšes partijai Latvijas attīstībai?

Es šo jautājumu gribētu sadalīt divās daļās. Respektīvi, Ozoliņa iesaistīšanās politikā ir jāvērtē pozitīvi, taču to, vai tas palīdzēs Repšem, es pat negribu komentēt. Tās ir divas dažādas lietas. Latvijā ir paradoksāla situācija: ja tu savā jomā esi kaut ko sasniedzis un citu cienīts, tiklīdz iesaisties politikā, uzreiz kļūsti par slikto. Ozoliņam līdz pensijai ir vairāk nekā 20 gadu, sapelnīta nauda un pieredze. Ko vēl viņam darīt? Nodarboties ar baletu? Latvijas politikai ir nepieciešamas personības, un Ozoliņš ir personība. Ja viņš iekļūs Saeimā, tā tikai iegūs. Parlamentā jābūt pēc iespējas vairāk cilvēku, kuri dzīvē kaut ko ir sasnieguši. Pašlaik lielākā daļa tur ir tukšas vietas.

Parunāsim par jūsu reitingiem. Būsim godīgi - tie parasti nemelo, un jūsu partijai šobrīd ir ļoti zemi. Vai ir pamats cerēt, ka jūs ievēlēs Saeimā?

Man vienmēr ir bijis tā, ka pirms vēlēšanām partijai, kuru pārstāvu, reitings ir daudz zemāks nekā mans personiskais. Esmu veicis socioloģiskus pētījumus, un pašlaik Latvijā ir apmēram 19 procenti cilvēku, kuri gatavi balsot par Aināru Šleseru. Nevis par partiju, bet par Aināru Šleseru. Man ir ļoti svarīgi, lai lielākā daļa to cilvēku, kas ir gatavi balsot par mani, nobalso arī par manu partiju. Un esmu pārliecināts, ka rudenī tas tā arī notiks.

Un jūs cerat kopā ar Saskaņu veidot valdību?

Mērķis ir izveidot nācijas izlīguma valdību. Tiesa, Nacionālajai apvienībai šajā valdībā vietu neredzu, jo mūsu uzskati daudzos jautājumos pārāk atšķiras. Taču es neredzu problēmu veidot koalīciju, kurā piedalītos Vienotība un ZZS.

Visu interviju ar Aināru Šleseru lasiet. 6. - 12. jūnija Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Zaļais dvēseļu dārzs

Šogad savu atdzimšanu piedzīvos vēl viena no Rīgas Lielo kapu kapličām, bet rindā gaida jau nākamās.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata