Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Finanses

Loģistikai eiro ieviešana var būt izdevīga

Tranzīta straujā izaugsme, kas bija vērojama pēc ekonomiskās krīzes, pierimusi, un iestājusies stabilitāte bez iepriecinošiem apgrozījuma kāpumiem vai šokējošiem kritumiem, savukārt vietējā tirgū pieaug eksports, raksturojot situāciju loģistikas un preču transportēšanas jomā, norāda Latvijas Loģistikas asociācijas valdes priekšsēdētājs, transportēšanas pakalpojumu un loģistikas uzņēmuma DB Schenker direktors Aivars Tauriņš un uzsver, ka tranzīta tirgus «ļoti atkarīgs no energoresursu cenām, bet patlaban tiek apspriesti pretēji iespējamie scenāriji - gan cenu kāpums, gan kritums».

Strašuna: Privātajā sektorā strādājošajiem pirktspēja aug © DIENA(5)

2012. gada 1.ceturksnī vidēja bruto alga ir pieaugusi par 3.7% - par 4.2% privātajā sektorā un par 3.1% sabiedriskajā sektorā. Reālā neto alga, proti, alga pēc nodokļiem, ņemot vērā patēriņa cenu kāpumu, bija par 0.3% lielāka nekā pērn 1.ceturksnī. Tomēr pirktspēja uzlabojās tikai privātajā sektorā strādājošajiem par aptuveni 1%, kamēr sabiedriskajā sektorā tā vēl arvien nedaudz krita, norāda Swedbank galvenā ekonomiste Lija Strašuna.

Lauksaimnieki arī nākamgad saņems piemaksas pie tiešmaksājumiem

Šodien oficiāli paziņots, ka veiksmīgi noslēdzies tā sauktais trialogs par valsts papildus tiešajiem maksājumiem starp Eiropas Parlamentu (EP), Eiropas Komisiju (EK) un Eiropas Savienības Padomi. Tas nozīmē, ka arī 2013. gadā Latvijas lauksaimnieki tiešajos maksājumos varēs saņemt piemaksu no nacionālā budžeta, vēsta Sandras Kalnietes (Vienotība) parlamentārais sekretārs Mārtiņš Spravņiks.

VID saņēmis 75 430 nulles deklarācijas(1)

Pēdējās dienās strauji kāpis iesniegto tā saucamo nulles deklarāciju skaits un Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir saņēmis 75 432 fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarāciju.

Ne visi apsaimniekotāji dzēsīs parādnieku soda procentus(1)

Līdzīgi kā Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas namu pārvaldnieks, arī privātie namu apsaimniekošanas uzņēmumi vasaras periodā izsludina soda naudu dzēšanas akcijas, tomēr to nedara visi un pieeja parādniekiem ir visai atšķirīga. Tradicionāli vasaras mēnešos apsaimniekotāji cer iekasēt pietiekami daudz naudas, lai rudenī varētu savlaicīgi uzsākt apkures sezonu.

Standard & Poor's pazemina Danske Bank reitingu © DIENA

Reitingu aģentūra Standard & Poor’s Ratings Services (S&P) par vienu pakāpi - no A/A-1 uz A-/A-2 - pazeminājusi _Danske Bank Group _reitingu. Savukārt reitinga nākotnes perspektīva ir paaugstināta no negatīvas uz stabilu, informēja Danske Bank komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Zauere.

FM: Eiro ieviešana ir nozīmīga Latvijas ekonomikas atveseļošanai(4)

Eiro ieviešana ir nozīmīga kopējam Latvijas ekonomikas atveseļošanās procesam, jo tā ieviešana pamudinātu vadošās pasaules reitingu aģentūras paaugstināt valsts kredītreitingu, kas savukārt nozīmētu to, ka tiktu veicināta labvēlīgāka investīciju vide un labākas aizņemšanās iespējas gan valstij, gan privātajiem aizņēmējiem, norāda Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.