Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No Venēcijas uz Rīgu

Četras no šajās dienās notiekošajā Venēcijas kinofestivālā pirmizrādītajām filmām jau drīz tiks demonstrētas Rīgā kinofestivālā Baltijas pērle, vēsta festivāla pārstāvji

Jaunā Lika Besona filma «Dogmens» pēc slēgtas izrādīšanas fokusa grupai tika atzīta par vienu no labākajām režisora filmām, kas uzņemtas pēdējos 25 gados. Tiek vēstīts, ka pēc savas emocionālās iedarbības šis darbs atgādina tādus kinorežisora agrīnos darbus kā «Leons», «Dzelme», «Nikita».

Stāsta par jaunu cilvēku (lomā slavenais aktieris Kalebs Lendrijs Džonss), kas cīnās ar savu likteni, kā sabiedrotos izvēlējies suņus. Suņi ir filmā ļoti svarīgi, ne velti par filmas epigrāfu ir kļuvis citāts: ja cilvēks nonāk nelaimē, Dievs viņam sūta suni.

Venēcijā arī notika Vudija Alena jaunās filmas “Laimīgs gadījums” pasaules pirmizrāde, ar kuru kinorežisors ir nolēmis noslēgt savu karjeru.

Savu pēdējo, 50. filmu, Vudijs Alens ironiski ir nodēvējis par «indīgi romantisku trilleri». Šeit ir viss: rudens Parīzes romantiskais vieglums, ģimenes laime, negaidīta kaisle, laulības pārkāpšana, intrigas un aizraujošs fināls. Viss tieši tā, kā tas patīk Vudijam Alenam. Filmas veidošanā ir piedalījies operators Vitorio Storāro, kas ir uzņēmis tādas filmas kā F. F. Kopolas «Apokalipse šodien» un B. Bertoluči «Pēdējais tango Parīzē».

Vēl viena skaļa Venēcijas kinofestivāla pirmizrāde ir režisora Kventina Dipjē filma ,,Daaaaaali!”.

Jaunās spēlfilmas sižets «DAAAAAALI!» tiek turēts noslēpumā līdz pat pirmizrādes dienai. Intrigas līmenis ir tik augsts, ka pat filmas oficiālais treileris tiks publicēts tikai dažas dienas iepriekš. Filmā būs redzami populārākie franču aktieri, vairāki no viņiem atveido Salvadoru Dalī.

Venēcijā tiks pimizrādīta Romāna Polaņska satīriskā komēdija «Pils» ar slavenajiem aktieriem Faniju Ardānu, Mikiju Rurku, Oliveru Masuči, Džonu Klīzu, Aleksandru Petrovu un citiem.

Darbība notiek 1999. gada 31. decembrī greznākajā Šveices viesnīcā – majestātiskajā pilī, kuru ieskauj Alpu ainava. Bagātie un slavenie no visas pasaules ir sabraukuši, lai sagaidītu jaunās tūkstošgades iestāšanos viesnīcā Gstaad Palace.

«Pils» ir provokatīva komēdija, dažreiz rūgta, dažreiz vieglprātīga un ekscentriska, kas radīs skatītājiem mokošu jautājumu: kas tad īsti nogāja greizi? » saka Romāns Polaņskis.

Šīs filmas tiks demonstrētas kinofestivālā Baltijas pērle, kas šogad svin savu 30 gadu jubileju.

Festivāls notiks no 21. līdz 29. septembrim. Biļetes var iegādāties kinoteātra Splendid Palace kasē un bilesuserviss.lv.

Festivāla programma: www.balticpearl.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja