Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Finanses

Būs jauns finansējums ar lauksaimniecību nesaistīto uzņēmēju atbalstam laukos(2)

Lai novirzītu Eiropas Savienības atbalstu, no 28. maija līdz 26. jūnijam atvērta projektu iesniegšanas 8. kārta Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumam Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu.

Aprīlī par trešdaļu audzis zādzību un mantas tīšas bojāšanas gadījumi(1)

Salīdzinot ar šī gada sākumu, aprīlī par 28 procentiem pieaudzis zādzību skaits fizisko personu īpašumos un palielinājies arī ļaunprātīgu bojājumu gadījumu skaits juridisko personu īpašumos, liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta dati. Tāpat aprīlī "atklāta" atpūtnieku traumu sezona – gūts pirmais apdegums grilējot.

Savickis: Pašu tautsaimniecībā miljards noderētu(23)

Pēdējā muļķība no Latvijas puses būtu piedalīties Visaginas AES projektā ar naudu, jo tādejādi Latvija finansiāli atbalsta Lietuvas tautsaimniecību, bet ne savējo, uzskata ITERA Latvija prezidents Juris Savickis.

Žīgurs: Piedalīsimies, ja būs komerciāli izdevīgi(12)

Latvijai un Baltijai paredzams bāzes jaudu trūkums, ko kompensēs Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekts, savukārt dalība AES būvē atkarīga no tā, vai tas būs komerciāli izdevīgi, norāda Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

Lemjot par Latvenergo dalību Visaginas AES projektā, ņems vērā arī kredītreitinga faktoru © DIENA(2)

Lēmums par iespējamo dalību Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektā būs racionāls, izvērtējot visus ietekmējošos un būtiskos ekonomiskos faktorus, tai skaitā kapitāla saistības un kredītreitingu, starptautiskās reitingu aģentūras Moody's Investors Service (Moody's) brīdinājumu par iespējamu projekta negatīvu ietekmi uz kredītreitingu komentēja AS Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere.

Gada laikā inflācija 2,8% © DIENA

Šā gada aprīlī vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, bija par 2,8% augstāks, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Gašpuitis: Pēckrīzes atsitiens turpinās(3)

Ekonomika pirmajā ceturksnī turpināja augt - tā attiecīgajā laika periodā, salīdzinot ar 2011.gada ceturto ceturksni, IKP palielinājās par 1%, stāsta SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis.