Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"Ik pa brītiņam politiķi mēģina iegrožot sieviešu tiesības. Šobrīd aktuāla ir diskusija par aizliegumu ziedot olšūnas vēl nedzemdējušām sievietēm"

Sievietes pie dzintara jūras

Visā Baltijā sievietes un vīrieši tiesības balsot ieguva vienlaikus – XX gadsimta sākumā. Taču šodien gan Igaunija, gan Lietuva ir gājušas tālāk, jo tur ir spēkā dzimumu līdztiesības likums, kas Latvijā jau gadiem aizķēries kaut kur varas gaiteņos. Taču sieviešu tiesību jautājumos neviena no Baltijas valstīm nav priekšzīmīga – savi skeleti skapī atrodami katrai.

Top komentāri

ateists
a
Dīvaini. Baznīcas man nepatīk it nemaz. Bet re, tieši baznīcas cīnās, lai valstis netiktu pakļautas starptautiskajām organizācijām. Kāpēc man nepatīk baznīcas? To ideoloģiju dēļ. Bet te kāds cits mēģina uzspiest valstīm kādu ideoloģiju, kas kaut gan nesaucās par baznīcu, bet ir daudz bīstamāka par baznīcu ideoloģijām. Bezmaz vai ir jāsāk atbalstīt baznīcu rīcību. Baznīcu ideoloģijas vismaz ir saprotamas un vairs nav bīstamas, tās neapdraud valsti. Bet internacionālās ideoloģijas, tērptās konvenciju svārkos, apdraud gan.
ņirga
ņ
Divas meitenes uz soliņa Telavivā: - Kad mans bataljons saņēma pavēli ieiet Gazas sektorā, majors teica... Uz blakus soliņa divi puiši: - Manā konservatorijā ir izcils klavierspēles pasniedzējs, viņš...
Temīda
T
Tas nav jautājums par sieviešu tiesībām, tas ir jautājums par valsts neatkarību un par demokrātiju. Brīvā valstī tauta var pieņemt jebkādus likumus un grozīt tos, ja tie neatbilst tautas vajadzībām. Savukārt konvenciju gadījumā valsts brīvība tiek ierobežota, kāda joma tiek nodota starptautiskajām organizācijām un tauta vairs nevar pati grozīt likumus šajā jomā. Tā ir demokrātijas ierobežošana un valsts brīvības ierobežošana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata