Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Finanses

airBaltic ik nedēļu maksā Rungaiņa uzņēmumam 13 000 latu © DIENA(42)

Investīciju baņķiera Ģirta Rungaiņa finanšu konsultāciju uzņēmuma_ Prudentia Advisers _pakalpojumu apmaksa kopš pērnā gada oktobra vidus ik nedēļu no valstij piederošās lidsabiedrības airBaltic prasa aptuveni 13 000 latu, trešdien vēsta portāls Pietiek.com. Līdz ar to var lēst, ka kopumā kopš pērnā gada oktobra vidus lidsabiedrība par Rungaiņa firmas padomiem jau samaksājusi vairāk nekā pusmiljonu latu.

Degvielas cenas turpina augt © DIENA

Degvielas tirgotājs trešdien, 18. jūlijā, Statoil otro dienu pēc kārtas paaugstinājis degvielas un benzīna cenas par vienu santīmu, Nozare.lv apstiprināja uzņēmumā.

Ekspertus pārsteidz VID bardzība pret Biedriņu; iespējams, bijis pārāk lecīgs © DIENA(32)

Latvijas bagātākajam basketbolistam Andrim Biedriņam izvirzītos pārmetumus kriminālpārkāpumā, izvairoties no PVN nomaksas, Dienas aptaujātie nodokļu eksperti atzīst par mulsinošiem. Līdzīgas nodokļu «optimizēšanas» shēmas esot ļoti izplatītas, bet tās pārsvarā nonākot administratīvajās tiesās, tādēļ atbildes uz jautājumu, kādēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) pret pazīstamo basketbolistu izlēmis vērsties tik skarbi, var būt ļoti dažādas.

Krievu valodā vēstošie mediji pagaidām neboikotēs Rimi Latvija © DIENA(16)

Krievu valodā vēstošie mediji pagaidām neboikotēs lielveikalu tīklu Rimi Latvija, liecina biznesa portāla Nozare.lv aptauja. Laikraksta Vesti Segodņa otrdienas numurā publicēts raksts "Rimi nogalina krievu presi". Rakstā cita starpā teikts, ka Rimi Latvija, pamatojoties uz nelielo Krievijas sporta laikraksta Sport-Ekspress pircēju skaitu Latvijā, šo izdevumu vairs netirgo.

Dabasgāzes cenu kāpums apdraud uzņēmumu attīstību(3)

Dabasgāzes cenu pieaugums šā gada jūlijā, kas dabasgāzes tarifu mājsaimniecībām sadārdzinājis par 3-5%, bet rūpnieciskajiem klientiem - vidēji par 8%, var būtiski ietekmēt gan ekonomisko, gan sociālo situāciju valstī.

Swedbank karšu rezervētās naudas kļūda ir novērsta © DIENA(22)

Trešdienas rītā tehnisku iemeslu dēļ vairākiem Swedbank norēķinu karšu darījumiem aizkavējās automātiskā rezervācijas atcelšana. Proti, par darījumu noņemtā summa uzrādījās vienlaikus arī kā joprojām rezervēta, portālu Diena.lv informēja bankā.

Latvijas Pasts Positivus apmeklētājiem piedāvā jau laikus uz teritoriju nosūtīt savas lietas © DIENA

Latvijas Pasta Eksprespasts šogad pirmo reizi festivāla Positivus apmeklētājiem piedāvā līdz šim nebijušu iespēju jau laikus uz festivāla teritoriju nosūtīt sev nepieciešamās personiskās lietas un pēc festivāla tās nosūtīt atpakaļ uz mājām. Eksprespasta piedāvājums vienkāršos Positivus apmeklētāju ceļu uz un no festivāla un paplašinās festivālā pieejamo servisu.

Premjers: Jauno airBaltic lidmašīnu iegādei valsts finansējums nav paredzēts(6)

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) jauno lidmašīnu iegādei valsts finansējums nav paredzēts, tā LNT raidījumā _900 sekundes _sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).Kā ziņots, airBaltic izvēlējusies jaunās lidmašīnas iegādāties no Kanādas lidmašīnu ražotāja Bombardier, ir parakstīts nodomu protokols ar Bombardier par 20 c-series lidmašīnu piegādi.

Par 15% palielinājies SEB bankas Ibankas aktīvo lietotāju skaits © DIENA

Šī gada pirmajā pusē SEB bankas interneta bankas Ibanka lietotāju skaits un arī veikto darījumu skaits turpināja pieaugt, portālam Diena.lv atzina SEB bankas pārstāvji.Salīdzinājumā ar 2011. gada pirmo pusgadu aktīvo lietotāju skaits palielinājies par 15%. Aktivitātes pieaugums attiecināms gan uz  privātpersonām, gan arī uzņēmumiem. Līdz ar Ibankas lietotāju skaita pieaugumu, palielinājies arī veikto darījumu skaits. Privātpersonām veikto darījumu skaits pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pirmo pugadu 2011. gadā palielinājies par 19%, savukārt juridiskām personām - par 22%.