Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Finanses

Pērn ēnu ekonomika Latvijā samazinājusies par 7,9 % © DIENA(3)

Pērn ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā bijis 30,2%, kas ir par 7,9 procentpunktiem mazāk nekā 2010.gadā, kad ēnu ekonomikas īpatsvars kopējā ekonomikā sasniedza 38,1%, liecina Ventspils augstskolas mācību prorektora Arņa Saukas veiktais pētījums Baltijas valstu pelēkās uzņēmējdarbības indekss 2011.

Latvijas Pasta pakalpojumi tiks nodrošināti arī ārpus pasta nodaļām(1)

Latvijas Pasts ieplānojis daļu savu izplatītāko pasta pakalpojumu nodrošināt ne tikai pasta nodaļās, bet arī citās vietās, kur ir liela apmeklētāju plūsma un kur klientiem būtu ērta šo pakalpojumu saņemšana. Paredzēts, ka viens no šiem projektiem tiks realizēts vasaras vidū, portālu Diena.lv informēja VAS Latvijas Pasts (LP) pārstāve Gundega Vārpa.

Par 14 000 latu izsolīs Krājbankas meitasuzņēmumu

Pēc tiesas lēmuma par Latvijas Krājbankas bankrota procedūras uzsākšanu, kas atļauj veikt bankas aktīvu realizāciju, lai norēķinātos ar kreditoriem, bankas maksātnespējas administrators KPMG Baltics 5. jūnijā rīkos Krājbankai piederošā uzņēmuma IBS Renesource Capital kapitāldaļu izsoli, informē KPMG Baltics pārstāvji.

Uzņēmēji: Vēlreiz jāizvērtē eiro ieguvumi un zaudējumi © DIENA(82)

«Vai Latvija nomainīs Grieķiju?» eirozonas krīzei veltītā blogā piektdien retoriski vaicāja britu The Guardian, atsaucoties uz Latvijas Bankas šefa Ilmāra Rimšēviča teikto, ka Latvija nekad nav bijusi tik tuvu eiro ieviešanai kā šobrīd. Ziņa, ka kāda neliela ES valsts pašreiz samazina nodokļus, lai izpildītu uzņemšanas kritērijus eiro klubā, Eiropā, kur tiek runāts par eirozonas sarukšanu (Grieķija), var raisīt mulsumu.

Latgales attīstībai tuvākajos divos gados novirzīs 82 miljonus latu

Otrdien, 29. maijā, Ministru kabineta sēdē plānots apstiprināt izstrādāto Latgales reģiona rīcības plāna 2012.-2013. gadam projektu, kas tapis, lai risinātu ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču ietekmi Latgales reģionā un nodrošinātu ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Kristīne Barševska.

Latvijas zemenes piecreiz dārgākas par ievestajām; grieķu zemenes - gardākas © DIENA(47)

Svarīgi Rīgas tirgos ar savām siltumnīcā audzētajām Latvijas zemenēm ienākt pirmajai, ātrāk par citiem mūsu valsts zemeņu audzētājiem, jo pircēji ievēro pašu pirmo zemeņu tirgotāju un tieši pie viņa arī vēlāk regulāri nāk pēc zemenēm, tirgošanās gudrību izklāsta Ludmila Guļevska no zemnieku saimniecības Salnāji Jelgavas novada Sesavas pagastā.

Aizdomas par 6 miljonu latu PVN izkrāpšanu krīt uz uzņēmumu Dīlers un bijušo VID darbinieku © DIENA(4)

Pirms mēneša Finanšu policija atklājusi 12 cilvēku grupu, kas tiek turēta aizdomās par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu 6 miljonu latu apjomā. Krāpniecības shēmas centrā ir viens no lielākajiem Latvijas metālpārstrādes uzņēmumiem Dīlers, kas piegādājis alumīnija izstrādājumus pat vācu auto koncernam BMW, vēsta TV3 raidījums Nekā Personīga.