Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Finanses

VID iesniegtas 130 320 "nulles" deklarācijas © DIENA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) līdz 9.jūlijam ir iesniegtas 130 320 "nulles" jeb mantiskā stāvokļa deklarācijas, no kurām līdz 1.jūnijam ir iesniegtas 124 247, bet pēc termiņa - 6 073, portālu Diena.lv informēja VID.

Ekonomists: Cenu dinamika atspoguļo globālās ekonomikas vājumu

Šā gada jūnijā patēriņa cenu līmenis mēneša laikā kritās 0,1% apmērā. Precēm cenas saruka par 0.3%, bet pakalpojumiem tās pieauga par 0,6%. Lielākā ietekme uz cenu pieaugumu bija sezonālajiem pārtikas produktiem un atpūtas pakalpojumiem, bet krituma pusē - degvielai.

EK pētniecībā un inovācijā ieguldīs 8,1 miljardu eiro

Eiropas Komisija pirmdien, 9.jūlijā izsludināja pēdējo un līdz šim lielāko virkni uzaicinājumu iesniegt priekšlikumus par pētniecību Septītajā pamatprogrammā. Kopumā 8,1 miljardu eiro piešķirs tādu projektu un ideju atbalstam, ar ko paredzēts nostiprināt Eiropas konkurētspēju un pievērsties cilvēku veselības un vides aizsardzības jautājumiem, kā arī jaunu iespēju meklēšanai, kā risināt arvien sarežģītākus uzdevumus saistībā ar urbanizāciju un atkritumu apsaimniekošanu.

Arī Rīgas pilsētbūvnieks piedāvās dzēst īres maksas īres parādu soda procentus

Sākot no augusta, arī SIA Rīgas pilsētbūvnieks apsaimniekoto dzīvojamo māju īrniekiem būs iespēja nomaksāt iekrātos komunālo maksājumu parādus, noslēdzot vienošanos ar uzņēmumu par to apmaksas grafiku. Tādējādi viņi tiks atbrīvoti no soda procentiem, kas aprēķināti par uzkrāto parādu, informē uzņēmuma pārstāvis Ivo Kiršblats.

Izsludinās pēdējo konkursu ES pētniecības un zinātnes programmā © DIENA(2)

Eiropas Komisija otrdien, 10.jūlijā, izsludinās pēdējo – un lielāko – 2007.-2013.gada budžeta ietvara konkursu Eiropas Savienības pētniecības un zinātnes programmā, kurā izaugsmi un inovāciju veicinošiem projektiem tiks sadalīti apmēram 8 miljardi eiro, informē Eiropas Komisijas Pārstāvniecība Latvijā.

Latvijas latam uzticas 43% iedzīvotāju © DIENA(1)

43% iedzīvotāju uzticas tieši Latvijas nacionālajai valūtai – latam, 19% kā drošāko valūtu uzskata ASV dolāru, bet 16% dotu priekšroku eiro, liecina dārgmetālu investīciju kompānijas Goldinvest Asset Management rīkotās aptaujas Par nacionālo valūtu dati.

Šā gada IKP izaugsme tiek plānota 4% apmērā

Saskaņā ar apstiprināto šā gada budžeta grozījumu grafiku Ministru kabinets (MK) 3.jūlijā izskatīja aktualizētās makroekonomiskās attīstības un budžeta ieņēmumu prognozes šim gadam un 2013.-2015. gadam.