Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Finanses

Latvijā IKP uz vienu iedzīvotāju trešais zemākais ES(2)

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju pēc pirktspējas paritātes 2011.gadā veidoja 58% no vidējā Eiropas Savienības (ES) līmeņa, kas bija trešais zemākais rādītājs 27 valstu blokā, liecina ES statistikas biroja Eurostat sākotnējās aplēses.

Strazds: Apokalipse atlikta(1)

Šī gada gada sākums Latvijas ekonomikai bija būtiski labāks nekā sākotnēji gaidīts, ņemot vērā nenoteiktību ārējā vidē, norāda Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds, komentējot Nordea ekonomikas apskata Economic Outlook galvenos secinājumus.

Visaginas AES būvniecība sadārdzinās(13)

Jo tālāk ejam, jo grūtāk atbildami kļūst jautājumi par Latvijas iespējamo dalību Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektā. Ieceres virzītājiem šobrīd nav īstas skaidrības nedz par iespējamo Visaginā saražotās elektroenerģijas cenu, nedz par kodolatkritumu uzglabāšanu, nedz pašas stacijas izveides izmaksām.

No jūnija dubultots OCTA atlīdzību limits © DIENA(1)

Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) likumu un Eiropas Komisijas 5. direktīvu, šī gada 1. jūnijā beidzās noteiktais pārejas periods un stājās spēkā pilnā apmērā atlīdzību limiti ceļu satiksmes negadījumā (CSNg) cietušajām personām un mantai, informē apdrošināšanas sabiedrība ERGO.

MTG Baltics prognozē TV tirgus saplūšanu ar internetu 5 gadu laikā © DIENA(5)

Pēc pieciem gadiem, mainoties tehnoloģijām, televīzijas tirgus būs saplūdis ar internetu, radot jaunas iespējas reklāmai un maksas pakalpojumu sniegšanai, intervijā biznesa portālam Nozare.lv sacīja zviedru mediju koncerna Modern Times Group (MTG) nodaļas MTG Baltics vadītājs un telekompānijas LNT jaunais valdes priekšsēdētājs Kaspars Ozoliņš.

Smiltēns: Jāpalielina ES atbalsta maksājums lauksaimniekiem(1)

Pirmdien, 18. jūnijā, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē Luksemburgā informēja, ka Latvija, tāpat kā daļa citu ES dalībvalstu, atbalsta priekšlikumu 25 procentus Lauku attīstības programmas finansējuma novirzīt vides pasākumiem lauksaimniecībā ES nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam.

Rīgas bāros un klubos arī vietējie sākuši tērēt vairāk © DIENA(1)

Rīgas krodziniekiem ir arvien vieglāk pārdot dārgākus alkoholiskos dzērienus – publika atļaujas tērēt vairāk ne tikai salīdzinājumā ar krīzes gadiem, bet pat salīdzinot šo vasaru un pavasari. Lētā alus vietā cilvēki izvēlas kokteiļus ar dārgākiem alkoholiskajiem dzērieniem, piemēram, rumu vai viskiju, raksta Neatkarīgā.

Ar kredītbiroja izveidi cer mazināt pārmērīgas aizņemšanās risku © DIENA(1)

Izveidojot kredītbiroju, tiktu uzlabota kredītspējas vērtēšanas kvalitāte, veicināta kredītresursu plašāka pieejamība vienlaicīgi samazinot pārmērīgas aizņemšanās risku, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvajā ziņojumā "Kredītinformācijas apmaiņas tiesiskie aspekti un institucionālais modelis", ko plānots skatīt nākamnedēļ valdības komitejas sēdē.

Valdība nākamnedēļ skatīs valsts budžeta grozījumu grafiku

Ministru kabinets otrdien, 19.jūnijā, skatīs šā gada valsts budžeta grozījumu grafiku. Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis pastāstīja, ka konkrēta informācija par budžeta grozījumu sagatavošanas grafiku būs pieejama pēc valdības sēdes.