Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Finanses

Swedbank peļņa Latvijā pirmajā ceturksnī - 27 miljoni eiro(1)

Swedbank peļņa Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 27 miljoni eiro, kas ir par 2,8% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, aģentūrai LETA pavēstīja bankas preses pārstāve Kristīne Jakubovska. Viņa arī norādīja, ka peļņas samazinājums ir skaidrojams ar nelielu ienākumu kritumu un izdevumu palielināšanos.

Zelts kļuvis vēl spožāks © DIENA(2)

Lai gan pasaules ekonomiskā izaugsme varētu būt paātrinājusies, preču biržās augusi investoru interese par zelta iegādi. Dzeltenais metāls, kuram pēdējā piecgade cenu izmaiņu jomā nav bijusi veiksmīga, drīzāk otrādi, kopš pērnā gada beigām piedzīvojis apmēram 12% vērtu cenas kāpumu, pagājušās nedēļas vidū atrodoties nedaudz zem 1300 ASV dolāru (1212 eiro) atzīmes par Trojas unci.

Paver iespējas "jaunam Microsoft" © DIENA

Valsts kopējā labklājības līmeņa palielināšanā aizvien vairāk tiek runāts pat jaunu, vērtīgu produktu radīšanu, taču, kā jau bieži vien mūsu valstī, daudzsološu ideju radīšana atduras pret finansējuma trūkumu.

Eiropas naudas gaidās © DIENA(1)

Ekonomikas izaugsmes tempu samazināšanās, kas valsti, iespējams, var novest pat īslaicīgā recesijā, liek aizvien lielāku uzmanību pievērst dažādām finanšu injekcijām, kas saistītas ar Eiropas Savienības (ES) naudas apgūšanu. Pēc atsevišķu politiķu teiktā, ES budžets nākamgad esot Latvijai izdevīgs, piemēram, papildu ārpuskārtas finansējums 500 miljonu eiro apmērā piensaimniekiem. Tomēr, ja raugāmies uz situāciju kopumā, tas, cik naudas nākamgad spēsim piesaistīt, tajā skaitā no nemitīgi apspriestajiem ES struktūrfondiem, lielā mērā atkarīgs no pašu uzņēmības.

Ārzemnieki atkāpjas no Latvijas(22)

Pērn ārvalstu investori pirmo reizi 25 gadu laikā savus ieguldījumus Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā samazinājuši - vērojams 206 miljonu eiro kritums, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Atkal dzīvojam uz parāda - pieaug banku izsniegto kredītu apjoms © DIENA(65)

Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) statistikas datiem šogad pirmajā pusgadā mājsaimniecībām no jauna izsniegti kredīti par kopējo summu 106,4 miljoni latu, kas ir par 17% vairāk nekā tādā pašā periodā pērn. Pieaugums vērojams visos galvenajos kredītu veidos - kredīti mājokļa iegādei, rekonstrukcijai, remontam, kā arī kredīti patēriņa preču iegādei, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Reaton 25 gadu laikā pārdevis Latvijā 4 miljoni kg garneļu

Viens no vadošajiem pārtikas produktu, delikatešu tirgotājiem, celtniecības un apdares materiālu tirgotājiem Latvijā  Reaton šodien, 8.augustā, svin 25 gadu jubileju. Turpinot uzņēmuma biznesa attīstību, jubilejas gadā tas iecerējis atvērt divstāvīgu bistro viesnīcā Radisson Blu Latvija.

Latvenergo jau šogad plāno emitēt uzņēmuma obligācijas(12)

Lai iegūtu papildu līdzfinansējumu Latvenergo koncerna ilgtermiņa kapitālieguldījumu programmas finansēšanai, kā arī spertu būtisku soli uzņēmuma tēla, atpazīstamības un konkurētspējas uzlabošanā, uzņēmums jau šī gada nogalē aizņemšanās programmas ietvaros plāno veikt publisku obligāciju emisiju, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma preses sekretāre Ivita Bidere.

Baņķieris: Latvijā notiek cīņa par aptuveni 60 000 potenciālo kredītņēmēju(9)

Latvijā notiek cīņa par aptuveni 60 000 potenciālo kredītņēmēju, intervijā žurnālam "Kapitāls" norāda "Rietumu bankas" prezidents Aleksandrs Pankovs. Lūgts komentēt, kas turpmāk gaidāms Latvijas banku sektorā, Pankovs norāda, ka tā sektora daļa, kas orientēta uz finanšu pakalpojumu un kapitālu eksportu, arī turpmāk dinamiski attīstīsies. Citāda situācija būs bankām, kas orientējas tikai uz iekšējo tirgu.

Pelnošākie Latvijas uzņēmēji - Argods Lūsiņš, Vadims Telica un Arnis Riekstiņš(18)

Pelnošākie Latvijas uzņēmēji 2011.gadā bija degvielas nozarē strādājošais Argods Lūsiņš, farmācijas jomas uzņēmējs Vadims Telica un informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmējs Arnis Riekstiņš. Par to liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas publicētie Latvijas 100 vislabāko peļņu guvušo un 100 vislielākos zaudējumus cietušo uzņēmēju saraksti.