Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mēness aptiekā tirdzniecības centrā Origo notiks bezmaksas mērījumi sirds veselības profilaksei

Bezmaksas sirds un asinsvadu risku pārbaudes 7. jūnijā būs pieejamas Mēness aptiekas Veselības pieturā tirdzniecības centrā Origo Rīgā, Stacijas Laukumā 4, A korpusā. Sirds mēneša ietvaros farmaceiti kopā ar Veselības centru apvienības mediķiem laikā no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 aicina iedzīvotājus rūpēties par savu veselību – izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni un ķermeņa masas indeksu.

7. jūnijā no pulksten 14.00 līdz 17.00 bez maksas un iepriekšēja pieraksta būs pieejamas sirds un asinsvadu risku pārbaudes – iedzīvotāji aicināti rēķināties ar uzgaidīšanai nepieciešamo laiku. Ikviens varēs izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni asinīs un ķermeņa masas indeksu.  

„Mēness aptiekas” vadītāja, farmaceite Anastasija Kobzara par mērījumu nozīmi:  „Lai saglabātu labu veselību, tostarp – stipru sirdi – un novērstu saslimšanas riskus, profilaksei ir ļoti nozīmīga loma. Mēs esam tepat līdzās un viegli pieejami, tāpēc aicinām iedzīvotājus izmantot bezmaksas iespējas, parūpēties par sevi un atnākt pie mums pārbaudīt šos rādītājus profilaktiski, nevis nākt uz aptieku  pēc palīdzības vien tad, kad jau vērojama veselības pasliktināšanās. Jo vairāk iespējams izzināt, jo veiksmīgāk var novērst dažādus saslimšanas riskus.”

Izplatītākais nāves cēlonis iedzīvotājiem Latvijā ir asinsrites sistēmas slimības, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) demogrāfijas apskata dati. Pagājušajā gadā no šīm slimībām valstī nomira 16 900 cilvēku jeb 49,4% no mirušo kopskaita.

 „Mēness aptieka”  Veselības pieturu profilaktiskiem mērījumiem Sirds mēneša ietvaros rīko dažādās Latvijas pilsētās – Rīgā, Siguldā, Madonā.

Aptieku uzņēmumam „Mēness aptieka” ir gan nelielas aptiekas reģionos, gan klientu iecienītas aptiekas tirdzniecības centros, poliklīnikās. Uzņēmumam ir aptiekas ar doktorātu līdzās, diennakts aptiekas un aptiekas ar zāļu izgatavošanas funkciju. „Mēness aptiekas” zīmols ir arī vienai no vecākajām Rīgas aptiekām – “Vecpilsētas aptiekai”, kas savas funkcijas pilda jau vairāk nekā 200 gadus, kā arī visiem zināmajām diennakts aptiekām  Rīgā – „Kamēlijas aptiekai” un „Jaunajai Torņakalna aptiekai”. „Mēness aptieka” radījusi iespēju arī attālinātām farmaceita konsultācijām un piegādā aptiekas produktus (nepieciešamības gadījumos arī recepšu medikamentus) uz mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits