Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Finanses

IUB liedz Latvenergo slēgt līgumu ar izraudzīto Visaginas AES konsultantu(8)

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēmis aizliegt AS Latvenergo slēgt līgumu sarunu procedūrā par finanšu konsultāciju pakalpojumu iegādi Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektam, kurā par uzvarētāju tika atzīts Lielbritānijas uzņēmums Project Financing Solution Limited, liecina IUB interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Pirmo pusgadu OCTA nozare noslēdz ar zaudējumiem © DIENA

OCTA apdrošināšanas nozares darbību kopumā var raksturot ar visu apdrošināšanas sabiedrību peļņas vai zaudējuma aprēķinu. Lai gan 2012.g. pirmā pusgada rādītāji ir vērtējami pozitīvāk kā pērnajā gadā, kad nozare pusgadu noslēdza ar 800 000 latu lieliem zaudējumiem, tomēr arī 2012.gada pirmos sešus mēnešus nozare ir pabeigusi ar negatīvu bilanci -187 330 lati, informē Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja pārstāve Inese Lukaševska.

Ir eksperti, kas izstāties no eirozonas ierosina tieši Vācijai(4)

Laikā, kad vairākas eirozonas valstis cīnās ar parādu krīzi un Eiropas Savienības vadība cenšas meklēt visefektīvākos risinājumus šīs krīzes pārvarēšanai, bieži vien izskan viedokļi par to, ka vājākajām eirozonas dalībvalstīm, piemēram, Grieķijai, no vienotās valūtas vajadzētu atteikties. Daži eksperti uzskata, ka eirozonu vajadzētu pamest tieši Eiropas spēcīgākajai ekonomikai Vācijai, turklāt arī jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka liela daļa Vācijas iedzīvotāji šādu rīcību atbalstītu, vēsta Latvijas Radio.

Par vides prasību ignorēšanu dažiem cūkkopjiem var pārskatīt ES atbalsta izmaksu(1)

Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iniciatīvas Lauku atbalsta dienests varētu pārskatīt Eiropas Savienības (turpmāk – ES) fondu finansējuma izmaksu atsevišķiem cūkkopības nozares uzņēmumiem, kuri savu darbību veic, ignorējot vides aizsardzības prasības – strādājot bez A kategorijas piesārņojošas darbības atļaujas.

Hipotēku bankas klienti pāriet uz Swedbank

Šonedēļ va/s Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) komercdaļas klientiem tiks izsūtītas vēstules par apkalpošanas pāreju uz Swedbank, informēja Hipotēku bankas pārstāve Sandra Eglīte, norādot, ka šobrīd komercdaļas klientu skaits sasniedz vairākus desmitus tūkstošu.

Strašuna: Mājsaimniecības iespējams tērē aplokšņu algu(8)

Jau otro mēnesi pēc kārtas mazumtirdzniecības apgrozījums aug vairāk nekā 2% mēnesī - maijā un jūnijā kāpums ir bijis gan pārtikas, gan nepārtikas produktu segmentā, kas nozīmē, ka iedzīvotāju tēriņi turpina augt, secina Swedbank ekonomiste Lija Strašuna.