Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Finanses

Lieltirgotāji cenu samazināšanai sākuši gatavoties mēnesi iepriekš © DIENA(5)

Preču cenu samazinājums veikalos saistībā ar PVN likmes samazināšanu no 22 līdz 21%, kas stājās spēkā vakar, 1. jūlijā, jūtamu ietaupījumu ikdienā cilvēku maciņos diez vai dos, jo, kā Diena pārliecinājās, prece, kas dārgāka par trijiem latiem, lētāka kļuvusi par pāris santīmiem. Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) paudusi viedokli, ka visas izmaksas, kas saistītas ar pāreju uz jauno PVN likmi, tirgotāji iekļaušot cenā un tās pat kļūšot lielākas, uz to asi reaģēja lielās tirgotāju ķēdes - tādas kā Rimi, kas kā atbildes gājienu paziņoja par izstāšanos no šīs organizācijas.

Zemākas degvielas cenas – iespējams, tomēr ierobežotā mērā(1)

Pēdējā laikā vērojamais degvielas cenu kritums priecē - tas labvēlīgi atsaucas uz ekonomisko aktivitāti, lai gan notiekošā pamatā ir naftas cenas kritums, ko veicina bažas par pasaules ekonomikas veselību. Izskan dažādi turpmākās attīstības scenāriji, kas prognozē cenu krituma (pat ļoti ievērojama) turpināšanos.

Piešķir finansējumu vēl 4 sociālu atbalsta projektu veikšanai

Šā gada 2.ceturksnī Eiropas Sociālā fonda atbalsts piešķirts vēl četru projektu īstenošanai, kas veicinās sociālo pakalpojumu attīstīšanu reģionos, informē Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kā Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistītā sadarbības iestāde.

LNO direktora Žagara parādsaistības pērn bijušas 260 318 lati; ienākumi - 42 742 lati © DIENA(5)

Pērn Latvijas Nacionālā operas direktoram Andrejam Žagaram nedaudz samazinājušās gan parādsaistības, gan arī ienākumi. Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskojamo datu bāzē pieejamā Žagara valsts amatpersonas deklarācija par 2011.gadu, Žagars pērn deklarējis 260 318 latu parādsaistības, bet par darbu LNO un ārvalstu teātros gūti ap 42 742 latu ienākumi.

Sociālās drošības sistēma ļāvusi tūkstošiem cilvēku pārdzīvot krīzi © DIENA(4)

Sociālā atbalsta ietekme uz nabadzības riska samazināšanos 2010. gadā bija lielākā kopš 2004.gada. Pēc dažādu sociālo pabalstu, pensiju un citas atlīdzības saņemšanas 2010.gadā nabadzības riskam bija pakļauti 19% iedzīvotāju, bet ja šāda atbalsta nebūtu, nabadzības riskam būtu pakļauti 46% Latvijas iedzīvotāju, informē Labklājības ministrija (LM).

Nodokļu parādi budžetam jūnija sākumā bijuši 1,02 miljardi latu © DIENA(9)

Šā gada 1.jūnijā kopējie parādi budžetam bijuši 1,02 miljardi latu, no tiem 683,38 miljoni latu bijuši parādi valsts budžetam, 202,55 miljoni latu bijušas saistības pret pašvaldību budžetiem, bet 131,87 miljoni latu bijuši sociālās apdrošināšanas iemaksu parādi, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektronisko datu bāzē pieejamā informācija.