Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čārlzu III kronēs ar vērienu

Aizvadītajās brīvdienās jau krietni detalizētāk kļuva zināms, kā iecerēta Lielbritānijas karaļa Čārlza III kronēšana, kas notiks šā gada 6. maijā.

Lai gan iepriekš izskanēja, ka ekonomiskās krīzes dēļ un solidāras taupības vārdā dziļi simboliskais notikums varētu tikt atzīmēts samērā pieticīgā mērogā, nu ir skaidrs, ka tā tomēr nebūs un Čārlza III pavalstniekus gaida kārtīgi svētki trīs dienu garumā.

Kronēšanas dienas rītā karalis kopā ar sievu karalieni konsorti Kamillu greznā karietē mēros ceļu uz Vestminsteras abatiju. Kenterberijas arhibīskaps tur dos svētību un kronēs viņus abus – šādu vēlēšanos sava mūža nogalē esot paudusi karaliene Elizabete II. Kad svinīgā ceremonija abatijā noslēgsies, Čārlzs III kopā ar vistuvākajiem un arī tālākiem ģimenes locekļiem greznā kronēšanas procesijā dosies atpakaļ uz Bakingemas pili un jau pēc brīža kāps pils balkonā, no kura sveiks vēsturiskā notikuma vērotājus. Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, britu mediji ziņo, ka karalis, vēlēdamies būt mūsdienīgs, uz kronēšanu posīsies nevis tradicionālajā tērpā, kas ietver pusgaras bikses un baltas zeķes, bet gan armijas formastērpā.

7. maijā Vindzoras pilī notiks vērienīgs kronēšanas koncerts, pulcējot lielākās un spožākās mūzikas pasaules zvaigznes. Tāpat šajā dienā ieplānotas Lielās kronēšanas pusdienas – iedzīvotāji aicināti rīkot piknikus ielās un parkos, mieloties un visiem kopā jauki pavadīt laiku. Ievērojot tradīciju, vakarā debesis izgaismos krāšņs gaismu šovs, kas ietvers projekcijas, dronu un lāzeru šovu.

Savukārt 8. maijā, kad izsludināta papildu brīvdiena, iedzīvotāji ir aicināti doties palīgā pašu izraudzītām labdarības organizācijām, ne tikai simboliski, bet arī praktiski atbalstot citam citu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pavasara konstruktors

Domājot par pavasari, neizbēgami nāk prātā kustība – asnu spraukšanās no zemes, pumpuru sprādzieni, augšana un tiekšanās pret gaismu. Un tāpēc šķiet, ka pavasarī arī mākslā tik ļoti iederas deja, it ...

Skaļa balss klusumā

Horeogrāfam ir jābūt kā rentgenam – saka horeogrāfe un Latvijas Nacionālās operas baleta māksliniece Milana Komarova (35). Skatoties, kā dejotājs kustas, uzreiz jāsaprot, kur ir viņa stiprā puse, u...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata