Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Finanses

Pārdoti jau 30 000 neefektīvo degvielas taupītāju(27)

Lai gan eksperti atzinuši, ka internetā reklamētie "degvielas taupītāji" jeb aktivatori nekādu labumu nedod un domāti lētticīgiem pircējiem, patērētāji par šīm ierīcēm izrādījuši lielu interesi. Kā portālam Diena.lv sacīja pats aktivatoru izgudrotājs Aleksejs Ivanovs, pēdējo četru gadu laikā pārdoti aptuveni 30 tūkstoši aktivatoru.

KNAB oligarhu lietā izmeklēšanai palikusi "tehniskā puse"

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir skaidra nozieguma pastrādāšanas shēma tā sauktajā oligarhu lietā, bet izmeklēšanai palikusi vēl "tehniskā puse", intervijā žurnālam Ir sacījusi KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, atzīmējot, ka "ārzemēs šādas lietas izmeklē divus, trīs un četrus gadus".

Straujuma: Laukos jānodarbojas ne tikai ar lauksaimniecību(1)

Ikviens, kurš gatavo projektu iesniegšanai Lauku attīstības programmas pasākumā Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai, varētu pārliecināties, vai sagatavotais projekts atbilst atbalsta pasākuma mērķim – veicināt nelauksaimniecisko darbību un nodarbinātību lauku teritorijā, aicina zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Rīgas centrā netraucēti darbojas MMM konsultāciju birojs(15)

Vietā ar lielāko gājēju intensitāti Rīgā - Marijas ielas sākumā, tirdzniecības paviljonā iepretī Centrālajai dzelzceļa stacijai, - atvērts finanšu piramīdas MMM - 2011 konsultāciju birojs, kurā kāds jaunietis nodarbojas ar jaunu piramīdas dalībnieku piesaistīšanu.

Sociologs: PV iepirkums izskatās pēc gauži netīras norises bez atbildīgajiem(13)

AS Pasažieru vilciens (PV) valdes maiņa ir sīkumiņš uz PV lielā iepirkuma procesa fona, jo gan no komunikācijas, gan no birokrātiskā procesa viedokļa tas izskatās pēc gauži netīras norises, kurā neviens ne par ko negrib atbildēt, radot sajūtu - "lai viss plūst savā nodabā, kā beigsies, tā beigsies", atzina sociologs un pētījumu centra _Latvijas fakti _vadītājs Aigars Freimanis, runājot par izmaiņām PV valdē.

Aptieku īpašnieku asociācija aicina samazināt PVN arī medikamentiem(1)

Aptieku īpašnieku asociācija (AĪA), kurā darbojas aptieku tīkli Mēness aptieka un A.aptieka,  Latvijas Republikas Saeimai nosūtījusi aicinājumu, skatot likumprojektu Grozījumi likumā Par pievienotās vērtības nodokli, izskatīt iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokli arī medikamentiem, samazinot nodokļa likmi no pašreizējiem 12% uz 11%, portālam Diena.lv atizna AĪA pārstāve Zaiga Barvida.

Latvijas atbalsts eiro - rekordzems; valdība kursu nemaina © DIENA(19)

«Tas ir neliels solis eirozonai, bet liels - Igaunijai,» turot rokā pirmās igauņu eiro banknotes, 2010. gada 31. decembra naktī sacīja Igaunijas premjers Andruss Ansips. Kļūstot par pirmo bijušās PSRS valsti, kas ievieš eiro, Igaunija, protams, nevarēja paredzēt, ka jau pēc pusotra gada papildus Grieķijas un Īrijas parādu problēmai tai būs jāsaskaras arī ar Spānijas un Itālijas parādu jautājumu un kārtējās vēlēšanas Grieķijā vairs nebūs jautājums par politiķu nomaiņu, bet, kā nupat izteicās Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle, «par Grieķijas nākotni Eiropā un eirozonā» (LETA).

Izbeigta Palink maksātnespējas lieta

Šodien Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa pasludināja pret Iki un Cento veikalu operatoru SIA Palink ierosināto maksātnespējas lietu par izbeigtu.