Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Finanses

Ar kredītbiroja izveidi cer mazināt pārmērīgas aizņemšanās risku © DIENA(1)

Izveidojot kredītbiroju, tiktu uzlabota kredītspējas vērtēšanas kvalitāte, veicināta kredītresursu plašāka pieejamība vienlaicīgi samazinot pārmērīgas aizņemšanās risku, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvajā ziņojumā "Kredītinformācijas apmaiņas tiesiskie aspekti un institucionālais modelis", ko plānots skatīt nākamnedēļ valdības komitejas sēdē.

Valdība nākamnedēļ skatīs valsts budžeta grozījumu grafiku

Ministru kabinets otrdien, 19.jūnijā, skatīs šā gada valsts budžeta grozījumu grafiku. Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis pastāstīja, ka konkrēta informācija par budžeta grozījumu sagatavošanas grafiku būs pieejama pēc valdības sēdes.

Pavļuts: Latvijas dalībai Visaginas AES galvenā mēraukla – komerciāls izdevīgums(21)

Līdz ar Visaginas atomerlektrostacijas (AES) projekta virzības progresu palielinās sabiedrības interese un diskusijas par Latvijas iespējamo dalību. Vispirms vēlos uzsvērt, ka līdz šim ne Latvijas valdība, ne Latvenergo kā stratēģiskais partneris šajā projektā nav devuši galavārdu par dalību projekta un gala lēmuma pieņemšanas stadija nemaz vēl nav pienākusi.

Pārredzamā nākotnē, lai tiktu pie «piecīša», bankas karti nevajadzēs(1)

Pakalpojumu, kas sniedz iespēju klientiem izņemt naudu no bankomāta arī bez maksājumu kartes, ieviešana Latvijā paplašinātu skaidras naudas saņemšanas iespējas klientiem situācijās, kad tas nepieciešams. Šāda pakalpojuma ieviešana ir reāla un iespējama jau pārredzamā nākotnē, intevijā Db.lv atzina bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs, komentējot Lielbritānijas bankas ieviesto iespēju, kuru, izmantojot cilvēki var izņemt naudu no bankomātiem, lietojot viedtālruņus.

Piešķir papildus līdzekļus profesionālo skolu līdzsvarotai reģionālai attīstībai(1)

Lai nodrošinātu profesionālās izglītības iestāžu tīkla līdzsvarotu reģionālo attīstību, otrdien, 12. jūnijā, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM)  priekšlikumu uzņemties vēl papildu virssaistības 13 miljonu latu apmērā  Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētajā aktivitātē Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai.

Līdz ar vasaras atnākšanu pieaudzis degvielas apgrozījums(2)

Sākoties vasaras sezonai pārdotās degvielas apjomi palielinājušies par 15%, savukārt drēgnie un lietainie laikapstākļi būtiski mainījuši vasaras sezonai raksturīgos cilvēku pirkšanas paradumus, liecina degvielas uzpildes staciju apsaimniekotāja Virši-A apkopotā informācija.

Parādus pirmkārt atmaksā bankām, pārējiem pēc tam(3)

Maksājot rēķinus, cilvēki vispirms izvēlas maksāt kredītsaistības bankām, savukārt rēķini par apsaimniekošanas un komunālajiem pakalpojumiem ierindojas tikai piektajā vietā, liecina Latvijas kredītbiroja Creditinfo Latvija klientu aptauja.

Jerošenko: Par eiro ieviešanu pietrūkst dialogs starp valsti un uzņēmējiem(2)

Liela daļa uzņēmēju neatbalsta eiro ieviešanu 2014. gadā, liecina kompānijas Laika Stars (LS) pētījums Eiro – drauds ekonomikai vai tās veicinātājs. Kā svarīgākos draudus eiro ieviešanai uzņēmēji min valsts izdevumu pieaugumu (29%), dzīves līmeņa samazināšanos (27%), kā arī nepieciešamību Latvijai solidāri piedalīties eirozonas problēmu risināšanā (26%). „Aptaujas rezultāti vēlreiz parāda, ka valstij ir nepietiekams dialogs ne tikai ar iedzīvotājiem, bet arī ar uzņēmējiem, kas ir lielākie nodokļu maksātāji,” aptaujas datus komentē LS dibinātājs Vadims Jeršenko.

SEB banka ievieš mobilo internetbanku © DIENA

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs izmanto mobilo internetbanku, kurā visbiežāk pārlūko konta atlikumu vai arī veic rēķinu apmaksu. No šodienas tas iespējams arī SEB mobilajā internetbankā, ziņo bankas pārstāve Kristīne Martinsone.