Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
"Ja baznīca nav Igaunijas Baznīcu padomes dalībniece, šis fakts nekādi neietekmē tās iespējas darboties un valsts attieksmi, piederība šim nosacītajam baznīcu klubam nav svarīga"

Igaunijā likuma priekšā visas baznīcas ir vienādas

Par to, kā darbojas Igaunijas reliģisko organizāciju likums, par Igaunijas Baznīcu padomi un vēl citu mūsu ziemeļu kaimiņu pieredzi šajā ziņā ar Igaunijas vadošo reliģijas vēstures pētnieku, profesoru Riho Altnurmi sarunājas Andis Sedlenieks.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Būtu ideāli, ja , beidzot skolu, cilvēkam būtu precīza , sakaidra izpratne par to, ko reliģija un dažādi kulti piedāvā. NE VAIRĀK. Lai cilvēks varētu izvēlēties un netapt piekrāpts. Lai nenotiek tā, kā ar vienu manu paziņu..."Es iegāju baznīcā "X" , bet tur bija ļoti auksti. Tad es iegriezos baznīcā "Y" un tur bija ļoti silti. Un tā nu es esmu "Y" baznīcā!", viņa priecīgi stāsta... .
Pravietisnejaukais> psiholoģija
P
Man patīk Tavs teikums "Igaunijā dzīvo viendabīga sabiedrība". Protams, protams, nedaudz pārspīlēti, bet tuvu patiesībai. Vai esi padomājusi... NO KAM RADĀS IGAUŅU SABIEDRĪBAS VIENDABĪBA?
Pravietisnejaukais
P
Sarežģītas lietas var mēģināt izskaidrot caur vienkāršām , jau zināmām lietām... Visi zina jēdzienu "reanimācija". RE-ANIMĀCIJA. "Anima" nozīmē "dzīvība", "re-animācija" - "atjaunošana dzīvībā. "Re-ligia"... nu, ar "re" mēs takā būtu tikuši galā, bet ko nozīmē "ligia"? Pamēģināsim minēt, varbūt ir dzirdēts kas līdzīgs? Kā ir, ja komanda izkrīt no augstākās līgas? Ziepes lielas, vai ne? Jācenšas iekļūt atpakaļ! Vai nesanāk "RE- LIGIA"? iekļūšana ATPAKAĻ , augstākajā, PAŠĀ augstākajā līgā? Pie Dieva!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē