Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Labākā dāvana – biļete

Pēdējā brīža iespēja: ieprieciniet mīļotos ar biļeti uz kādu 2016. gada šovu

Nākamgad Latvijā nesagaidīsim ne dziedātāju Adeli, ne grupu Coldplay, kuru 2016. gada turnejas ir visvairāk gaidītie notikumi globālajā koncertu industrijā. Tomēr pašu mājās, kā arī Igaunijā un Lietuvā plānoti vairāki vērā ņemami zvaigžņu šovi amplitūdā no smagā metāla līdz artistiskam Berlīnes kabarē uzvedumam. Piedāvājam īsu ieskatu 2016. gada koncertu kalendārā, biļetes ir pārdošanā. 

30. janvārī Arēnā Rīga uzstāsies jauniešu vidū iecienītā, komerciāli veiksmīgā, ar balvu Grammy apdāvinātā Lasvegasas rokgrupa Imagine Dragons, kuru 2013. gadā pirmo reizi dzirdējām festivālā Positivus. Ansamblis spēlē skaļas, mūsdienīgas roka himnas, kurās nav nekā revolucionāra un sprādzienbīstama. 

23. janvārī Viļņas arēnu Siemens satricinās amerikāņu ņūmetāla grupas Slipknot masku balle – komandas dalībnieki tēlo monstrus un nekad neatklāj sejas; patiesībā Slipknot karnevālā ir vairāk humora nekā agresijas. 

Triphopa kokteilis

6. februārī uz kluba Palladium Rīga skatuves kāps britu mūzikas leģenda Trikijs. Viņš ir viens no Bristoles skanējuma jeb triphopa pamatlicējiem. Šā mūzikas žanra vēsturē ir trīs nozīmīgākās parādības – grupas Massive Attack, Portishead un Trikijs. 90. gadu sākumā Bristolē dzimušais triphops bija viens no ietekmīgākajiem un daudzsološākajiem mūzikas virzieniem. Triphops ir elektroniskās mūzikas un hiphopa kokteilis ar apokaliptiskā izmisuma garšu, bet katram šā stila pārstāvim bija sava unikālā recepte, Trikijam vienmēr ir bijis īpaši tuvs psihedēliskais roks un fanks. 

9. februārī klubā Palladium uzstāsies smagā metāla grupa Manowar. 20. februārī Arēnā Rīga notiks spāņu tenora Hosē Karrerasa atvadu turnejas koncerts, kurā skanēs operu ārijas, operešu un mūziklu fragmenti. 22. februārī Arēnā Rīga 50 gadu jubileju svinēs vācu rokgrupa Scorpions

Klasiķu ekstravagance

1. martā Arēnā Rīga ar savu trešo albumu Surrender iepazīstinās angļu popmūzikas duets Hurts – stilīgie melanholiķi Teo Hačkrafts un Ādams Andersons. 15. martā Arēnu Rīga piepildīs norvēģu grupas A-ha fani – piecus gadus pēc atvadu turnejas popmūzikas klasiķu trio ierakstījis albumu Cast in Steel un atsāk koncertēšanu un naudas pelnīšanu.

17. martā Arēnā Rīga dziedās Zemfira, viņas jaunajai programmai dots nosaukums Mazais cilvēks/Maļeņkij čelovek.  

29. martā Arēnā Rīga valdīs totāla ekstravagance – krievu estrādes cars Filips Kirkorovs pirmizrādīs multimediālu projektu Es/Ja, kas top sadarbībā ar režisoru Franko Dragonu, kurš iestudējis vairākus Cirque du Soleil šovus un Selīnas Dionas programmu A New Day... Lasvegasā.

Itāļu estrādes cienītāji 30. martā var doties uz Tallinu – arēnā Saku uzstāsies Eross Ramacoti.   

Dvēsele ir tā pati

7. aprīlī Arēnā Rīga jūs gaida tikšanās ar Meraiju Keriju – dziedātāju, kuras balss līdzās Vitnijas Hjūstones un Selīnas Dionas balsij ir 90. gadu sieviešu popmūzikas etalons. Šīs mākslinieces radīja katra savu dziedāšanas skolu – sekotāju un atdarinātāju viņām joprojām netrūkst. Salīdzināt Meraijas Kerijas vokālo formu deviņdesmitajos un tagad nav pārāk godīgi, daļa spozmes, protams, ir zaudēta, taču dvēsele ir tā pati!

16. aprīlī Skonto hallē plosīsies britu grupa The Prodigy, kura pieder 90. gadu novatoriskas elektroniskās mūzikas panteonam. The Prodigy kompozīcijām, kurās savienojas roka, industriālās mūzikas un reiva pazīmes, ir fizioloģiska iedarbība. Koncertā skanēs gan divu pēdējo albumu Invaders Must Die (2009) un The Day Is My Enemy (2015) materiāls, gan 90. gadu hiti.  

Aprīļa nogalē Baltijā pirmo reizi ieradīsies Dženeta Džeksone, kuras pasaules turnejā Unbreakable iekļauti koncerti Kauņas Žalgira arēnā 22. aprīlī un Tallinas arēnā Saku 23. aprīlī. Maikla Džeksona jaunākā māsa (devītais bērns Džeksonu ģimenē) Dženeta Džeksone ir popmūzikas ikona, kuras stils un skanējums ietekmējis gandrīz visas šābrīža karstākās R&B izpildītājas (Bejonsē, Rianu, FKA twigs u. c.); savu debijas albumu Dženeta Džeksone izdevusi 1982. gadā – gadu ātrāk nekā Madonna.    

22. maijā Arēnā Rīga uzstāsies kolorītais britu popdziedātājs Mika – viņa šovu var ievietot kategorijā "izklaide visai ģimenei". Neķītrību nebūs.

Paildzinātā bauda

Pirmajā vasaras mēnesī būs vērts izbraukt ārpus Latvijas robežām – 5. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē spēlēs grupa Queen, kurā Fredija Merkurija vietā stāsies ASV talantu šova dalībnieks Ādams Lamberts. Viņš ar Queen sadarbojas kopš 2011. gada. 

23. jūnijā Kauņas Žalgira arēnā uzstāsies cita leģendāra britu grupa – Iron Maiden. Turnejas laikā mūziķi pārvietojas ar lidmašīnu Boeing 747-400, kuru pilotē Iron Maiden dziedātājs Brūss Dikinsons.

Smagās mūzikas cienītāju baudu paildzinās grupas Black Sabbath atvadu turnejas The End koncerts Arēnā Rīga 5. jūlijā. Pēc tam sāksies vasaras festivālu sezona. 

Festivāls Positivus Salacgrīvā notiks no 15. līdz 17. jūlijam, pagaidām izziņots tikai vienas mākslinieces vārds – tā ir angļu popzvaigzne Elija Guldinga.  

14. septembrī Rīgas Kongresu namā uzstāsies vācu estrādes zvaigzne Makss Rābe un viņa ansamblis Palast Orchester. Ekstravagantais mūziķis piedāvās programmu Eine Nacht in Berlin/Nakts Berlīnē, kurā dziedās Veimāras republikas ziedulaiku kompozīcijas un mūsdienu hitus retro noskaņās. Makss Rābe atdzīvina Berlīnes kabarē estētiku un veiksmīgi savieno to ar mūsdienām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja