Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +32 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Ievas Maurītes un Daces Pētersones izstāde Tava roka

Būs skatāma izstāde Tava roka, kas apvieno divu izcilu mākslinieču - Ievas Maurītes un Daces Pētersones - darbus. Izstāde būs emocionāli piesātināts un vizuāli izteiksmīgs mākslas notikums, kas apliecinās māksliniecisko saikni starp divām paaudzēm. Izstāde ir Ievas Maurītes piemiņas veltījums viņas mammai Dacei Pētersonei.

Dace Pētersone (1944–2021) vislielāko sava aktīvā radošā darba daļu strādājusi mākslas keramikā gan ar mālu, fajansu un šamotu, gan porcelānu. Tajā pašā laikā neatņemama radošās darbības sastāvdaļa autores darbos visdažādākajos mēdijos viemēr bijis zīmējums. Izstādē Tava roka mākslinieces meita Ieva Maurīte izstāda Pētersones lielfomāta batikas un plašu zīmējumu ciklu uz metāla plāksnēm, daļa no kuriem, autores pēdējā sērija Apokalipse, iepriekš nav bijusi publiski apskatāma. No ievērojamā telpisko keramikas objektu klāsta būs izstādītas monumentālās, no akmens masas veidotās rokas un porcelāna darbs no sērijas Pāvila vēstules.

Ievas Maurītes darbos galvenais izteiksmes līdzeklis ir līnija, askētisks, pat minimālistisks zīmējums uz monohroma fona. Izstādē tiks eksponēti lielformāta darbi uz audekla.

Par izstādi viņa saka: «Pola Gogēna pazīstamā darba saturiski tik ietilpīgais nosaukums No kurienes mēs nākam/ Kas mēs esam/ Kurp mēs ejam (D'où Venons Nous / Que Sommes Nous / Où Allons Nous. P. Gauguin / 1897) šeit varētu tikt papildināts ar un Ko mēs satiekam savā ceļā. Ir tik būtiski un tik skaisti, ja dzīvē mums laimējas satikt izcilus, patiesi radošus cilvēkus, vēl jo vairāk, ja viņi ir mums tik tuvu līdzās, jo tieši viņi ir tie, kas veido mūs, mūsu uztveri, mūsu rokrakstu. Izstāde Tava roka ir veltījums manai mammai Dacei Pētersonei. Dace ir ne tikai izcila keramiķe ar lielisku formas, plastikas, proporciju un kompozīcijas izjūtu, bet arī, un manā uztverē galvenokārt, virtuoza zīmētāja, ko arī vēlos izcelt šajā izstādē, parādot mammas darbus citos materiālos, ne tikai keramikā.»

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūrtelpa Ola Foundation, Ogļu iela 12a

Kad?

4. jūlijs – 20. oktobris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas notiek

Būs nepatikšanas, taču zvaigznes iesaka tās neņemt tuvu pie sirds!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja