Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Četras intīmas sarunas, sataustot mūziku. Rudens notikumi Lielā dzintara koncertsērijā Personīgi

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars rudenī atsāksies koncertsērija Personīgi, kas klausītājiem piedāvā personīgāku satikšanos mūzikā

No septembra līdz decembrim iecerēti četri kamermūzikas koncerti, kuros uzstāsies gan Latvijas, gan ārzemju mākslinieki – Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, Normunds Šnē, Jana Egle, grupa Juuk, Asmika Bagojana, Jānis Šipkēvics, Reinis Zariņš, Florians Donderers, Tanja Teclafa un Kiveli Derkena.

"Lielā dzintara Kamerzālē mēs, klausītāji, esam ciešā kontaktā ar mūziķiem, tā ir intīma skaniskā saruna, un mūzika kļūst bezmaz sataustāma. Turpinot mājīgo svētdienas pēcpusdienu koncertsēriju Personīgi, piedāvāsim četrus jaunus piedzīvojumus," stāsta koncertzāles mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis.

Koncertsēriju Personīgi 22. septembrī plkst. 15.00 sāks satikšanās ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu un elektronikas meistaru Normundu Šnē koncertprogrammā Meitene un eņģeļi, veidojot dialogu starp romantiķa Franča Šūberta 14. stīgu kvartetu Nāve un meitene (1824) un ievērojamā humānista Džordža Krama elektrisko stīgu kvartetu Melnie eņģeļi (1970). Programmu caurvīs svaigas dzejas rindas – atskaņotās mūzikas refleksijas – Latvijā augsti novērtētās dzejnieces Janas Egles autorlasījumā.

Turpinājumā 27. oktobrī plkst. 15.00 tumšā folka grupa Juuk uzstāsies ar šīs grupas komponistu Sniedzes Prauliņas, Edgara Šubrovska un Oskara Jansona oriģinālmūziku. Īpašs pārsteigums būs armēņu priestera, muzikologa un komponista Komitasa (1869–1935) balāžu pirmatskaņojums latviešu valodā Latvijā dzīvojošās armēņu aktrises un dziedātājas Asmikas Bagojanas sniegumā. Armēņu mantojumu Juuk mūziķi aranžējuši elektriskajām un akustiskajām ģitārām, bandžo, flautai, vijolei un sitaminstrumentiem.

Trauslu, maigu, mīlestībai veltītu mūziku 24. novembrī plkst. 15.00 atskaņos divi no savas paaudzes spilgtākajiem mūziķiem – dziedātājs Jānis Šipkēvics un pianists Reinis Zariņš. Līdzās Andra Dzenīša ciklam Baltas dziesmas ar Aleksandras Lines dzeju dzirdēsim Bendžamina Britena, Jāņa Šipkēvica un Krista Auznieka kompozīcijas.

Otrajā adventē 8. decembrī plkst. 15.00 ciklā viesosies izcili vācu kamermūzikas grandi – vijolnieks Florians Donderers, čelliste Tanja Teclafa un pianiste Kiveli Derkena. Līdzās Morisa Ravela un Fēliksa Mendelszona klaviertrio viņi iecerējuši atskaņot arī kāda latviešu komponista opusu.

Pēc katra koncerta būs iespēja satikt un iztaujāt mūziķus neformālā gaisotnē Lielā dzintara 2. stāva galerijā. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē un koncertzāles informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Solījumi jāpilda

Jācer, ka arī Austras balvu ieguvusī grupa kuba pildīs doto solījumu vēl kādreiz – kaut pēc pieciem gadiem – sanākt kopā pilnā sastāvā un uzspēlēt

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja