Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Finanses

Rosina ļaut mantot pensiju 2.līmeņa līdzekļus(10)

Lai mudinātu cilvēkus veidot uzkrājumus pensijai, būtu apsverama iespēja ļaut mantot pensiju 2.līmenī uzkrātos līdzekļus, ceturtdien žurnālistiem sacīja SEB pensiju fonda valdes priekšsēdētāja Dace Brencēna. Viņa atzīmēja, ka Igaunijā un Lietuvā šāda iespēja ir.

EM: Visiem elektroenerģijas lietotājiem nebūtu jāsubsidē atsevišķi siltuma ražotāji(3)

Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Par elektroenerģijas ražošanu un cenu noteikšanu, ražojot elektroenerģiju koģenerācijā paredz pārejas periodu, lai atsevišķas pašvaldības, kuru teritorijā esošajiem siltuma ražotājiem nākamā gada 1. jūlijā beigsies valsts atbalsta termiņš, varētu pārkārtot savas siltumapgādes sistēmas tā, lai siltuma tarifi nevis pieaugtu, bet pat samazinātos, norāda miistrijā. Šādām investīcijām joprojām darbojas valsts un Eiropas Savienības struktūrfondu atbalsta programmas.

Swedbank palielina Agrolats Holding finansēšanas limitu par 9,5 miljoniem latu

Swedbank ir palielinājusi lauksaimniecības nozaru kompāniju grupai _Agrolats Holding _apgrozāmo līdzekļu un krājumu finansēšanas limitu kopumā par 9,5 miljoniem latu. Tā ietvaros SIA Agrolats limits ir palielināts par 10 miljoniem ASV dolāru, savukārt grupā ietilpstošajam graudu un minerālmēslojuma tirdzniecības uzņēmumam SIA Elagro Trade – par 5 miljoniem eiro.

Abdulmuslimova vadītais AB Holding esot tikai gandrīz tukša izkārtne(28)

Uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītais SIA ''AB Holding'' ir tikai gandrīz tukša izkārtne ar mikroskopiskiem saimnieciskās darbības datiem, šodien raksta portāls ''Pietiek.com''. Savukārt reālajā Abdulmuslimova ietekmē esošie uzņēmumi – gan nekavējoties pamanāmie 18, gan vēl citi – izkārtoti pēc citiem principiem.

95.markas benzīna cena atkal sasniegusi latu litrā(1)

Degvielas tirgotājs "Statoil" atkal par santīmu paaugstinājis benzīna un dīzeļdegvielas cenas, sasniedzot lata robežu, liecina informācija uzņēmumu mājaslapās. Pēc ilgāka pārtraukuma degvielas cenu kāpums Latvijā sākās jūlija sākumā. Pēdējo reizi tās pieauga 6.augustā

SEB banka: Bez efektīvas nodarbinātības politikas neiztikt(3)

Kā bija gaidāms, ekonomikas izaugsme otrajā ceturksnī turpināja, gan ne pārāk pārliecinoši, retināt bezdarbnieku rindas. Rezultātā bezdarba līmenis nokritās līdz 16,1%, bet darba meklējumos atradās 169 tūkstoši iedzīvotāji. Līdzšinējā atkopšanās ir atsaukusies arī darba tirgus perspektīvās, kas daudziem atgriezis interesi par darba tirgu. Rezultātā ir audzis ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits, kā arī nodarbinātības līmenis.

Sēja: Ceļu nozare jāglābj(6)

Jau tas vien, ka valdība vispār iekļāvusi darba kārtībā atbildīgās nozares ministrijas gatavotos priekšlikumus daļu nodokļa ieņēmumu novirzīt valsts un pašvaldību autoceļu finansēšanai, mūsuprāt, ir pozitīvs signāls, ka valdība saprot situācijas nopietnību pēc ES ceļu būvei paredzētā finansējuma apgūšanas perioda beigām 2013. gadā.

EM šogad no 30 uzņēmējdarbības uzlabošanas pasākumiem izpildījusi četrus(1)

Ekonomikas ministrija (EM) līdz šā gada 1.jūlijam izpildījusi četrus uzņēmējdarbības uzlabošanas pasākumus no 30, kā arī astoņus apakšpasākumus no 48, teikts EM informatīvajā ziņojumā par uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā 2012.gadam iekļauto uzdevumu izpildes gaitu, kas pieejams valdības vietnē "eportfelis".