Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Linda Leen uz lielā ekrāna

Trešdien, 18. maijā, iznāks Lindas Leen DVD Live at Arena, kurā iemūžināts viņas vērienīgais 14. februāra koncerts Arēnā Rīga. Tie, kuri vēlas baudīt Lindas šovu nevis televizora ekrānā, bet uz lielā kinoekrāna un dzirdēt viņas mūziku ar surround skaņas efektiem, var apmeklēt DVD prezentācijas seansu Kino Citadele 18. maijā.

Gatavojot izdošanai jauno DVD, tu ļoti daudz sevi klausījies un uz sevi skatījies. Vai tu sev patīc? Vai tev patīk, kā  tu izskaties un kā tu izklausies?

Psihoterapeita cienīgs jautājums! Koncerts Arēnā Rīga man bija liels izaicinājums gan organizatoriski, gan muzikāli. Es to pati rīkoju, būdama kompānijas Chameleon Sounds valdes priekšsēdētāja – tik šausmīgi nopietni skan! Gan organizēju, gan režisēju, gan uzstājos. Tā bija pieredze, kuru man vajadzēja, taču turpmāk es izvēlēšos vairāk nodarboties ar radošām lietām. Tad, kad šis koncerts bija ierakstīts un es to redzēju no malas, man tas patika vēl vairāk nekā tad, kad es tajā piedalījos.

Vai ārpus Latvijas mēģināsi piedāvāt  šo DVD?

Šis materiāls parāda, ko esmu spējīga izdarīt. Varbūt tas ieinteresēs festivālu rīkotājus. Skaidrs, ka tik lielu mūziķu sastāvu būs grūti nodrošināt, taču kas zina... Mākslinieki no Latvijas un Eiropas bieži dodas uz valstīm, kur ir nauda, bet nav eiropeiskās mentalitātes un kultūras, – uz Malaiziju, Singapūru, Ķīnu, Japānu. Tur ir liels pieprasījums pēc Eiropas mūziķiem, un publika ir maksātspējīga. Es neesmu neko plānojusi, taču pieļauju, ka koncertu rīkotāji tajās valstīs mierīgi varētu nodrošināt priekšnesumu ar orķestri kādā lielā, greznā kazino.

Vai tev top jaunas oriģināldziesmas?

Man radošā darbība notiek viļņveidīgi: ir brīži, kad ideju klucīši krīt, krīt, krīt, es tos nepaspēju noslīpēt, tie sakrājas manā aifonā, un pienāk laiks, kad es sāku realizēt tās ieceres. Man ir uzkrātas dažas idejas, kuras es īstenošu rudenī vai ziemā. Ir konkrēts plāns kaut ko darīt ārpus Latvijas, esmu atradusi cilvēkus ārzemēs, kuri ir ieinteresēti sadarbībā.

Laiks, kad man vajadzēja, lai viss notiek tikai tā, kā es biju plānojusi, un ne savādāk, ir garām. Man nav nekādu ilūziju, ka tagad pēkšņi... Manī vairs nav tās ārprātīgās vēlmes par katru cenu kaut ko obligāti realizēt ārpus Latvijas. Man ir vēlme strādāt, panākt kvalitatīvu ilgstošu procesu. Tā tas pašlaik notiek, es neizvirzu sev nekādus konkrētus mērķus. Man ir mērķis realizēties kā māksliniecei – vai tas aizies lielākā mērogā vai mazākā, vai tā būs kaut kāda specifiska auditorija vai plašāka, man šobrīd vairs nav tik svarīgi. Es gribu nākamo albumu radīt tieši tādu, kā man patīk. Mazāk domāt par to, cik ļoti tas būs komerciāli vai ne. Vēl man ir plāns meklēt savu mūzikas valodu. Tikai savu, individuālu un oriģinālu.                    

Grēks neuzdot jautājumu par Eirovīziju, jo 12. maijā Diseldorfā notiekošajā konkursā uzstāsies duets Musiqq. Man būtu grūti iedomāties tevi nacionālajā atlasē, taču uz lielās Eirovīzijas skatuves gan. Tev pašai gribētos?

Jā, gribētos gūt šo pieredzi. Man tagad ir tāds dzīves periods, ka es atļaujos eksperimentēt, nevis darīt tikai pārbaudītas lietas. Ir valstis, kuras nerīko nacionālo atlasi, – televīzijas kanāls izvēlas mūziķi, sagatavo viņu un sūta uz Eirovīziju. Ja Latvijā tas notiktu šādā veidā, es piekristu. Sacensība vietējā mērogā mani vairs neinteresē, jo mēs redzam, ka skatītāji balso par patlaban aktuālo mākslinieku un viņiem nav tik svarīga dziesmas kvalitāte. Man būtu interesanti piedzīvot Eirovīzijas vērienu, paskatīties, kā strādā profesionāļi, sajust lielo skatuvi un intensīvu darba režīmu, piedzīvot koncentrāciju, kas ir nepieciešama trijās minūtēs, kamēr dziedi. Jā, man noteikti gribētos gūt šo Eirovīzijas adrenalīnu.

Tu seko Eirovīzijas kaislībām?

Ik pa laikam. Es gribēšu zinātu, kā iet mūsējiem. Šogad duets Musiqq bija labākais, ko mēs varējām aizsūtīt uz Eirovīziju. Es ticu šiem puišiem, viņi ir ļoti OK. Es domāju, viņiem būs liela nākotne – un, kas zina, varbūt arī ārpus Latvijas. Šoreiz es tiešām turu īkšķus par mūsējiem. Dziesma ir forša, un dzīvais izpildījums arī būs labs – Emīls dzied tīri, tur viss ir kārtībā. Vienīgais jautājums – vai tas būs pietiekami harismātiski un pārliecinoši. To gan es nezinu.

Pilnu interviju lasiet žurnālā  Izklaide TV 12. maijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja